تحولات منطقه

۱۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۱
کد خبر: ۹۴۲۰۸۷

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اجرای چهاردهمین مرحله طرح سراسری مقابله با قاچاق کالا و ارز در کشور، از شناسایی و توقیف ۴۴۷ خوردوی شوتی خبر داد.

۴۵۰ خودروی شوتی در سراسر کشور توقیف شدند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

خودروهای شوتی، خودروهای سواری هستند که برای جابه جایی صدها کیلوگرم بار قاچاق دستکاری و تقویت می شوند؛ عمده تقویت این خودروها در موتورهایشان برای سرعت بالا و فرار از پلیس است. خودروهای شوتی که عمدتاً از نوع پژو ۴۰۵، زانتیا، پژو پارس و سمند هستند، در زمینه قاچاق کالا از مبادی وروردی کشور مانند مناطق بندری جنوب و شمال و مناطق مرزی در شرق و غرب فعالیت می کنند و مقصد اصلی آن ها نیز بازار پایتخت است.

پلاک های مخدوش یا حتی نداشتن پلاک، سرعت‌های بسیار بالا، رانندگی مخاطره آمیز و گاه وحشت آفرین، ایجاد مزاحمت برای رانندگان دیگر، آلودگی صوتی، دستکاری فنی خودرو از جمله تخلفات این خودروهاست؛ رانندگان شوتی که خود را به اصطلاح «سلاطین جاده» می‌دانند، در کنار تخلفات فاحش رانندگی، با کمک به چرخه قاچاق کالا، نظم اقتصادی را نیز بر هم می‌زنند.

در سال های اخیر شمار این خودروها برای حمل کالای قاچاق به طور محسوسی افزایش یافته که به یکی از مخلان نظم اقتصادی به خصوص در حوزه بازار و تولیدات داخلی منجر شده است و ضربه شدیدی به تولیدکنندگان بومی وارد کرده است.

طبق گزارش پلیس این خودروها سالانه ۴۰۰ کشته از مردم می‌گیرند و برآورد می شود بیش از ۴۰ هزار خودرو شوتی در سراسر کشور فعال هستند. پلیس امسال طی سه طرح برای مقابله با حاملان کالای قاچاق یکهزار و ۴۷۵ دستگاه از خودروهای شوتی را توقیف کرده است.

بنابر تازه‌ترین خبر از سوی رئیس پلیس امنیت اقتصادی که روز یکشنبه منتشر شد، سردار حسین رحیمی اعلام کرد: طی تازه‌ترین مرحله طرح سراسری مقابله با قاچاق کالا و ارز در کشور با اولویت نظارت و پایش انبارها و محل دپوی کالا به مدت سه روز در سراسر کشور انجام شد که در راستای اجرای این طرح از ۸۸۸ انبار محل نگهداری و دپو کالا بازدید به عمل آمد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه در این طرح ۷۳ انبار به دلیل نگهداری کالای قاچاق پلمب شدند، گفت: ارزش تقریبی کالای کشف شده از انبارها ۵۹۵ میلیارد تومان برآورد شده است.

سردار رحیمی با اشاره به اینکه در اجرای این طرح ۴۴۷ دستگاه خودروی شوتی و ۴۰۱ دستگاه خودروی حامل بار قاچاق متوقف شد، عنوان کرد: یکهزار و ۱۵۷ فقره پرونده قضائی نیز تشکیل و در حال پیگیری است.

وی خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح بیشترین کشفیات مربوط به استان های هرمزگان، تهران بزرگ و خراسان رضوی بوده است.

توقیف حدود ۴۵۰ خودروی شوتی در سراسر کشور

فعالیت خودروهای شوتی انتقاد فرماندهان ارشد انتظامی را نیز به همراه داشته‌است؛ به تازگی سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی با تاکید بر لزوم برخورد جدی با خودروهای شوتی گفت که استفاده از این خودروها در حال تبدیل به بدعت و شیوه‌ای رایج در جابه‌جایی کالای قاچاق است.

وی رفتار خودروهای شوتی و رانندگان آن را جنون آمیز توصیف کرد و افزود: آنچه مشخص است این مسئله حالت بدعت دارد و در استان های مختلف در حال گسترش است. برخورد با شوتی ها به طور جدی در دستور کار پلیس کشور قرار دارد و جلوی اقدامات جنون آمیز این خوردوهای غیرقانونی گرفته خواهد شد.

در تازه‌ترین خبر نیز فرمانده کل انتظامی کشور اعلام کرد که برای افزایش زمان توقیف خودروهای شوتی درخواستی به شورای عالی امنیت ملی ارسال کرده است. بنابر این درخواست مدت توقیف خودروهای شوتی به ۶ ماه افزایش می یابد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.