تحولات لبنان و فلسطین

یک کارشناس انرژی گفت: ایران با تغییر به سمت سوخت‌های جایگزین، به‌ویژه گاز طبیعی فشرده (CNG)، و تولید خودروهای دوگانه سوز برای خودروهای تولیدی در سال ۱۴۰۳ به بعد این فرصت را دارد که ناترازی بنزین را از بین ببرد و حتی از طریق صادرات درآمدهای قابل توجهی ایجاد کند.

نقش تولید خودروهای دوگانه سوز توسط خودروسازان در سال ۱۴۰۳ در حل بحران ناترازی بنزین

زهرا فلاحی کارشناس انرژی در رابطه با تولید خودروهای دوگانه سوز برای کلیه خودروهای تولیدی در سال ۱۴۰۳ به بعد به خبرنگار قدس گفت: وابستگی ایران به بنزین وارداتی موضوعی دیرینه بوده و به ناترازی در اقتصاد کشور کمک کرده است. واردات بنزین نه تنها منابع ارزی ارزنده ای را تخلیه می کند، بلکه امنیت انرژی ایران را نیز تهدید می کند. با توجه به این چالش، تولید خودروهای دوگانه سوز توسط خودروسازان ایرانی به عنوان یک راه حل قابل توجه مطرح می شود. ایران با تغییر به سمت سوخت‌های جایگزین، به‌ویژه گاز طبیعی فشرده (CNG)، و تولید خودروهای دوگانه سوز برای کلیه خودروهای تولیدی در سال ۱۴۰۳ به بعد این فرصت را دارد که ناترازی بنزین را از بین ببرد و حتی از طریق صادرات درآمدهای قابل توجهی ایجاد کند.

وضعیت ناترازی بنزین در کشور در ۱۴۰۳

وی در رابطه با وضعیت ناترازی بنزین در کشور در ۱۴۰۳ گفت: قیمت تمام شده بنزین وارداتی در سال آینده بین ۳ تا ۵ میلیارد دلار پیش بینی می شود که نشان دهنده شدت بحران است. مقدار قابل توجهی که برای واردات بنزین هزینه می شود، منابع ارزی ایران را به میزان قابل توجهی تحت فشار قرار می دهد و رشد و ثبات اقتصادی را محدود می کند. همچنین اتکای شدید به بنزین وارداتی، امنیت انرژی ایران را تهدید می کند، زیرا کشور را در برابر تنش های ژئوپلیتیکی و اختلالات احتمالی در بازار جهانی نفت آسیب پذیر می کند.

خانم فلاحی در رابطه پتانسیل خودروهای دوگانه سوز در حل معضل ناترازی گفت: زیرساخت های CNG ایران با ظرفیت ۲۵ میلیون مترمکعب فرصت قابل توجهی را برای کاهش مصرف بنزین ارائه می دهد. گاز طبیعی فشرده یک گزینه سوخت پاک تر و مقرون به صرفه تر است که اثرات زیست محیطی کمتری دارد و وابستگی به بنزین وارداتی کاهش می یابد. خودروسازان ایرانی باید از فناوری دوگانه سوز استفاده کنند که به خودروها اجازه می دهد با بنزین یا CNG کار کنند. این یک انتقال آرام را تسهیل می کند و مصرف کننده را تشویق می کند.

مزایای اقتصادی خودروهای دوگانه سوز

وی در رابطه با مزایای اقتصادی خودروهای دوگانه سوز گفت: ایران با بهره‌برداری کامل از زیرساخت‌های CNG می‌تواند واردات بنزین را به طور کامل حذف کند و از این طریق منابع ارزی خود را برای سایر مصارف تولیدی حفظ کند. ایران با اجرای موفقیت‌آمیز خودروهای دوگانه‌سوز به طور بالقوه می‌تواند روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین صادر کند و درآمد سالانه ۲.۵ میلیارد دلاری را به همراه داشته باشد. همچنین تولید خودروهای دوگانه سوز فرصت های شغلی ایجاد می کند و رشد اقتصادی در صنعت خودروسازی ایران را تقویت می کند.

وی در پایان گفت: تولید خودروهای دوگانه سوز توسط خودروسازان ایرانی راه حل موثری برای بحران ناترازی بنزین در ایران ارائه می دهد. با سرمایه گذاری بر زیرساخت های موجود CNG کشور، پذیرش گسترده خودروهای دوگانه سوز پتانسیل حذف واردات بنزین، کاهش آلودگی زیست محیطی و ایجاد درآمدهای قابل توجه از طریق صادرات بنزین را دارد. تشویق به تولید و پذیرش خودروهای دوگانه سوز، همراه با حمایت و سرمایه گذاری دولت، راه را برای راه حلی پایدار و اقتصادی برای چالش ناترازی بنزین در ایران هموار می کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.