تحولات لبنان و فلسطین

نخستین همایش ملّی «روش‌های پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی: رویکردهای نوپدید و چالش‌های پیشِ‌رو» یکشنبه، ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ به همّت گروه پژوهشی مدیریت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تالارِ تمدنِ این پژوهشگاه برگزار می‌شود.

برگزاری نخستین همایش ملّی «روش‌های پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی: رویکردهای نوپدید و چالش‌های پیشِ‌رو»

حامیان این همایش دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه شیراز، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه شاهد، دانشگاه کاشان، موسسه حکمت و فلسفه ایران، انجمن زبانشناسی ایران، موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (isc)  و سیویلیکا هستند. همایش در سه محور اصلیِ «روش‌های پژوهش: نظریه، کاربست و تبارشناسی»؛ «روش‌های پژوهش نوین و دیجیتال و «روش‌های پژوهش میان‌رشته‌ای و ظرفیت‌های آن در حکمرانی» برگزار می‌شود.

در محور نخستِ همایش، دکتر حسن دانایی‌فرد؛ استاد و رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس)، دکتر حسین میرزایی؛ دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران) و حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا غلامی؛ استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی در خصوص  بازشناسی نقش روش‌های‏ پژوهش  در نظریه‌پردازی و تحول نظری علم، تحلیل کاربستِ روش‏‌های پژوهش علوم انسانی و اجتماعی و تبارشناسی روش‌های پژوهش علوم انسانی و اجتماعی سخنرانی خواهند کرد. در محور دوم، دکتر حمیدرضا یزدانی؛ دانشیار دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران و مدیر کل برنامه‌ریزی و معماری سازمانی دانشگاه تهران و دکتر محمد حسینی مقدم؛ استادیار پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی در مورد رویکردها، مفاهیم و روش‌های پژوهش نوین در علوم انسانی و اجتماعی و ظرفیت‌ها، کاربردها و چالش‌های روش‏‌های پژوهش دیجیتال بحث خواهند کرد. در محور سوم همایش نیز  دکتر محمدرحیم عیوضی؛ استاد دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، دکتر محمدرضا آذرآیین رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و دکتر فرهاد نظری‌زاده ؛ استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر و رئیس حوزه آینده‌پژوهی فناوری‌های دفاعی موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی به بررسی ظرفیت‌های فناورانه روش‌های پژوهش علوم انسانی و اجتماعی در راستای ارتقای سیاستگذاری خواهند پرداخت.

در این همایش، نمایشگاهی شامل مجموعه کاملی از کتاب‌ها و آثار مرتبط با موضوع روش پژوهش بر پا خواهد شد و شرکت‌کنندگان در همایش می‌توانند کتاب‌های مد نظر خود را خریداری نمایند. همچنین از یک مجموعه کتاب دو جلدی راهنمای روش‌های پژوهش دیجیتال رونمایی خواهد شد. سخنرانی‌های ارائه شده در قالب پانزده ‌پیش‌نشستِ همایش در قالب مجلدی با عنوان «گزارش پیش‌نشست‌های همایش روش‌های پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی» در این نمایشگاه عرضه خواهد شد.

 مقالات پذیرفته شده در همایش در کتابچه مجموعه مقالات همایش و در پرتال جامع علوم انسانی منتشر  و توسط  موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (isc)  و سیویلیکا نمایه خواهند شد. مقالات منتخب در سه محورِ یاد شده توسط اساتید دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی، تربیت مدرس و دیگر دانشگاه‌های برتر کشور در روز همایش ارائه می‌شوند. علاقمندان به حضور در همایش می‌توانند با مراجعه به وبگاه همایش به نشانی https://www.ihcs.ac.ir/rmconference/fa ثبت‌نام کنند. برنامه‌های روز همایش و زمانبندی آن‌ها از طریق وبگاه همایش قابل دسترسی است.  برای شرکت‌کنندگان در همایش گواهی حضور صادر خواهد شد. دبیرخانه همایش از نظرات ارزشمند مدعوین و شرکت‌کنندگان برای برگزاری دوره‌های آتی همایش استقبال می‌کند.

منبع: قدس آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.