به گزارش قدس آنلاین، بهزاد شریفیپور پیشازظهر امروز در دیدار مدیران و کارکنان منابعطبیعی با نماینده ولیفقیه در کردستان که به مناسبت هفته منابعطبیعی برگزار شد، گفت: طرح مردمی تولید و کاشت یک میلیارد درخت در کشور که از تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر کاشت سه نهال در سال توسط هر ایرانی بود، باید در چهار سال اجرا شود و سهم کردستان از آن ۱۲ میلیون اصله نهال است.
شریفیپور با بیان اینکه نهالستانهای کردستان ظرفیت تولید سالانه سه میلیون و در ۴ سال ۱۲ میلیون اصله نهال را دارد، افزود: تاکنون از سهم استان، یک میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال در کردستان کاشت شده است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری کردستان با تأکید بر اینکه فرهنگ درختکاری نهادینه شده، اما باید در جهت حفظ آن نیز تلاش کرد، عنوان کرد: از سه میلیون اصله نهال، یک میلیون و ۹۰۰ هزار به کاشت زارعت چوبی در باغات و اراضی شخصی کشاورزان اختصاص یافته و خوشبختانه توجیه اقتصادی نیز دارد، به طوریکه بعد از ۵ تا ۶ سال ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به ارزش امروز درآمدزایی دارد.
شریفیپور گفت: زراعت چوب صنوبر تبریزی (چنار) جدا از درآمدزایی و کمک به چرخه طبیعت، صنایع سلولزی چوب و کاغذ را تأمین کرده و به نوعی ما را خودکفا میکند، زیرا ۹۰ درصد واردات کاغذ از خارج کشور وارد میشود.
مبارزه با قاچاق چوب با توسعه زراعت
مدیرکل منابع طبیعی کردستان با اذعان بر اینکه قاچاق چوب امروزه به معضلی بزرگ برای منابعطبیعی تبدیل شده است، تاکید کرد: توسعه زارعت چوب میتواند به رفع این مشکل منجر شود. الان هر اصله صنوبر تبریزی با ۱۵ هزار تومان نیز پیدا نمیشود که ما به صورت رایگان در اختیار عموم مردم قرار میدهیم.
وی با اشاره به اینکه از سه میلیون اصله نهال، سپاه و بسیج برای کاشت ۵۰۰ هزار اصله نهال در استان پای کار آمدهاند، اضافه کرد: بسیج سازندگی و بانک کشاورزی به ازای هر هکتار ۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و تسهیلات به بهرهبرداران کمک و پرداخت میکنند.
شریفیپور گفت: خوشبختانه همه اقشار برای کاشت نهال پای کار آمدهاند و مشکلی در این زمینه نداریم، اما باید در کنار این مهم، وضعیت منابعطبیعی را نیز حفظ کنیم.
نظر شما