به گزارش قدس خراسان، حمید ترابی با بیان اینکه حفظ و حراست از اراضی ملی و جنگلهای دست کاشت بر کسی پوشیده نیست و یک امر ضروری است، اظهار کرد: شهرستان خلیلآباد ۱۵۰ هزار هکتار وسعت دارد که ۱۲۰ هزار هکتار از این سطح را زمینهای ملی در بر میگیرد و همهساله برنامههای متنوعی برای کنترل بیابان و جلوگیری از بیابانزایی در این مناطق به اجرا در میآید.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلیلآباد خاطر نشان کرد: حدود ۶۰ درصد زمینهای ملی خلیلآباد را پهنههای مرتعی و بیابانی تشکیل میدهد و این موضوع اهمیت اجرای پروژههای بیابانزدایی در منطقه را دوچندان کرده است.
وی با اشاره به اینکه تاغکاری در مناطق جنوبی و بیابانی این شهرستان توانسته زندگی اهالی ۱۵ روستا را نجات دهد، اظهار کرد: تاغزارها، خط مقدم جبهه مبارزه با ریزگردها هستند.
ترابی با بیان اینکه در راستای حفاظت از عرصههای منابع طبیعی ساماندهی چرای دام در سطح ۱۳۰ هزار هکتار از مراتع شهرستان انجام شده است، گفت: از ابتدای امسال بیش از ۶۰ مورد پیگیری پروندههای تصرف و تخریب اراضی ملی و تعلیف غیرمجاز دام در سطح شهرستان انجام شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلیلآباد خاطر نشان کرد: گشت و مراقبت از عرصههای منابع طبیعی و حفاظت و قرق ۲۱ هزار هکتار از مناطق جنگلی تاغزارها از دیگر اقداماتی بوده که در حفاظت از عرصههای طبیعی انجام شده است.
وی در ادامه تأکید کرد: حفاظت و مراقبت از منابع طبیعی، طبق اصل ۵۰ قانون اساسی وظیفهای همگانی است و باید نسبت به این موضوع احساس مسئولیت کرد.
ترابی همچنین خاطر نشان کرد: طبق اصل ۴۵ قانون اساسی و قانون ملی شدن جنگلها و مراتع مصوب سال ۱۳۴۱، وظیفه حفظ، احیا، اصلاح و بهرهبرداری اصولی از منابع طبیعی بر عهده سازمان منابع طبیعی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلیلآباد با بیان اینکه یگان حفاظت منابع طبیعی این اداره وظیفه گشت و مراقبت از عرصههای ملی و جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی را بر عهده دارد، به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهارسال در سطح کشور اشاره کرد و گفت: انتظار داریم مردم شریف خلیل آباد، سمنها و گروههای مردمی، شهرداریها و تمامی دستگاههای اجرایی در این امر خطیر ما را یاری کرده و به توسعه فضای سبز کشورمان کمک نمایند.
وی با اشاره به اینکه۹۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان نیز شرایط خشک بیابانی دارد و همچنین ۴۰ درصد از اراضی جنوب این شهرستان در محدوده کانون بحرانی فرسایش بادی قرار دارد، حفاظت از عرصههای منابع طبیعی را امری ضروری دانست.
ترابی با بیان اینکه خشکسالیها شرایط شکنندهای برای جنگلهای دست کاشت در اراضی بیابانی خلیلآباد به وجود آورده است، افزود: نقش تعیینکننده مردم محلی و ساکن در حوزههای آبخیز و مشارکت آنان در حفظ و حراست از اراضی ملی و جنگلهای دست کاشت بر کسی پوشیده نیست و یک امر ضروری است.
نظر شما