تحولات لبنان و فلسطین

از نوزدهم نوامبر تا بیست‌وسوم فوریه قریب به ۵۸ عملیات موفق از سوی انصارالله در نزدیکی سواحل یمن برنامه ریزی و اجرا شده و این در حالی است که ائتلاف دریایی و در عین حال ائتلاف نظامی آمریکا- انگلیس نتوانستند گام مؤثری برای متوقف کردن انصارالله یمن بردارد.

سردرگمی ائتلاف آمریکا در برابر مقاومت یمن

محمد بیات؛ کارشناس مسائل بین‌الملل در یادداشتی در راهبرد معاصر نوشت: در روزهای اخیر دامنه حملات انصارالله به اهداف وابسته به رژیم صهیونیستی و منافع دولت‌های غربی در محدوده کانال سوئز- تنگه باب المندب افزایش یافته است. از شکار پهپادهای فوق پیشرقته MQ۹ تا غرق کشتی انگلیسی را می‌توان هشدار جدی صنعا به تداوم وضعیت جنگی در فلسطین اشغالی و ناتوانی دولت‌های غربی برای متوقف کردن بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در غزه دانست. 

چندی پیش کابینه راست‌گرای نتانیاهو در مذاکرات پاریس- قاهره صرفاً بر شروط غیرواقعی خود تأکید و مسیر هرگونه ابتکار جدید را برای پایان جنگ و ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه مسدود کردند. حال کابینه رژیم صهیونیستی مانند نتانیاهو، بنی گانتز و ایتامار بن گویر از برنامه ریزی برای آغاز حمله گسترده به جنوب غزه، یعنی شهر رفح سخن می‌گویند. 

پیش تر ارتش یمن با هدف قرار دادن جنوب سرزمین‌های اشغالی به کشتی صهیونیستی «ام اس سیلور» در خلیج عدن حمله کرده بود

همچنین بنا بر پیشنهاد وزیر امنیت رژیم صهیونیستی قرار است دسترسی مسلمانان به مسجدالاقصی در ماه رمضان قطع شود. در چنین شرایطی به نظر می‌آید دامنه درگیری‌ها در جبهه جنوبی و شمالی به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یابد. 

۲۲ فوریه یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن با انتشار بیانیه‌ای از سه عملیات موفق علیه اهداف متخاصم خبر داد. برهمین اساس در مرحله نخست، مقاومت یمن به وسیله موشک‌های بالستیک و پهپادهای تهاجمی منطقه ام الرشرش را واقع در جنوب فلسطین اشغالی (ایلات) هدف قرار دادند. 

در مرحله دوم، کشتی انگلیسی «ایسلندر» در خلیج عدن مورد حمله موشکی قرار گرفت و دچار آتش سوزی شد. سومین حمله، اقدام پهپادی علیه ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ بود. البته دقایقی بعد سنتکام با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، حمله با ۶ پهپاد و دو موشک انجام شد. 

پیش تر ارتش یمن با هدف قرار دادن جنوب سرزمین‌های اشغالی به کشتی صهیونیستی «ام اس سیلور» در خلیج عدن حمله کرده بود. نوزدهم فوریه نیز در مجموع مقاومت یمن پنج حمله علیه کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس ترتیب داد که موجب رقم خوردن یکی از امنیتی‌ترین روزها در محدوده شمال اقیانوس هند شد. 

به گزارش سنتکام، در یک ماه اخیر ارتش آمریکا با همراهی برخی متحدانش بیش از ۲۰۰ حمله هوایی علیه اهداف راهبردی در شهرهای صنعا، الحدیده، تعز، زبید، صعده و ... ترتیب داده که هیچ کدام از آن‌ها نتوانسته است کشتیرانی تجاری را در تنگه باب المندب به حالت عادی درآورد. 

به گزارش المیادین، به نظر می‌آید دولت‌های غربی برای آغاز عملیات زمینی در یمن به دنبال تقویت جریان‌های سلفی- تکفیری در بخش‌های مختلف این کشور جنگ زده هستند. بنابر اطلاعات منتشر شده از سوی سرویس امنیتی دولت نجات ملی یمن، در عملیاتی موفق جمعی از فرماندهان و افراد وابسته به گروه‌ تروریستی داعش در منطقه الخشعه کشته شدند. 

