به گزارش قدس آنلاین، ژاپن قصد دارد تا سال ۲۰۳۵ هواپیمای جنگنده نسل جدید با همکاری انگلیس و ایتالیا بسازد. گرچه آمریکا، متحد ژاپن، بخشی از پروژه این جت جنگنده نیست، واشنگتن به دنبال تقویت همکاری دفاعی با توکیو از جمله در قابلیتهای سیستمهای خودران جنگی است.
نیروی هوایی آمریکا در بیانیهای مطبوعاتی که ماه گذشته پس از امضای توافقنامه یادشده صادر شد، گفت: هدف این مطالعه مشترک، بررسی کاربرد هوش مصنوعی در نبردهای هوایی از طریق ادغام هوش مصنوعی پیشرفته و یادگیری ماشینی با وسایل نقلیه هوایی پیشرفته بدون سرنشین است.
این سازمان با تاکید بر اینکه این همکاری برای حفظ «مزیتهای تکنولوژیک» اتحاد ژاپن و آمریکا مفید خواهد بود، خاطرنشان کرد: انتظار میرود هوش مصنوعی بهبودیافته از طریق این تحقیق مشترک در پهپادهایی که در کنار هواپیماهای جنگنده نسل جدید ژاپن عملیات میکنند، استفاده شود.
از پهپادهای مزبور میتوان برای جمع آوری اطلاعات با پرواز در نزدیکی جتهای جنگنده استفاده کرد.
قرارداد سه جانبه توسعه جتهای جنگنده جدید در آذر ۱۴۰۱ منعقد شد و آمریکا حمایت خود را از همکاری دفاعی ژاپن با دو عضو ناتو اعلام کرد.
توکیو در ابتدا به دنبال همکاری با شرکتهای دفاعی آمریکا در توسعه جنگندههای جدید بود، اما به دلیل قوانین سختگیرانه آمریکا در مورد محرمانه بودن اطلاعات، تصمیم گرفت به دنبال شرکای دیگر باشد.
ژاپن میخواهد جانشینی برای هواپیماهای F-۲ خود بسازد، در حالی که انگلیس و ایتالیا قصد دارند جتهای یوروفایتر خود را جایگزین کنند.
این پروژه جتهای جنگنده اولین قرارداد مشترک توسعه تجهیزات دفاعی ژاپن با کشوری غیر از آمریکا است.
نظر شما