تحولات لبنان و فلسطین

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان با اشاره به آمار متفاوت معتادان متجاهر در طول سال گفت: در فصل‌هایی که هوا خوب است، حدود ۲ تا ۳ هزار معتاد متجاهر در خوزستان وجود دارد، که این مساله نشان از این است که این افراد بین استان‌ها در تردد هستند.

حضور فصلی ۳ هزار معتاد متجاهر در خوزستان/ کمپ ماده ۱۶ زنان در اهواز ایجاد می‌شود

به گزارش قدس آنلاین، رضا نجاتی با اشاره به وضعیت مصرف مواد مخدر اظهار کرد: امروزه مواد مخدر در سراسر جامعه جهانی خانواده‌ها را تحت تاثیر قرار داده و ایران یکی از کشورهای درگیر این معضل است؛ البته یکی از کشورهایی که بیشترین تلاش و مقابله و هزینه را در این خصوص می‌دهد نیز ایران است.

وی افزود: مقابله اصلی و برخوردهای فیزیکی با قاچاقچیان از ورودی‌های کشور آغاز و در تمام شهرها و روستاها مقابله جدی با قاچاقچیان و توزیع‌کنندگان مواد مخدر انجام می‌شود. 

وجود بیش از ۱۲۰۰ نوع مواد مخدر روان‌گردان

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: امروزه بیش از یک هزار و ۲۰۰ نوع مواد روان‌گردان و جدید به مواد مخدر قدیمی افزوده شده است که این مساله می‌تواند خطر جدی برای جامعه بشری باشد.

نجاتی بیان کرد: سود حاصل از قاچاق مواد مخدر در جهان حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار میلیارد دلار در سال است و این مساله جذابیتی برای قاچاقیان است تا با سرعت و با تمام امکانات در این زمینه فعالیت کنند. کشور افغانستان نیز بیش از ۸۰ درصد از نیاز قاچاقچیان و خریداران مواد مخدر را تامین می‌کند.  

وی عنوان کرد: امروزه موبایل‌ها و فضای مجازی می‌توانند با قاچاقچیان همراهی کنند. قاچاقچیان در فضای مجازی تبلیغاتی دارند و برخی از جوانان از این اطلاعات غلط، سوء برداشت می‌کنند و فکر می‌کنند با مصرف فلان مواد مخدر، چنان می‌شود در حالی که مواد مخدر نه تنها سودی ندارد بلکه بعد از مدتی آثار مخرب زیاد و جبران‌ناپذیری بر جسم و روح افراد می‌گذارد.

نجاتی با تاکید بر لزوم مراقبت خانواده‌ها از فرزندان در پیشگیری از گرایش به مواد مخدر، گفت: یک روزی می‌گفتیم مواد مخدر تا پشت درهای شهر ما آمده و بعد گفتیم پشت در حیاط‌ها است اما امروز مواد مخدر در خانه‌ها و اتاق‌های خواب ما لانه کرده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان افزود: تبهکاران برای سود بیشتر، اقدام به تبلیغات بیشتری می‌کنند و عنوان می‌کنند با مصرف فلان مواد مخدر انرژی بیشتری به دست می‌آید در حالی که همه این تبلیغات دروغ هستند و تنها موجب فریب نوجوانان و جوانان می‌شوند و اگر یک نوجوان یا جوان یک بار این در این مخمصه گرفتار شود، برگشت وی دیگر کار سختی است.

وی بیان کرد: خانواده‌ها باید رفتارهای فرزندانشان را تحت نظر قرار دهند و به ارتباط‌شان در مدارس و دانشگاه‌ها دقت کنند. البته این کارها باید با رعایت تماما اصول جامعه‌شناسی و روان‌شناسی انجام شود و نظارت برای دختر و پسر نیز تفاوتی ندارد.

نجاتی گفت: مبارزه با مواد مخدر تنها مقابله سخت‌افزاری نیست و باید علاوه بر مبارزه سخت‌افزاری، کارهای فرهنگی، اجتماعی و آگاهی‌بخشی نیز با همکاری همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها انجام شود.

