تحولات لبنان و فلسطین

۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶
کد خبر: 957470

چینش های خبری اسامی مختلفی دارند ....

روسیاهی آمار

میم.ظرافتی/ ​​​​​​​یک نوع خبر هم داریم  که به خاطر چینش خاص عناصر و محتویاتش، نمی‌شود برایش اسم خاصی گذاشت. البته شما می‌توانید اول این جور خبرها را بخوانید و بعد بر اساس اینکه هر بخش آن چه تأثیری رویتان گذاشته و چه چیزی دستگیرتان شده برایش هر اسمی که خواستید انتخاب کنید. منتها کارشناسان عرصه خبررسانی از این‌جور خبرها به عنوان «نرم خبرکمی سخت» یا «سخت خبرخیلی نرم» یاد می‌کنند. خود ما هم معمولاً به این خبرها «خبر تلخ-شیرین- تلخ» می‌گوییم. به یک نمونه خبر این شکلی که گفتیم و توضیحات مربوط به آن توجه کنید:

«براساس اطلاعات موجود در سازمان ثبت احوال کشور در ۹ ماهه امسال مردان ۵۶/۴درصد و زنان ۴۳/۶درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند...». همان‌گونه که ملاحظه می‌کنید بخش اول این خبر برای آقایان تلخ و برای خانم‌ها شیرین و چه بسا خیلی شیرین است.
«این میزان در مدت مشابه سال قبل۹/۵۵رصد برای مردان و ۴۳/۱درصد برای زنان بوده است...». بخش دوم خبر برعکس شده و به اصطلاح بالانس برقرار می‌شود. یعنی مردان می‌فهمند نسبت به سال گذشته امسال بحمدالله تعداد کمتری تلفات داده‌اند در حالی که جنس مخالف، امسال و چه بسا در رقابت با مردان جلو افتاده‌اند!
  «آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۲۹ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند». در این قسمت خبر، دوباره ماجرای تبعیض در دستگاه آفرینش و کار دنیا، بزرگنمایی شده و البته کار برای خانم‌ها شیرین می‌شود تا خاطرجمع شوند که حالا حالاها قرار نیست این تبعیض برطرف شود!
«در ۹ ماهه سال۱۴۰۲ نیز تعداد ۳۲۱هزارو۷۹۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته با تعداد ۳۱۳هزارو۸۱۷ رویداد فوت ثبت شده، ۲/۵درصد افزایش را نشان می‌دهد».
پایان‌بندی خبر هم جوری است که کام همه خواننده‌ها چه زن و چه مرد تلخ می‌شود ... (همکارانم اشاره می‌کنند که: چرا داری بی‌دلیل خبرها را به تلخ و شیرین تقسیم می‌کنی؟ فردا مرکز آمار ایران، بانک مرکزی و بقیه جاها جور دیگری آمار می‌دهند، آمار مرگ و میر هم مثل تورم، چند نرخی می‌شود و روسیاهی‌اش برای تو و این ستون می‌ماند!)
منبع: قدس آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.