به گزارش قدس آنلاین، عباس علیآبادی امروز در پنجاهمین سالگرد تأسیس صندوق ضمانت صادرات ایران، اظهار کرد: بازار باید جذاب باشد و وقتی بازار جذاب نباشد تولید هم جذاب نمیشود و کمیت تأمین تحت تأثیر قرار میگیرد. در نتیجه ناترازی ایجاد و به دنبال آن تورم حاصل میشود.
وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه امر نظارت و رقابت در بازار کنترلگر است، افزود: بازار یک سری نیروی درونی دارد که دیده نمیشود، اما کنترلگر است. گاهی به خاطر بعضی انحصارها باید نظارت انجام شود، البته تا آنجا که امکان دارد باید انحصار از بین برود و رقابت ایجاد کرد.
علی آبادی اظهار کرد: صادرات بسیار مهم است و وزارت صمت نیز بر تولید دانش بنیان صادراتمحور تاکید دارد، زیرا اگر تجارت و صنعت دست به دست هم دهند فضایی به وجود میآورند که اقتصاد کشور رونق مییابد.
وی ادامه داد: تحولات دانش در دنیا بسیار سریع در حال وقوع است با این حال ما هنوز به درک سریع انقلاب صنعتی چهارم دست نیافتهایم که زمزمههای انقلاب صنعتی پنجم به گوش میرسد.
وزیر صمت اظهار کرد: از جمله مشکلات صندوق ضمانت صادرات کم بودن سرمایه آن بود. الان هم مقدار سرمایه آن ناچیز است و حداقل سرمایه این صندوق باید به حدود ۲ میلیارد دلار افزایش یابد یعنی باید حدود ۱۰ برابر اضافه شود. از نظر من صندوق ضمانت صادرات وسیلهای برای تأمین امنیت تجارت است و برای حمایت از تجارت فقط بیمه کردن آن کافی نیست، بلکه صندوق ضمانت صادرات باید با کشورهای هدف ارتباط بگیرد.
علی آبادی اضافه کرد: صندوق ضمانت صادرات باید در ارتباط با صندوقهای ضمانت سایر کشورها تعرفه را بهتر کند و با توجه به مشکلاتی که دشمن به وجود آورده است، راههایی را برای توسعه تجارت پیدا کند، لذا وقتی صندوق ضمانت صادرات قدرتمند عمل خواهد کرد که با صندوقهای ضمانت کشورهای هدف ارتباط تنگاتنگ داشته باشد.
وی گفت: در دولت سیزدهم در تلاش هستیم از ظرفیتهای پژوهشی به نفع خودمان استفاده کنیم و لذا تلاش میکنیم تا شرکتهای دانش بنیان را به شرکتهای بزرگ پیوند دهیم.
نظر شما