دانش آموزان به عنوان یکی از آسیب پذیر ترین اقشار جامعه، بیش از سایر گروه های اجتماعی نیازمند بیمه ای هستند که بتواند هزینه های درمانی و پزشکی ناشی از حوادث داخل یا خارج از مدرسه را پوشش دهد. در ایران بیمه حوادث دانش آموزی بدین منظور از سال ۱۳۶۱ اجباری شد که به مدت یکسال اعتبار دارد. این اجبار با هدف حمایت از خانواده های بی بضاعت در پوشش هزینه های درمانی فرزندان آن ها در زمان تحصیل صورت گرفت که با مبلغ بسیار اندکی در هنگام ثبت نام انجام می شود.
بیمه حوادث دانش آموزی
بیمه دانش آموزی، قراردادی بین آموزش و پرورش و شرکت بیمعه گر است تا خسارت های وارد شده به دانش آموزان و کارکنان آموزش و پرورش در سال تحصیلی را پوشش دهد. در واقع این بیمه هزینه های درمانی دانش آموزان تحت پوشش خود را در ۲۴ ساعت شبانه روز تقبل می کند و فرقی ندارد که حادثه اتفاق افتاده در محیط مدرسه باشد یا خارج از آن. همچنین آموزش و پرورش منطقه نیز وظیفه دارد با معتبر ترین شرکت بیمه قرارداد ببندد. اعتبار این بیمه همانطور که گفته شد به مدت یک سال از مهرماه تا شهریور است.
بیمه حوادث دانش آموزی طبق ماده ۵۸ قانون شورای عالی آموزش و پرورش، به یک امر اجباری در آمده و مدیران مدارس باید در ابتدای سال تحصیلی نسبت به بیمه کردن دانش آموزان خود اقدام و در صورت چگونگی استفاده اطلاعات کامل دهند.
موارد تحت پوشش بیمه دانش آموزی
بیمه دانش آموزی در سه بخش ازکارافتادگی، نقض عضو و فوت از افراد تحت پوشش خود حمایت می کند و افراد می توانند برای هر کدام از این موارد درخواست غرامت دهند.
-نقص عضو و کار افتادگی: در صورت بروز حادثه برای دانش آموز بیمه شده، شرکت بیمه موظف است تا مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال غرامت به خانواده فرد حادثه دیده پرداخت کند.
-پوشش فوت دانش آموز حتی برای اتفاقات خارج از مدرسه: اگر دانش آموزی به هر دلیلی در ۲۴ ساعت شبانه روز فوت کند؛ شرکت بیمه موظف است که غرامت دانش آموز فوت شده را به خانواده اش پرداخت کند.
-پرداخت هزینه های پزشکی: اگر دانش آموز در اثر حادثه ای نیاز به خدمات پزشکی داشته باشد، هزینه های آن تحت پوشش بیمه خواهد بود. ملاک محاسبه هزینه های درمانی دانش آموز، تعرفه وزارت بهداشت و درمان کشور است.
مزیت بیمه دانش حوادث دانش آموزی
بیمه حوادث دانش آموزی مزیت هایی دارد که اغلب والدین در خصوص آن آگاهی درستی ندارند.
-مدت اعتبار این بیمه یک سال تمام است. به همین دلیل شامل حوادثی که در طول تابستان رخ می دهد نیز می شود و والدین می توانند برای جبران هزینه های درمانی فرزند خود از آن استفاده کننند.
-بیمه حوادث دانش آموزی صرفا به حوادث داخل مدرسه محدود نمی شود و حوادث خارج از مدرسه را نیز پوشش می دهد.
-چنانچه حادثه ای در مدرسه برای دانش آموز اتفاق بیفتد که مقصر حادثه مشخص باشد، والدین دانش آموز می توانند هم از بیمه غرامت بگیرند و هم از شخص مقصر حادثه غرامت دریافت کنند.
-میزان حق بیمه هر سال توسط آموزش و پرورش اعلام میشود و دریافت مبلغ بیشتر از آن برای بیمه ممنوع و غیرقانونی است.
مشمولان بیمه حوادث دانشآموزی
مشمولان برخورداری از این بیمه افراد ذیل هستند:
-کلیه دانشآموزان مراکز آموزشی دولتی و غیر دولتی در مقاطع مختلف تحصیلی
-هنرجویان هنرستانها و دانشآموزان رشته کاردانش
-دانشجویان دانشگاه فرهنگیان
-دانشآموزان پیشدبستانی، مربیان پیشدبستانی، نوباوگان مهدهای کودک وابسته به وزارت آموزش و پرورش اعم از شیرخوار، نوپا، نوباوه و آمادگی (شروع پوشش بیمهای برای پیشدبستانیها دوماه زودتر از شروع بیمه نامه و جهت نوباوگان کودکستانها از تاریخ ثبتنام است)
-سواد آموزان نهضت سوادآموزی
-دانشآموزانی که در طرح آموزش از راه دور تحصیل میکنند.
-دانشآموزان و هنرجویان مدارس شبانه و بزرگسال
-دانشآموزان سال آخر دوره دوم متوسطه که تا پایان سال تحصیلی موفق به کسب نمره قبولی در واحد درسی خود نشدهاند به شرط پرداخت حق بیمه و اعلام اسامی آنها توسط بیمهگذار
-دانشآموزان مدارس استثنایی
-کلیه کارکنان اداری و آموزشی آموزش و پرورش و خانواده تحت تکفلشان (صرفا همسر و فرزندان) که به تبع آنان دارای دفترچه بیمهگر پایه باشند، سرباز معلمان، آموزشیاران نهضت سواد آموزی
-بازنشستگان فرهنگی که مجددا در آموزش و پرورش مشغول به کار شدهاند.
-دانشآموزان شاغل به تحصیل در مدارس ایرانی خارج از کشور
فائزه مجردیان-خبرنگار تحریریه جوان قدس
نظر شما