تحولات منطقه

آیین اختتامیه مرحله ملی شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران شامگاه ۱۹ دی ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از مدیران فرهنگی و چهره‌های موسیقی نواحی برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: موسیقی نواحی حوزه هویتی کشور ماست / باید فاصله نسل جوان با موسیقی اصیل ایرانی را کم کنیم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

این مراسم با اجرای رسالت بوذری و با پخش کلیپی به یاد شهدای حادثه تروریستی کرمان آغاز شد و سپس برگزیده‌ای از اجراهای جشنواره و بخش پژوهش در قالب یک گزارش تصویری پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

سپس عیسی بلوچ (نوازنده دونلی) و داوود بامری (نوازنده دهلک) روی صحنه آمدند و دقایقی حاضران را میهمان موسیقی سیستان و بلوچستان کردند. این هنرمندان قطعه‌ای را نیز به شهدای کرمان تقدیم کردند.

در ادامه مراسم، ویدیویی از پیام‌های محمود سالاری (معاون امور هنری وزیر ارشاد)، امیرحسین سمیعی (مدیرکل دفتر موسیقی) و محمدعلی مرآتی برای حاضران پخش شد.

در این پیام ویدیویی محمود سالاری در سخنان کوتاهی گفت: موسیقی اقوام و نواحی کشور عزیزمان ما را به پهنا و عمق تاریخ می‌برد و نگاه مختلفی که هویت قومی یک ملت را می‌سازد، متوجه می‌کند. موسیقی نواحی ما در کشور اسلامی‌مان از یک رنگین‌کمان پر از رنگ و نگاه برخوردار است. انشالله برگزاری چنین جشنواره‌ای به توجه دادن بیشتر و عنایت ویژه به این گونه موسیقایی منجر شود.

امیرحسین سمیعی نیز در پیام ویدیویی خود اظهار کرد: موسیقی نواحی فراگیرترین مولفه هویت اجتماعی ما است؛ اساسا کلام موسیقی نواحی بحث هویتی تاریخی است و از این جهت است که ما می‌توانیم از آن به عنوان موسیقی زیرساخت استفاده کنیم. موسیقی که در عین کثرت و وحدت، محور و جریان اصلی آن به حساب می‌آید.

همچنین محمدعلی مرآتی در پیام ویدېویی خود در سخنانی بیان کرد: شاید مهم‌ترین دستاورد این دوره از جشنواره طرح دو مرحله‌ای و ساتراپی باشد. از ویژگی‌های جشنواره امسال دعوت بیشتر از هنرمندان و نوابغ موسیقی نواحی ایران بود.

سپس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی گفت: موسیقی نواحی حوزه اصیل و هویتی در کشور ما است و در حوزه تمدنی ایران‌زمین و در جای‌جای آن از ارج و قرب بالایی برخوردار است. به همین دلیل در هر منطقه‌ای از ایران عزیز و پهناور ما بیش از آنکه مرزهای سیاسی و جغرافیایی آن شناخته شود، آن را مرزهای فرهنگی و ایران بزرگ فرهنگی می‌شناسند.

محمدمهدی اسماعیلی ادامه داد: این کشور آکنده از زیبایی‌های منحصر به فردی است که سرشار از موسیقی‌های ناب است. بنابراین تاکید من به همکارانم ترویج جدی این موسیقی در مناطق مختلف است. ما نیاز داریم این موسیقی را ترویج دهیم تا مخاطبان جوان با این موسیقی اصیل فاصله خود را نزدیک‌تر کنند. ما موسیقی‌های زیبایی داریم که نباید با این سرمایه عظیم دچار تغییر ذائقه شود. ما در این زمینه کم‌کار بودیم پس دوستان من باید همت کنند هم در دفتر موسیقی، هم در بنیاد رودکی و هم در استان حمایت‌های بیشتری از موسیقی اقوام داشته باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهار کرد: درخواست جدی از مدیران وزارت ارشاد دارم که مقام هنرمندان پیشکسوت موسیقی نواحی را ارج نهند. این‌ها هنرمندانی پاک و مردمی هستند که با چهره‌های آفتاب سوخته باید از آنها تجلیل شود. این ارزشیابی‌های درجه یک هنری بسیار مدارک ارزشمندی هستند که باید دیده شود تا مخاطبان بدانند که ما در کشورمان چه هنرمندان اصیلی داریم. ما باید این هنرمندان را معرفی کنیم تا جوانان بدانند که ما قدردان هنرمندانمان هستیم. هنرمندانی که نماد ایران فرهنگی هستند. این‌ها هنرمندان محبوبی هستند که در حوزه استانی محل اقامتشان از درجه اجتماعی بسیار قابل قبولی برخوردار هستند.

اسماعیلی اضافه کرد: این هنرمندان گنجینه‌های آشکار ایران عزیزمان هستند و باید بهترین سالن‌های خودمان را در اختیار اجراهای موسیقی نواحی بگذاریم. شاید این موسیقی مورد توجه جوانان قرار نگیرد اما ما باید این تغییر ذائقه را فراهم کنیم. البته می‌دانم اتفاقات جدیدی در دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه‌ریزی شده که امیدوارم با حضور و حمایت حناب سالاری در معاونت امور هنری، دفتر موسیقی و بنیاد رودکی جنبه اجرایی داشته باشد. البته ما به زودی قرارگاه شهید آوینی را راه‌اندازی می‌کنیم تا بتوانیم از مجموعه‌های موسیقایی حمایت‌های بیشتری داشته باشیم. به زودی هم در این زمینه اطلاع‌رسانی لازم صورت خواهد پذیرفت.

در این مراسم محمد قیوم امینی خلیلی‌ها (هنرمند آواز مقامی خراسان)، فرامرز رستمی (ترانه‌خوان شمال خراسان)، خداداد صحراروش (نوازنده قوشمه شمال خراسان)، مجتبی خان قیطاقی (دوتارنواز شمال خراسان) و علی پویانیا (آوازخوان مقامی بویراحمدی) ۵ استادی بودند که نشان خود را از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کردند.

در مراسم اهدای نشان، محمود سالاری (معاون امور هنری)، سیدمحمد هاشمی (معاون حقوقی وزیر ارشاد)، امیرحسین سمیعی (مدیرکل دفتر موسیقی)، محمد الهیاری (مدیرعامل بنیاد رودکی)، محمدعلی مرآتی (دبیر جشنواره) و هادی آرزم (هنرمند پیشکسوت) نیز روی صحنه حاضر شدند.

در بخش پایانی مراسم نیز حکم دبیر هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران قرائت شد و دکتر محمدعلی مرآتی بار دیگر حکم دبیری این جشنواره را از سوی محمدمهدی اسماعیلی، محمود سالاری و امیرحسین سمیعی دریافت کرد. مرآتی پس از دریافت حکمش گفت که با سر و جان در این مسیر انجام وظیفه خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.