سرمایه گذاری مجدد غربی‌ها بر روی گروه‌های تکفیری نشان دهنده ظرفیت‌های تروریسم سلفی برای پیشبرد اهداف آمریکا در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقاست. 

با آغاز حمله زمینی ارتش صهیونیستی علیه نوار غزه، مقاومت اسلامی یمن بنا بر خواست عمومی و قوانین بین‌المللی در زمینه منع نسل‌کشی، حمله به منافع رژیم صهیونیستی را از جنوب سرزمین‌های اشغالی تا خلیج عدن آغاز کرد. سلسله اقدامات مقاومت سبب شد کشتی‌های بزرگ برای حرکت به سمت بازارهای هدف مسیر سنتی دریای سرخ را کنار بگذارند و با عبور از جنوب قاره آفریقا، دست‌کم ۱۰ روز دیرتر به مقاصد خود برسند. 

مقام‌های یمنی بارها اعلام کردند، پس از اعلام آتش‌بس پایدار در غزه عملیات نظامی آن‌ها در دریای سرخ متوقف خواهد شد

در واکنش به این روند، ابتدا پنتاگون خبر از تشکیل ائتلاف دریایی با حضور قریب به ۳۹ کشور داد و وظیفه ادعایی آن را ایجاد مسیر امن برای کشتی‌های تجاری اعلام کرد. پس از شکست این طرح، آمریکا و انگلیس بنابر تفسیری بعید از قطعنامه ۲۷۲۲ شورای امنیت سازمان ملل متحد، حملات مشترکی علیه اهداف نظامی، فرماندهی، آموزشی و لجستیکی مقاومت ترتیب دادند که هیچ کدام نتوانستند خللی در روند عملیات‌های انصارالله ایجاد کنند. 

با توجه به مجموعه اقدامات دولت‌های غربی از روز هفتم اکتبر ۲۰۲۳ میلادی تا امروز مشخص می‌شود مقصر اصلی به خطر افتادن ۱۲ درصد تجارت جهانی در محدوده دریای سرخ نه مقاومت یمن، بلکه نداشتن اراده جدی واشنگتن- بروکسل برای متوقف کردن آتش جنگ در نوار غزه است. 

مقام‌های یمنی بارها اعلام کردند، پس از اعلام آتش‌بس پایدار در غزه عملیات نظامی آن‌ها در دریای سرخ متوقف خواهد شد.

بهره سخن

دولت دموکرات جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برخلاف مواضع اعلام شده در کنفرانس‌های خبری، با افزایش کمک مالی- نظامی به رژیم صهیونیستی و در عین حال وتوی قطعنامه‌های پایان جنگ در شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه مردم منطقه اعلام جنگ کرده است. 

در چنین شرایطی مقاومت یمن با افزایش اقدامات آفندی علیه منافع رژیم صهیونیستی و متحدان آن سعی می‌کند به مثابه بازیگر مسئولیت پذیر در نظام بین‌الملل جلوی روند جنگ و تداوم نسل کشی مردم غزه را بگیرد. 

از نوزدهم نوامبر تا بیست‌وسوم فوریه قریب به ۵۸ عملیات موفق از سوی انصارالله در نزدیکی سواحل یمن برنامه ریزی و اجرا شده و این در حالی است که ائتلاف دریایی و در عین حال ائتلاف نظامی آمریکا- انگلیس نتوانستند گام مؤثری برای متوقف کردن انصارالله یمن در محدوده شمال اقیانوس هند بردارند. 

حال باید منتظر ماند و دید آیا پیش از فرا رسیدن ماه رمضان جامعه جهانی می‌تواند اقدام مؤثری در راستای توقف جنگ در غزه بردارد یا آنکه صهیونیست‌ها دامنه تجاوز به غزه را تا شهر رفح و محور فیلادلفیا گسترش خواهند داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.