نمی‌توان مصرف مواد مخدر را ریشه‌کن کرد

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: دشمن در صدد است که برخی از مواد صنعتی را وارد کشور کند تا جوانان از این مواد استفاده کنند و سرمایه‌های اجتماعی کشور را از بین ببرد. تلاش ما این است که مواد مخدر را ریشه کن کنیم و هر چند ممکن است نتوانیم این کار را انجام دهیم اما باید این مساله مدیریت شود و کاهش یابد.

وی تصریح کرد: سن اعتیاد کاهش پیدا کرده است و از طرف دیگر، دیگر هم زنان و هم مردان مواد مخدر مصرف می‌کنند.

گرفتار "گُل"، به ناچار سراغ دیگر مواد هم می‌رود

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان با اشاره به سود زیاد حاصل از فروش مواد مخدر گل گفت: یکی از مواردی که به دروغ در فضای مجازی مطرح می‌شود این است که گل اعتیاد ندارد در حالی که گل مواد مخدری است که مصرف‌کننده را به سمتی بدبختی و پرتگاه می‌برد. بسیاری با این تفکر که گل اعتیاد ندارد و ذهن را برای شب امتحان تقویت می‌کند، این نوع مواد مخدر را مصرف کرده‌اند و گرفتار آن شده‌اند.

وی تصریح کرد: گل، خطرناک‌ترین، موثرترین و زمینه‌سازترین مسائل اعتیاد است که باید خانواده‌ها و جوانان به این موضوع توجه کنند زیرا اگر کسی گرفتار گل شد، با توجه به نیاز بدن به ناچار و ناگزیر باید سراغ مصرف دیگر مواد مخدر برود.

تخریب منازل فروش مواد مخدر

نجاتی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی کشفیات مواد مخدر در استان خوزستان در سال جاری و برخورد جدی با قاچاقچیان بیان کرد: در محلات نیز طرح پاکسازی مناطق آلوده انجام و نسبت به پلمب منازل فروش مواد مخدر اقدام می‌شود و بنا داریم با دستور مقام قضایی، این خانه‌ها را تخریب کنیم.

وی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر باید مردمی شود، افزود: البته از قبل این خانه‌ها گاهی تخریب می‌شدند اما قرار است این کار با شدت بیشتری انجام شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان عنوان کرد: همه استان‌ها با مواد مخدر درگیر هستند اما خوزستان یکی از استان‌هایی است که باید تلاش و کارهای بیشتری در این زمینه انجام شود.

راه‌اندازی خانه‌های یاری‌گران زندگی در ۳۰ درصد روستاها تا پایان سال

وی با اشاره به اهمیت آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها در خصوص مواد مخدر گفت: در این راستا در روستاها فعالیت خانه‌های یاری‌گران زندگی آغاز شده است تا جوانان به سمت ورزش، کارهای اجتماعی، فرا گرفتن قدرت نه گفتن به مواد مخدر بروند و آگاهی خانواده‌ها نیز افزایش یابد.

نجاتی افزود: فعلا در استان خوزستان برنامه‌ریزی شده است که ۱۵ تا ۲۰ درصد روستاهای هر شهرستان خانه یاری‌گران زندگی داشته باشند و به این منظور بخشدار یا دهیار باید فرد مورد قبول جامعه روستایی خود را معرفی کند تا با راه‌اندازی خانه یاری‌گران در آن روستا، جوانان به سمت کارهای فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و ورزش بروند و از سوی دیگر اگر فردی معتاد باشد نیز به ترک اعتیاد وی کمک کنند.

وی گفت: تاکنون خانه یاری‌گران زندگی در ۲۰ تا ۳۰ روستا در استان خوزستان فعال شده است و در حال تلاش هستیم که تا پایان سال این مراکز در ۲۰ تا ۳۰ درصد روستاهای خوزستان فعال شوند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان با بیان اینکه در شهرها خانه‌های یاری‌گران زندگی در مدارس فعال هستند، افزود: آموزش و پرورش در مدارس، فعالیت‌های خوبی را آغاز کرده است تا نوجوانان قدرت نه گفتن به مواد مخدر را داشته باشند و به سمت کارهای فرهنگی و اجتماعی بروند تا علاوه بر خودمراقبتی، در خانواده‌هایشان نیز همیار ما باشند.

