با توجه به وضعیت ساختاری تشکیلات خود گردان فلسطین طی سال های اخیر به خصوص از زمان عملیات طوفان الاقصی، حرف و حدیث هایی از سوی مقامات آمریکایی و صهیونیستی مبنی بر جایگزین کردن جریان فتح در غزه به جای حماس شنیده می شود. پیشبرد این ایده درحالی است که مردم در کرانه باختری نسبت به ناکار آمدی اقتصادی، امنیتی و سیاسی تشکیلات خود گردان فلسطین و حتی انفعال این تشکیلات در برابر تحولات غزه وتبدیل آن به نیرویی در اختیار ریم صهیونیستی معترض هستند.
در این بین استعفای ناگهان محمد اشتیه، نخست وزیر این تشکیلات که دوشنبه اتفاق افتاد توجهات را به خود جلب کرد. این کنار گیری تنها چند روز پس از شنیده شدن زمزمه های عملیات نظامی اسرائیل در رفح و در سوی مقابل مطرح شدن زمزمه هایی در مورد برقراری آتش بس تا پیش از ماه مبارک رمضان اتفاق افتاد.
بستر سازی یک جریان جدید در غزه
جعفر قناد باشی، کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در گفت و گو با قدس آنلاین، ولی درباره این مسئله، معتقد است: استعفای محمد اشتیه از سمت نخست وزیری در تشکیلات خود گردان فلسطین نوعی زمینه و بستر سازی ایجاد زیر ساخت جدید برای اداره شهر غزه توسط تشکیلات خودگردان است بطوریکه سازمانی به ظاهر مردمی در غزه ایجاد شود تا راهبرد و برنامه های رهبران این تشکیلات اجرایی شود.
وی با اشاره به اینکه آمریکایی ها و صهیونیست ها پس از شکست در عملیات طوفان الاقصی به دنبال کسب دست آورد جدید در نوار غزه هستند، گفت: در طی یکصد و چهل و پنج روز از عملیات هفتم اکتبر رژیم صهیونیستی و هم پیماناش در منطقه هیچ دست آورد سیاسی، نظامی و امنیتی کسب نکرده اند و تنها آمریکا با اعمال قدرت در شورای امنیت تمامی قطعنامه های ضد صهیونیستی را وتو می کند، تنها عاملی که می تواند اسرائیل را به اهداف خود در غزه نزدیک سازد تشکیلات خود گردان فلسطین است.
او در ادامه تصریح کرد: جابه جایی و تغییر مهره ها در تشکیلات خود گردان و جایگزین کردن شخصیت های جدید می تواند بستری برای جایگزین کردن فتح به جای حماس در غزه باشد هرچند که محبوبیت نیروهای مقاومت در غزه پس از جنگ طوفان الاقصی شدت یافته اما صهیونیست ها به دنبال اجرای برنامه های خود در این شهر(غزه) هستند.
محمود عباس پیاده نظام اسرائیل در غزه
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه در هفته های اخیر توافقاتی بین واشنگتن و برخی از کشورهای عربی برای اداره شهر غزه در دوره پسا جنگ صورت گرفته، افزود: مصر، قطر، ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال اجرای برنامه اداره شهر غزه به دست فلسطینی ها هستند این در حالی است که تنها گزینه برای این کار شخصیت محمود عباس و تشکیلات خود گردان است.
قناد باشی در ادامه اظهار داشت: رژیم صهیونیستی توانایی حضور در شهر غزه را ندارد و به دنبال آتش بس موقت با حماس می باشد اما این رژیم به ظاهر می خواهد از غزه عقب نشینی کند اما در اصل یک نیروی به ظاهر فلسطینی و دست نشانده غربی در این شهر مستقر خواهد ساخت بطوریکه با یک برنامه ریزی دقیق دولت به اصطلاح فلسطینی مستقر در غزه تمامی مبارزین و نیروهای مقاومت را بازداشت و یا ترور کند.
وی به مسئله ساختار تشکیلات خود گردان فلسطین در طی ۲۸ سال گذشته اشاره کرد و افزود: در سال ۱۹۹۴ و متعاقب پیمان اسلو بین سازمان آزادیبخش فلسطین و اسرائیل و به عنوان یک حکومت انتقالی پنج ساله تأسیس شد تا در این مدت مذاکرات نهایی دو طرف انجام پذیرد. طبق پیمان اسلو کنترل مسائل امنیتی و کشوری مناطق شهرنشین و فقط کنترل مسائل کشوری مناطق روستایی به حکومت فلسطین (تشکیلات خودگردان) واگذار شد اما تا به امروز این تشکیلات قابلیت و توانایی اداره کرانه باختری را نداشته است بطوریکه ساختار این مجموعه از افراد سالمند، اراذل و اوباش و وابسته به رژیم صهیونیستی شکل گرفته است و حتی پلیسی که در این شهر تشکیل شده یک نیروی تربیت شده غربی است که تنها برای بازداشت مبارزین فلسطینی مورد استفاده قرار می گیرد.
او اظهار کرد: پلیسی که امروز در کرانه باختری مستقر است از جوانان مزدور عربی است که تنها کار آنها شناسایی و بازداشت نیروهای مقاومت هست، نکته ای که باید به آن اشاره کرد تشکیلات خودگردان فاقد نیروی نظامی کار آمد، کادر فرهنگی، اداری، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است، با این وضعیت چگونه می تواند شهر دو میلیون و دویست هزار نفری غزه را ادراه کند؟
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان اظهار داشت: از زمان عملیات طوفان الاقصی جوانان کرانه باختری با تمام توان و نیروی خود در برابر رژیم صهیونیستی وارد صحنه شده اند و ضربات خوبی به این رژیم وارد ساخته اند ترسی که امروز مقامات تل آویو از این ناحیه دارند وقوع یک انقلاب مردمی و یا انجام یک عملیات مشابه طوفان الاقصی است برای همین منظور هر گونه تغییر و جابه جایی در هرم قدرت تشکیلات خود گردان فلسطین با یک هدف پدافندی و آفندی صورت می گیرد.
نظر شما