حسن بابایی در آیین تحلیف سومین گروه سردفتران جدید الاانتصاب با تأکید براینکه در تمام مناصب حقوقی باید عدالت رعایت شود، افزود: در این مراسم ۲۰۵ بانو سردفتر تحلیف میشوند.
وی اظهارداشت: در منصب سر دفتری کمترین تخلفات گزارش شده مربوط به بانوان سردفتر است.
وی با بیان اینکه از مجموع ۸ هزار ۵۷۱ نفر سردفتر شاغل در کشور حدود ۲ هزار و ۹۷ نفرشان سردفتر خانم هستند، افزود: معادل ۳۰ درصد از سردفتران را خانم ها تشکیل میدهند که از حقوقدانان آگاه و فرهیخته هستند.
بابایی گفت: امیدواریم حضرت زهرا(س) و ویژگیهای اخلاقی و رفتاری وی از جمله صداقت، الگوی بانوان سردفتر قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه تنظیم سند برای اموال منقول و غیرمنقول از اهمیت زیادی برخوردار است، تصریح کرد: امیدواریم در همه امور محولهتان صداقت داشته باشید.
رئیس سازمان ثبت افزود: امروز مراسم تحلیف ۲۰۵ بانوی سردفتر برگزار میشود که بدون گذراندن دوره کارآموزی ابلاغ خود را می گیرند چراکه تراز علمی خوبی داشته و با سامانهها و تنظیم اسناد مختلف در دفاتر اسناد آشنایی داشتند.
وی با بیان اینکه قانون تسهیل شرط نمره علمی را برای سردفتران در نظر گرفته و بحثی از دوره کارآموزی نکرده است، گفت: امروزه دفاتر کارکردی سنتی ندارند و بهصورت الکترونیکی اداره میشوند. هم اکنون ۱۵ سامانه در دفاتر اسناد رسمی داریم که سردفتردار باید با کارکرد آنها آشنا باشد.
بابایی تاکید کرد: همه ۱۵ سامانه موجود در دفاتر اسناد به صورت ماهانه و فصلی بروز رسانی میشوند. حال این سوال مطرح میشود که آیا کسی تنها با گذراندن آزمون میتواند پروانه فعالیت در دفاتر اسناد را بگیرد؟ خیر، قطعا باید بر این سامانهها و ۸۰ نوع سندی که در دفترخانهها تنظیم می شوند؛ تسلط داشته باشند.
رئیس سازمان ثبت خطاب به حاضران در جلسه گفت: هرگاه ابهامی داشتید، سندی را تنظیم نکنید و به سردفتر دیگری بسپارید. سعی کنید همواره علم و اطلاعات خود از ۸۰ نوع سندی که باید نسبت به آنها تسلط داشته باشید را بروز کنید و از همکاران باتجربه خود مشورت بگیرید تا مشکلی در تنظیم اسناد پیش نیاید.
بابایی با تاکید براینکه سعی کنید از سردفتران خوشنام باشید، افزود: سعی کنید در دوره کاری خود نظم، شئونات اسلامی و احترام به مراجعان را رعایت کنید چراکه از این پس، جزوی از خانواده قوه قضاییه محسوب میشوید.
نظر شما