تحولات لبنان و فلسطین

نتایج اجرای پایش محیط کسب و کار بخش تعاون در پاییز امسال از بهبود نسبی و اندک وضعیت محیط کسب و کار تعاون حکایت دارد.

بهبود اندک محیط کسب و کار تعاون در پاییز امسال

به گزارش قدس آنلاین، امروزه بهبود فضای کسب و کار یکی از مهمترین راهبردهای توسعه اقتصادی هر کشور به شمار می‌رود و هرچه محیط کسب و کار شرایط بهتری داشته باشد، بهره‌­مندی از فرصت‌های کارآفرینی بیشتر خواهد شد که نتیجه آن خلق ارزش و ثروت برای جامعه است.

محیط کسب و کار شامل مجموعه عواملی است که بر عملکرد یا اداره بنگاه‌های اقتصادی موثر هستند اما تقریباً خارج از کنترل مدیران بنگاه‌ها قرار دارند. عواملی نظیر قوانین و مقررات، میزان بارندگی و فرهنگ کاری در هر منطقه جغرافیایی و در هر رشته کاری و نیز در طول زمان متفاوت هستند.

بر اساس ماده ٤ قانون بهبود فضای کسب و کار، اتاق‌ها موظفند جهت اطلاع سیاستگذاران از وضعیت محیط کسب و کار کشور، شاخص های ملی محیط کسب و کار در ایران را تدوین و به طور سالانه و فصلی حسب مورد به تفکیک استانها، بخشها و فعالیتهای اقتصادی، سنجش و اعلام کنند؛ بر همین اساس اجرای طرح پایش شاخص‌های ملی محیط کسب و کار با همکاری اتاق های تعاون، بازرگانی و اصناف از بهمن ماه سال ١٣٩٥ به اجرا درآمده است.

به موجب نتایج اجرای بیست و نهمین دوره پایش محیط کسب و کار بخش تعاون (پاییز ۱۴۰۲) شاخص ملی بخش تعاون با کاهش جزئی در مقایسه با فصل گذشته، بهبود اندکی در وضعیت محیط کسب و کار نشان می‌دهد و همچنان حاکی از تداوم وضعیت نامناسب محیط کسب و کار است.

طبق گزارش اتاق تعاون ایران، رقم شاخص ملی بخش تعاون، ۵.۹۳ بوده (بدترین نمره ارزیابی۱۰) که با کاهش جزئی در مقایسه با فصل گذشته که ۶.۰۵ بوده است، نشان دهنده بهبود بسیار ناچیز در وضعیت محیط کسب و کار است.

بهبود اندک محیط کسب و کار تعاون در پاییز امسال

هرچند از زمستان ۱۴۰۱ تغییرات بسیار ناچیزی در فرآیند بهبود فضای کسب و کار دیده شده است اما طبق نظر کارشناسان و فعالان اقتصادی، این تغییرات اثر چندانی بر روند بهبود وضعیت کسب و کار نداشته است؛ بنابراین رشد و رونق تولید، نیازمند شتاب‌دهی در رفع موانع تولید بر سر راه فعالان اقتصادی است.

این گزارش از نتایج اجرای پایش محیط کسب و کار تعاون در پاییز امسال، دشواری تأمین مالی از بانک‌ها، غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات و بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب و کار را نامناسب‌ترین مولفه‌های محیط کسب و کار بخش تعاون و مناسب ترین مولفه‌ها را محدودیت دسترسی به آب، محدودیت دسترسی به حامل‌های انرژی (برق، گاز، گازوئیل) و نحوه استقبال مشتریان از نوآوری و ابتکار در ارائه خدمات و محصول عنوان کرده است.

برآورد فصلی شاخص استانی محیط کسب و کار بخش تعاون نیز نشان می‌دهد که استان‌های چهارمحال و بختیاری،‌ همدان و کهگیلویه و بویر احمد به ترتیب بهترین محیط کسب و کار و استان‌های قزوین، مرکزی و بوشهر بدترین محیط کسب و کار را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین برآورد فصلی شاخص ملی محیط کسب و کار تعاون در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که «صنعت» بهترین محیط کسب و کار و «کشاورزی» بدترین محیط کسب و کار را داشته‌اند. بررسی‌های آماری بر اساس رشته فعالیت‌ها نیز بیانگر آن است که فعالیت‌های «اطلاعات و ارتباطات» بهترین و فعالیت‌های «مالی و بیمه» بدترین محیط کسب و کار در این فصل از سال را به نام خود ثبت‌ کرده‌اند.

گفتنی است؛ از نگاه کارشناسان تحلیل محیط کسب و کار کمک می‌کند تا ارزیابی بهتر و دقیق‌تری از عوامل تاثیرگذار بر عملکرد کسب و کارها به دست آید، بر همین اساس مدیران کسب و کارهای کوچک و متوسط باید بتوانند به تحلیل محیط بنگاهی که در آن فعالیت می‌کنند، بپردازند زیرا تحلیل‌های محیطی به کسب و کارها کمک می‌کند تا تأثیرات بالقوه‌ای را که موجب ایجاد فرصت یا تهدید برای کارآفرینان می‌شود، شناسایی و برمبنای آن کسب و کار خود را برای تغییرات در آینده آماده کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.