فعالیت دو کمپ معتادان متجاهر در اهواز

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان با اشاره به راه‌اندازی دو کمپ ماده ۱۶ نیز گفت: معتادان متجاهر توسط پلیس از خیابان‌ها جمع‌آوری و شش تا هفت ماه در این کمپ نگهداری می‌شوند و در این مدت حرفه‌آموزی هم انجام شود تا در صورت برگشت به جامعه شغل داشته باشند. البته تعدادی از این افراد شغل داشته‌اند اما به دلیل اعتیاد از کار بیکار شده‌اند که با اخذ تعهد از آن‌ها، به کار قبلی خود برمی‌گردند.

نجاتی بیان کرد: در حال حاضر ۵۰۰ نفر در کمپ الحدید و ۱۵۰ نفر در کمپ شهید فرجوانی در حال نگهداری هستند اما یقینا تعداد معتادان متجاهر خوزستان بیش از این آمار است.

ایجاد مرکز نگهداری زنان معتاد متجاهر در اهواز

وی در خصوص جمع‌آوری زنان معتاد متجاهر نیز گفت: تعداد زنان معتاد متجاهر در خوزستان بسیار کم است اما با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز، محلی در بیمارستان سلامت پیش‌بینی شده تا این محل برای نگهداری از آن‌ها راه‌اندازی شود و در حال تلاش هستیم که هر چه سریعتر آغاز به کار کند.

نجاتی عنوان کرد: فعلا ظرفیت این مکان بیش از ۲۰۰ نفر است که جوابگوی نیاز استان خوزستان خواهد بود. 

حضور فصلی حدود ۳ هزار معتاد متجاهر در خوزستان

وی با اشاره به برگشت ۷۰ درصد این افراد به زندگی عنوان کرد: به دنبال توسعه این مراکز هستیم هر چند این کار هنر نیست اما ناگزیر باید این توسعه را انجام دهیم تا بتوانیم با این مواد افیونی و خانمان‌سوز مقابله کنیم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: آمار معتادان متجاهر در خوزستان متفاوت است؛ این معتادان با سرد شدن هوا از استان‌های دیگر به خوزستان می‌آیند و تعداد آن‌ها با گرمای هوا کمتر می‌شود. در فصل‌هایی که هوا خوب است، حدود ۲ تا ۳ هزار معتاد متجاهر در خوزستان وجود دارد که این مساله نشان از این است که این افراد بین استان‌ها در تردد هستند.

وی با اشاره به آثار متفاوت جمع‌آوری معتادان متجاهر افزود: جمع‌آوری این افراد از خیابان‌ها بسیار در کاهش سرقت‌های خرد تاثیرگذار است. از طرف دیگر، معتادان متجاهر چهره شهر را مخدوش می‌کنند و امکانات خدمات شهری هم از این افراد در امان نیست بنابراین شهرداری نیز باید در این زمینه ورود کند.

لزوم ورود خیرین برای کمک به بهبودیافتگان از اعتیاد

نجاتی بیان کرد: با توجه به هزینه‌های بالای نگهداری و درمان معتادان، از خیرین می‌خواهیم در این زمینه ورود و کارآفرینی کنند تا این افراد پس از پاک شدن، مشغول به کار شوند یا اینکه به خانواده‌های این افراد کمک کنند. مگر دختر یا پسر این معتاد چه گناهی کرده است؟ خیرین می‌توانند برای جلوگیری از چالش‌های اجتماعی برای خانواده‌ها، به آن‌ها کمک کنند تا خدای نکرده مسائل و مشکلات اقتصادی موجب ایجاد چالش‌های اجتماعی برای آن‌ها  نشود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.