تحولات منطقه

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: در حال حاضر حدود ۶۶۰ طرح عمرانی در قالب طرح‌های توسعه‌ای، بهسازی و نوسازی بقاع متبرکه اماکن زیارتی و مقدس کشور در حال اجرا است.

اجرای ۶۶۰ طرح عمرانی در بقاع متبرکه کشور
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام "محمد نوروزپور" در دوره آموزشی، هیئت‌امنا و خادمین بقاع متبرکه مازندران که در مرکز افق آستان مقدس امامزاده ابراهیم (ع) آمل برگزار شد، اظهار کرد: پیشرفت فیزیکی این طرح‌ها متفاوت است و برخی از این طرح‌ها حداقل تا دهه فجر امسال بهره‌برداری خواهند شد.

وی با بیان اینکه تا حدود ۹۵ درصد از بودجه‌های مربوط به هزینه طرح‌های عمرانی در سطح بقاع متبرکه از محل کمک‌های مردمی، خیران و نذورات اهدایی تأمین می‌شود، تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه کمتر از ۵ درصد در تأمین منابع مالی و اختصاص اعتبار برای طرح‌های عمرانی کمک خواهد کرد.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور همچنین در خصوص طولانی‌شدن روند ساخت طرح جامع آستان مقدس امامزاده عبدالله شهرستان آمل نیز اشاره کرد گفت: هرچند باگذشت بیش از ۱۵ سال از اجرای این طرح، اقدام‌های بسیار خوبی در سال‌های گذشته انجام شروع شده که مربوط به سفت‌کاری و توسعه حرم بوده انجام شده و اکنون مرحله نازک‌کاری قرار دارد.

حجت‌الاسلام نوروزپور در خصوص اعتبار موردنیاز برای تکمیل توسعه صحن مطهر و طرح جامع پیرامونی این آستان مقدس ادامه داد: بازدیدی که انجام شده برای بررسی آخرین وضعیت پیشرفت کاری این طرح بوده که به ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گزارش تا حداقل برای سال مالی آینده بخش از اعتبار مالی موردنیاز از سوی سازمان تأمین پرداخت شود.

وی هم چنین برای شتاب بخشیدن به روند تکمیل طرح توسعه جامع آستان مقدس امامزاده عبدالله آمل گفت، اگر بتوان از محل موقوفات بلامانع و موقوفات بلاقیدی که در اختیار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار دارد، ریاست سازمان اجازه آن را نیز بدهد، می‌تواند برای شتاب بخشیدن به این طرح مهم که از مکان‌های پرتردد شهروندان و زائران از مناطق مختلف کشور است، قرار بگیرد.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور هم چنین در خصوص در دوره آموزشی، هیئت‌امنا و خادمین بقاع متبرکه مازندران که در مرکز افق آستان مقدس امامزاده ابراهیم (ع) آمل اظهار کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور هر ساله دوره‌های آموزشی برای هیئت‌امنا و خدام بقاع متبرکه در استان‌ها و شهرستان‌ها برگزار می‌کند تا خادمین و هیئت‌امنا با مأموریت‌های جدید حوزه بقاع متبرکه آشنا شوند.

حجت‌الاسلام نوروزپور، با بیان اینکه مازندران با دارابودن هزار و ۳۶۱ بقعه متبرکه زیارتی یکی از استان‌هایی هاست که دارای بیشتر مقابر امام‌زادگان در کشور است، ادامه داد: این مهم نشان‌دهنده، دعوت مردم دیار علویان از فرزندان و نوادگان ائمه اطهار برای ترویج معارف اهل‌بیت و تعالیم دینی و قرآنی بوده و اینکه این استان به‌عنوان نخستین پایگاه شیعیان جهان مامن و ملجأ اهل‌بیت (ع) بوده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران هم در این مراسم با اشاره به وجود هشت هزار و ۵۵۴ مکان مذهبی شامل بقاع متبرکه، مسجد، حسینیه، زینبیه و سقا تالارها دراستان وجود دارد، گفت: بسیاری از مکان‌های متبرکه در مناطق مختلف مازندران وجود دارد که فهرست امکان وقفی ثبت نشده است.

حجت‌الاسلام ابراهیم حیدری جناسمی، با بیان اینکه فضاهایی که در اختیار هیئت‌امنا و خادمان بقاع متبرکه هست یک توفیق و خواست و نظر ائمه به‌سوی آنها بوده است، افزود: خادمان و هیئت‌امنا باید قدرشناس این موقعیت در خدمتگزاری در بقاع متبرکه و نیز مردم باشند.

وی یادآور شد، در خدمت به اهل‌بیت (ع) آن چیزی که برای افراد باقی می‌ماند، سربلندی و سعادت است و این نوکری در خدمت اهل‌بیت (ع) به‌نوعی پادشاهی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.