به گزارش قدس آنلاین همزمان با تشدید درگیری ها در غزه بار دیگر موضوع تعیین مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی بر سر زبان ها افتاده است. در این بین تلاش غرب برای دستیابی به توافقی است که هدف آن تامین حداکثری امنیت موجودیت اسرائیل مبتنی بر قطعنامههای ۱۵۵۹ و ۱۷۰۱ شورای امنیت است.
براساس برخی شایعات رسانه ای گفته می شود رژیم صهیونیستی با واسطه میانجیگران منطقه ای و بین المللی از دولت لبنان خواسته است تا کلیه نیروهای نظامی حزب الله از منطقه جنوب لبنان تا پشت رودخانه لیتانی عقب نشینی نمایند.
«حسن الدر»، نویسنده و روزنامه نگار سیاسی در همین راستا به خبرنگار تسنیم در بیروت گفت: تلاش رژیم صهیونیستی برای گشایش پرونده قطعنامههای ۱۷۰۱ و ۱۵۵۹ سازمان ملل در حقیقت تلاشی برای پوشاندن شکست بزرگی که پس از ۲۷ سال در نوار غزه متحمل شده است.
این کارشناس لبنانی در ادامه به ابراز تردید در توانایی رژیم صهیونیستی به منظور تحقق این هدف افزود: واقعیت عملی این است که دشمنی که با جنگ نتوانست مقاومت لبنان را شکست دهد، با سیاست نیز موفقیت خاصی را به دست نخواهد آورد، نه با مداخله فرانسه و نه هیچ کشور دیگری.
در روزهای اخیر برخی رسانه های صهیونیستی از تلاش های کشورهای غربی به رهبری فرانسه و آمریکا به منظور تحت فشار قراردادن مقامات لبنانی به منظور پیشبرد نقشه آمریکایی خروج حزب الله از مناطق مجاور مرزهای سرزمین های اشغالی با هدف کاهش فشار بر ارتش اسرائیل خبر داده اند.
در همین راستا برخی منابع اسرائیلی مدعی شدند «یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز به نیروهای خود وعده جنگ علیه لبنان را داده است. این در شرایطی است که ساعاتی پس از این سخنان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، رئیس شهرک صهیونیست نشین مرگلیوت با تشکیک در توان ارتش این رژیم برای گشایش جبهه نبرد در شمال سرزمین های اشغالی علیه حزب الله خطاب به گالانت گفت: اگر وزیر جنگ فکر میکند ما احمق هستیم، سخت در اشتباه است.
حسن الدر در پاسخ به تهدیدات مقامات ارشد اسرائیلی در مورد لزوم تخلیه منطقه جنوب رودخانه لیتانی توسط حزب الله اظهار داشت: مقاومت منطقه پایین دست رودخانه لیتانی را ترک نخواهد کرد. این سرزمین متعلق به لبنان است و لبنان تنها کشوری است که میتواند بگوید چه کسی باید در این منطقه بماند و چه کسی آن را ترک کند.
وی در ادامه افزود: پس از آغاز جنگ طوفان الاقصی و پیش از شروع حمله زمینی اسرائیل به این باریکه، یکی از مقامات غربی سفری به بیروت داشت و در جریان ملاقات های خود با مقامات لبنانی، پیشنهادی از سوی اسرائیل مبنی بر عقب نشینی از ۱۳ نقطه و اخذ مالیات از شهر الماری در شمال روستای غجر در ازای استرداد سرزمین های اشغالی، به بیروت ارائه داد. با این حال این گمانه زنی ها به تایید هیچ یک از مقامات رسمی لبنانی نرسیده است.
انتهای پیام/
نظر شما