تحولات لبنان و فلسطین

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک گفت: اگر قرار است در هزینه شیرخشک کمکی به مردم شود، یارانه آن را به حساب خانواده‌ها واریز کنند تا مردم با مراجعه به داروخانه‌ها بدون مشکل و با قیمت آزاد هر تعدادی شیرخشک می‌خواهند دریافت کنند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک: نگران کمبود شیرخشک در چند ماه آینده هستیم

هانی تحویل‌زاده اظهار کرد: از ابتدای سال جاری قیمت ارز ترجیحی برای واردات مواد اولیه شیرخشک چهار هزارو ۲۰۰ تومان بودکه در ۶ ماهه اول تخصیص پیدا نکرد.

وی ادامه داد: نیاز ارزی تولیدکنندگان برای واردات موارد اولیه حدود ۲۲۰ مییون دلار است و در ۶ ماه نخست سال باید چیزی حدود ۱۲۰ میلیون دلار باشد با این وجود اوایل امسال چیزی حدود ۲۵ میلیون دلارتخصیص یافت.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک افزود: همین موضوع کافی بود تا بدهی تولیدکنندگان به خارج از کشور افزایش و اعتبار کم شود درنتیجه مواد اولیه کافی وارد نشد و کشور با کمبود شیر خشک مواجه شد.

وی تصریح کرد: پس از اطلاع‌رسانی در مهر و آبان سال جاری قسمتی از بدهی ارزی تولیدکنندگان به خارج از کشور پرداخت شد که باعث بهتر شدن وضعیت تولید شیرخشک در ایران شد.

تحویل‌زاده مطرح کرد: در واقع مشکل اصلی لیست ارزی بود که باید از سازمان غذا و دارو به بانک مرکزی ارسال می‌شد. بانک مرکزی ادعا داشت که مقدار قابل توجهی ارز به حوزه دارو و غذا اختصاص داده است، اما در این میان شیرخشک مغفول مانده بود.

وی در خصوص واردات شیرخشک گفت: شیرخشک تا شهریور سال جاری وارد نمی‌شد، اما یکی از شرکت‌های تولیدکننده نتوانست ارز ارسال کند در همین حین سازمان غذا و دارو برای بهبود بخشی به وضعیت شیرخشک در ایران، فراخوان واردات ارسال کرد ومحموله شیرخشک با تاریخ‌های نزدیک وارد کشور شد؛ اما این شیرخشک‌های وارداتی به دلیل نداشتن استانداردهای مورد نیاز به کشور مبدا بازگردانده شد.

تولیدکنندگان نقدینگی ندارند

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک تصریح کرد: درانتهای ابان بدون اینکه زیرساخت لازم انجام شود به یکباره نرخ ارز از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تغییر کرد. زمانی که نرخ مواد اولیه تغییر کند ما هم باید هفت برابر بیشتر برای واردات مواد اولیه هزینه کنیم درحالی که تولیدکنندگان داخل نقدینگی لازم را نداشته و بانک‌ها هم هیچ کمکی در این زمینه نمی‌کنند. درخواست تولیدکنندگان شیرخشک داخلی این است که اجازه دهند بدون آن که تامین وجه از سوی تولیدکننده انجام شود ارز را حواله کنیم و هفت یا هشت ماه بعد که نقدینگی لازم حاصل شد با بانک تسویه کنیم.

مسئولان به فکر چند ماه آینده باشند

تحویل‌زاده با اشاره به مشکلات پیش‌روی تولیدکنندگان بیان کرد: با وجود مشکلات فراوان نگران کمبود شیر خشک در چند ماه آینده هستیم از همین حالا باید برای چند ماه آینده برنامه ریزی شود تا مشکلی پیش نیاید. اگر قرار است نرخ ارز برای ماده اولیه تغییر کند باید بودجه حساب و کتاب شود و مابه‌التفاوت ۴۲۰۰ و ۲۸۵۰۰ به تولید کننده پرداخت شود تا تولید کننده بتواند همان میزان ماده اولیهرا  که قبلا تهیه می کرد فراهم کند.

وی ادامه داد: در بررسی‌های انجام شده پیش بینی شده که برای هشت ماه آینده حدود پنج و نیم همت به اعتبار نیاز داریم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک در داخل کشور اضافه کرد:طبق اعلام بانک مرکزی هر ماده اولیه که از قبل با ارز ۴۲۰۰ خریداری و وارد گمرک شده است پس از ترخیص باید حدود دو ماه بعد مابه التفاوت ارز ۴۲۰۰ و ۲۸۵۰۰ را به بانک عامل پرداخت کند که همین مسئله هم نقدینگی را از تولیدکننده کم می‌کند.

بیمه سلامت در پرداختی‌ها منظم نیست

تحویل زاده در خصوص مشکلات داروخانه‌ها اینچنین گفت: سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که داروخانه‌ها ۱۲ عدد شیرخشک را با قیمت قبل به خانواده‌ها بفروشند سپس مابه التفاوت قیمت را بیمه سلامت به آن‌ها پرداخت کند. داروخانه‌ها نگرانند که این مابه تفاوت چه زمانی قرار است پرداخت شود در نتیجه شیر خشک تهیه نمی‌کنند.

وی تصریح کرد: کار بسیار پیچیده شده است داروخانه یک بار باید کد ملی را وارد کند تا متوجه شود مراجعه کننده اصلا دارای فرزند هست یا خیر؛ سپس در یک سامانه دیگر کد ملی را وارد کند تا به بیمه سلام بگوید این تعداد شیرخشک فروخته شده و مابه التفاوت دریافت کند.

یارانه شیرخشک به حساب خانواده‌ها پرداخت شود

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک گفت: اگر قرار است در هزینه شیرخشک کمکی به مردم شود، یارانه آن را به حساب خانواده‌ها واریز کنند تا مردم با مراجعه به داروخانه‌ها بدون مشکل و با قیمت آزاد هر تعدادی شیرخشک می‌خواهند دریافت کنند. در این صورت مشکلات به وجود آمده در عرضه و تولید و حتی تقاضا کمتر می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.