به گزارش قدس آنلاین، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در حاشیه حضور در سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب دهلینو با اشاره به دیدار با رئیس نمایشگاه کتاب ریاض گفت: ما پیش از این هم در نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن با مسئول نمایشگاه کتاب ریاض گفتوگو کرده بودیم. با وجود اینکه فاصله کمی با برگزاری نمایشگاه ریاض داشتیم، اما تعاملات با مسئول این نمایشگاه را شروع کرده و تا مراحل پایانی هم برای حضور جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه ریاض پیش رفتیم، اما در نهایت طرفین نتوانستند مقدمات اجرایی را به مرحله حضور برسانند.
رمضانی ادامه داد: گفتوگو با مسئول نمایشگاه ریاض روز گذشته در نمایشگاه بینالمللی کتاب دهلینو صورت گرفت و موضوع بحث هم حضور ایران در نمایشگاه ریاض که در ماه سپتامبر برگزار میشود و حضور عربستان در نمایشگاه کتاب تهران بود. هر دو طرف علاقهمند به توسعه همکاریهای بین ناشران، نویسندگان و مجموعههای همدیگر هستند.
قائم مقام و سخنگوی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت روابط بین دو صنعت نشر ایران و عربستان اشاره کرد و گفت: هم حضور نشر عربستان در نمایشگاه کتاب تهران برای ایران مهم است و هم حضور ایران در نمایشگاه ریاض برای عربستان. صنعت نشر عربستان حجم تولید بالایی دارد و در ایران نیز امکان ترجمه آثار عربی به فارسی آسان است. میتوانیم با اشتراکات فرهنگی و دینی بسیار زیادی که داریم بسیاری از آثار را راحتتر و با کمترین تغییرات ترجمه و در کشور عرضه کنیم.
وی اضافه کرد: در این دیدار و گفتوگو دو طرف بر انجام فعالیت مشترک تأکید کردیم و قرار شد اطلاعرسانی لازم به ناشران فعال خود را برای ثبتنام در نمایشگاههای کتاب تهران و ریاض انجام دهند. یکی از کارهای متنوعی که در مجموعه نمایشگاههای کتاب دنیا توسط مجموعه برگزار کننده نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران انجام میشود، دعوت برای حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است. در نمایشگاههای کتاب دهلی نو، پکن و مسکو که جزو بزرگترینها هستند و همین طور سایر نمایشگاههای منطقه و خارج از منطقه، ناشران و مجموعه نمایشگاهها را برای حضور دعوت میکنیم و همین طور تفاهمنامههای مشترکی بعد از اولین حضورها بین دو کشور را منعقد میکنیم.
رمضانی در بخش دیگری از سخنان خود به حضور ایران در نمایشگاه کتاب سال گذشته دهلینو اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته در نمایشگاه هند هم ما تفاهمنامه تبادل غرفه رایگان و میزبانی از چند نفر از حاضران دوکشور را امضا کردیم. سال گذشته هند میزبان ما بود و ما در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میزبان آنها بودیم و مجدد امسال ما مهمان هندیها هستیم و تعاملات گستردهتری داریم. وقتی تفاهمنامهها را امضا میکنیم، ارتباط بین ناشران و حضور دو کشور سادهتر میشود و هزینههایی که داخل کشور برای حضور بینالمللی پیشبینی میشود، به مصرف ارتقاء کیفیت حضور میرسد.
مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: در روزهای آتی در نمایشگاه کتاب دهلی نو میزبان چند نفر از شاعران هستیم تا در نشستهای شعر در کرسیهای زبان فارسی و نمایشگاه حضور داشته باشند. در نمایشگاههای کتاب کشورهای عربی نیز در دو سال اخیر حضور جدی داشتیم. در نمایشگاههای مسقط، بیروت، دوحه، بغداد و... حضور پیدا کردیم و برای حضور در سایر نمایشگاهها نیز تلاش میکنیم.
سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب دهلی نو از بیستویکم تا بیستونهم بهمن ماه ۱۴٠۲ به کار خود ادامه میدهد.
پایان پیام/
نظر شما