تحولات منطقه

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از فوت بیش از چهار هزار و ۳۰۰ نفر براثر ابتلای به بیماری دیابت طی سه سال گذشته در استان خبر داد.

۴۳۰۰ مازندرانی براثر دیابت  فوت کردند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین،  عباس علیپور صبح دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با گرامیداشت هفته بسیج با بیان این که بسیجیان همیشه در وسط میدان و کم توقع و پر بازده هستند، افزود: کار بهداشتی نیز از این کارها محسوب می‌شود.

وی با بیان این که هر کار بهداشتی و پیشگیرانه با هزینه کم انجام می‌شود و بازدهی زیادی دارد، گفت: کار بهداشتی شبیه کار بسیجی است.

وی با بیان اینکه وقتی واکسیناسیون را انجام می‌دهیم منجر به کاهش بسیاری از بیماری‌ها می‌شود، گفت: اگر فرد مبتلا به دیابت به موقع تشخیص داده و درمان شود طبق مطالعات حداقل ۲ و نیم سال به عمر آنان اضافه می‌شود.

علیپور افزود: با ۶ تا ۷ میلیارد تومان هزینه در بخش تجهیزات بهداشتی و پزشکی می‌توان چند سال بر عمر مردم افزود و فرهنگ سازی در زمینه پیشگیری از بیماری لازم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران یادآور شد: سالانه کمتر از ۱۵ هزار مرگ و میر در استان ثبت می‌شود و از ابتدای شیوع بیماری کووید کرونا تا پایان سال ۱۴۰۱ در استان مازندران ۹ هزار و ۴۸۹ نفر به دلیل بیماری کووید جان خود را از دست دادند و این بیماری بر نظام اقتصادی سلامت اجتماعی و غیر تأثیر داشته است.

علیپور گفت: همچنین از سال ۹۸ تا پایان ۱۴۰۱ حدود ۱۳ هزار و ۶۳۳ نفر به دلیل بیماری قلبی و عروقی، ۹ هزار و ۴۸۹ نفر به دلیل کووید، هفت هزار و ۸۷۲ نفر به دلیل سرطان، چهار هزار و ۸۴۶ نفر بر اثر فشار خون و چهار هزار و ۳۳۳ نفر بر اثر دیابت فوت کردند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان این که توجه و مطالبه‌گری ما در زمینه پیشگیری از بیماری دیابت کمرنگ است، گفت: دیابت و پرفشاری خون سهم بزرگی از مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

علیپور با بیان درمان هر فرد دیابتی سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ دلار هزینه دارد، گفت: راهکار اول برای درمان بیماری این است که عوامل خطر شیوع این بیماری و بروز آن را تشخیص و کاهش دهید.

وی کم تحرکی و تغذیه ناسالم را از عوامل بروز بیماری دیابت بیان کرد و گفت: بیش از نیمی از افراد استان دچار کم تحرکی هستند و باید فرهنگ تحرک را در جامعه ایجاد کنیم و باید ورزش‌های همگانی گسترش پیدا کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تغذیه نامناسب را از دیگر عوامل بروز بیماری دیابت بیان کرد و گفت: مصرف فیبر غذایی بسیار پایین است و این در حالی که ما بزرگترین استان تولید کننده میوه و سبزیجات هستیم ولی سرانه مصرف میوه و سبزیجات در استان خوب نیست.

وی گفت: بیش از ۷۰ درصد هم استانی‌ها یا چاق هستند و یا اضافه وزن دارند و در طرح ملی پویش سلامت به پویش پیشگیری ثانویه توجه شده است.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha