تحولات منطقه

اختلال اوتیسم را نمی‌توان با آزمایش‌های مختلف مثل آزمایش خون یا اشعه ایکس تشخیص داد بلکه توسط توصیف والدین از رشد فرزندان به علاوه مشاهدات دقیق رفتارهای خاص توسط پزشک اطفال، متخصصان اوتیسم، آزمایش‌های پزشکی و سابقه کودک شناسایی می‌شود.

چطور اوتیسم را در زمان مناسب تشخیص دهیم؟/ تاثیر رفتار والدین در فرآیند رشد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

تشخیص زودهنگام نیاز به همکاری والدین و متخصصان دارد. در این مشارکت، والدین باید با فرزندان احساس راحتی کنند تا بتوانند درمورد علائمی که می‌تواند نشانه اوتیسم باشد را متوجه شوند. شناسایی این علائم می‌تواند حین بازی، نحوه صحبت کردن و رفتارهای کودک در شرایط متفاوت محقق شود. پس از این که والدین متوجه رفتارهای مشکوک در فرزندشان شوند، نوبت به متخصص می‌رسد تا با گوش کردن به اظهارات والدین، راهکار ارائه دهد.

در طول مراجعه به متخصص، پزشک ممکن است سوالات خاصی مطرح کند یا از والدین بخواهد پرسشنامه‌ای را درباره سیر رشد فرزند را تکمیل کنند. پزشک اطفال با انجام این مراحل، سعی در تشخیص زودهنگام اختلال دارند که دارای اهمیت زیادی است.

چرا تمام کودکان از نظر اوتیسم غربالگری می‌شوند؟

اگر کودکی دچار اوتیسم باشد، تشخیص زودهنگام بسیار می‌تواند کمک کننده باشد و در درمان موثرتر نیز نقش دارد. به همین دلیل است که آکادمی اطفال آمریکا توصیه می‌کند تمام کودکان از نظر اوتیسم در معاینات 18 و 24 ماهگی بررسی شوند.

اگر احساس می‌کنید کودکان مشکوک به اوتیسم است، با صرف نظر از سنش، به پزشک مراجعه کنید و دلیل نگرانی‌تان را با متخصص درمیان بگذارید.

تایید اختلال اوتیسم

طبیعتا درک این موضوع که ممکن است فرزندتان تا آخر عمر به اختلال رشد مبتلا باشد، دشوار است. به طور طبیعی والدین به عنوان سرپرستان و نزدیکان کودک، از این اتفاق تحت تاثیر قرار خواهند گرفت اما نباید فراموش کنید که پس از تایید اوتیسم توسط متخصص، بیشتر کودکان مبتلا به این اختلال، پیشرفت قابل توجهی در واکنش‌های کلی‌شان خواهند داشت و برخی از آنها نیز می‌توانند عملکردهای بسیار خوبی داشته باشند و بر همین اساس ممکن است بتوانند همراه کودکان عادی در یک مدرسه و کلاس درس بخوانند. بسیاری از آن‌ها روابط صمیمانه‌ای با خانواده و همسالانشان برقرار می‌کنند و در سنین بالاتر می‌توانند به استقلال برسند.

این نکته را هم به خاطر داشته باشید با اینکه ابتلا به اوتیسم ممکن است تصور شما را نسبت به فرزندپروری تغییر دهد اما اکنون ثابت شده است که کودکان مبتلا به اوتیسم تا زمانی که از سوی خانواده حمایت شوند، می‌توانند دستاوردهای بیشتری در زندگی داشته باشند.

منبع: کودک سالم

ترجمه تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.