به گزارش قدس آنلاین فاروق سلیمانی افزود: بسیاری از افراد پس از پایان تعطیلات نوروزی ماهیان قرمز تزیینی سفره هفت سین را در رودخانهها، سدها، قناتها و چشمهها رها می کنند که به دلیل مضرات آن باید از این اقدام خودداری شود.
وی با بیان اینکه این افراد از مضرات رهاسازی ماهیان در آب های آزاد آگاه نیستند، اظهار کرد: رهاسازی ماهیان قرمز در آب سدها و رودخانهها علاوه بر مشکلات زیست محیطی موجب تخریب اکولوژیک در منابع آبی میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد یادآور شد: این گونه ماهیها به عنوان یک گونه مهاجم به دیگر آبزیان آسیب وارد کرده و ادامه حیات دیگر گونهها را با خطر مواجه میکنند.
سلیمانی به شهروندان و روستاییان مهابادی توصیه کرد ماهیهای قرمز را در حوضچههای موجود در سطح شهر و پارکها رها کنند تا آبزیان موجود در منابع آبی از جمله رودخانهها، سدها، چشمهها و قنوات آلوده و بیمار نشوند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد تاکید کرد: اغلب ماهیان قرمز دارای برخی بیماریها از قبیل داکتیلوجایروس، کرم قلابدار ماهی و کرم چشم ماهی، انگل گوارشی و دیگر بیماریهای قارچی آلوده هستند.
وی ادامه داد: از قرار دادن ماهیان قرمز در کنار ماهیهای آکواریوم نیز خودداری شود زیرا این ماهیها از نظر شرایط نگهداری و زیستی با دیگر ماهیان متفاوت هستند.
ماهی قرمز با نام علمی carassius auratus از خانواده کپورماهیان دارای بیش از ۲۰۰ نژاد است که با نامهای گلدفیش، ماهی طلایی و ماهی شب عید در زمره ماهیان زینتی قرار دارد.
عمر ماهیان قرمز با طول ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر، بین پنج تا ۳۰ سال گزارش شده است.
ماهیهای قرمز با توجه به قدرت تحمل پذیری و گستره غذایی میتواند به سرعت با محیط سازگار شده و رقیب گونههای اصلی زیستگاه شوند.
نظر شما