تحولات لبنان و فلسطین

یک کارشناس اقتصادی توضیح داد: مالیات بر ارزش افزوده را شهروندان در آخر زنجیره و به عنوان مصرف کننده باید بپردازند. به این ترتیب، افزایش این مالیات به معنای افزایش قیمت اجناس و کاهش قدرت خرید مردم است.

مردم توان تحمل افزایش مالیات بر ارزش افزوده را ندارند/دولت برای مدیریت هزینه ها اول از خودش شروع کند

دولت پیشنهاد افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده را در لایحه ی بودجه ی 1403 مطرح کرد که با مخالفت مجلسی ها مواجه شد. پیشنهاد اصلاح بند (پ) ماده (۲۷) لایحه برنامه مبنی بر افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده در مجلس دستور کار قرار گرفت. با وجود موافقت نماینده دولت و نماینده کمیسیون تلفیق به تصویب نمایندگان نرسید تا پیشنهاد حذف آن مطرح شود.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که در شرایط فعلی اقتصادی کشور افزایش مالیات بر ارزش افزوده به صلاح نیست و عواقب خوبی برای دولت و مردم ندارد.

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مجلس در جریان بررسی افزایش مالیات بر ارزش افزوده در برنامه هفتم توسعه، پیشنهاد حذف بند (پ) را مطرح کرد و خاطرنشان کرد: در سیاست‌هایی که رهبر معظم انقلاب برای تصویب و تدوین برنامه هفتم تصویب کردند، در بند (۲) آمده که نرخ تورم در طول برنامه تک رقمی شود. اگر یک درصد مالیات بر ارزش افزوده اضافه کردیم، تاثیرات آن تا کجا خواهد بود.

در همین رابطه نظرات کامبیر لعل، کارشناس امور اقتصادی را در خصوص افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده و اثری که بر وضعیت اقتصادی کشور خواهد داشت را جویا شدیم که در ادامه می خوانید.

لعل ضمن مخالفت با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده تصریح کرد: دولت برای مدیریت هزینه ها اول باید از خودش شروع کند. افزایش مالیات بر ارزش افزوده به معنای بالا بردن هزینه های زندگی برای مردم و اقشار ضعیف جامعه است.

وی ادامه داد: امکان ندارد که یک دولت بزرگ و پرهزینه داشته باشیم و بخواهیم هزینه هایش را از طریق افزایش مالیات بر ارزش افزوده تأمین کنیم. این اقدام در شرایط فعلی به تورم بیشتر و مشکلات بعدی منجر می شود.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: پیشنهاد افزایش مالیات بر ارزش افزوده در شرایط فعلی نشان می دهد که درک درستی از وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم نداریم. در وضعیتی که با تورم روبرو هستیم و میزان درآمد افراد نیز افزایش پیدا نکرده است، گرفتن مالیات بیشتر منطقی نیست.

لعل گفت: مالیات بر ارزش افزوده را شهروندان در آخر زنجیره و به عنوان مصرف کننده باید بپردازند. به این ترتیب، افزایش این مالیات به معنای افزایش قیمت اجناس و کاهش قدرت خرید مردم است.

وی ادامه داد: افزایش مالیات بر ارزش افزوده در شرایط فعلی خالی از هر نوع انصاف و عقلانیت است. عجیب است که چه کسانی چنین پیشنهادهایی را مطرح می کنند. آیا کسانی که این پیشنهاد را مطرح کرده اند، در این کشور زندگی نمی کنند و در جریان شرایط اقتصادی کشور قرار ندارند.

این کارشناس اقتصادی گفت: اغلب اقشار مردم کارمند و کارگر هستند و درآمدی چندانی ندارند که بتوانند از عهده ی افزایش قیمت ها برآیند. در شرایطی که تورم بالاست، دولت باید به اعمال سیاست هایی در راستای کنترل تورم بپردازد. اما از آنجائیکه این سیاست ها به دولت فشار می آورد، به افزایش مالیات بر ارزش افزوده متوسل شده ایم که فشار را بر مردم تحمیل کنیم. این روش درستی نیست و اثرات خوبی برای مردم، جامعه، کشور و دولت ندارد.

لعل گفت: افزایش مالیات بر ارزش افزوده این را به ذهن متبادر می کند که سیاست گذاران به فکر تولید و رونق اقتصادی در کشور نیستند و فقط افزایش درآمدهای دولت مدنظر است. اقتصاد یک کل به هم پیوسته است و هر تصمیمی بر ابعاد دیگر اثر می گذارد. افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده اثر تورمی خواهد داشت و به رکود دامن می زند.

این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: تا وقتی دولت متوجه نشود که برای حل مشکلات باید به اعمال فشار به خودش بپردازد و این بار را به مردم تحمیل نکند، مشکلی حل نخواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.