حجت‌الاسلام زمانی با اشاره به تاثیر احیای همه کارکردهای مساجد در جامعه گفت: این رویکرد منجر به تحقق مسجد تراز اسلامی خواهد شد. برای مثال امروز نیاز است در مساجد کانون خانواده و جمیعت راه‌اندازی شود.

کانون خانواده و جمیعت در مساجد راه‌اندازی شود

حجت الاسلام «محمدحسن زمانی» با بیان اینکه مسجد فقط مکان نماز خواندن نیست و اقامه نماز یکی از کارکردهای مساجد است، افزود: باید برای احیای فعالیت‌های دیگر در مسجد اهتمام داشته باشیم، اکنون نهادهای مختلفی عهده دار امر مسجد هستند اما واقعیت آن است که هرکدام از این نهادها فقط مسئولان مساجد هستند و هنوز دِین خود را به مساجد ادا نکرده اند.

مشاور مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه مساجد امروز ایران باید مثل مسجدالنبی(ص) شود، گفت: وقتی پیامبر اکرم (ص) مسجد النبی(ص) را ساختند، این مکان هم محل اقامه نماز جماعت بود و هم محل اقامه نماز جمعه؛ هم مکان تربیت کودک بود، هم محل تصمیم گیری برای امور ارتش؛ حتی مکان تشکیل خانواده در مسجد اما اکنون این کارکردها را در مساجد نمی بینیم.

حجت الاسلام زمانی تصریح کرد: به نظرم امروز می توان کمیته ازدواج آسان را در مساجد راه اندازی کرد تا ذیل فعالیت این کمیته دختران و پسران مجرد، یا مردان و زنان فاقد همسر در نهایت احترام و عزت‌مندانه به یکدیگر معرفی و زمینه ازدواج شان فراهم شود، بنابراین هر مسجدی باید کانون نهاد خانواده و جمعیت داشته باشد.

وی در ادامه گفت: امروز باید مساجد تراز در سطح کشور و در جهان اسلام در رسانه ها معرفی شوند تا به عنوان الگو مورد توجه سایرین قرار بگیرند و از سوی دیگر بسیاری از تجارب به اشتراک گذاشته شود، در این بخش مایلم برای ملموس تر شدن بحث به چند خاطره شخصی اشاره کنم.

این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: من چند سال در مصر زندگی کردم و مساجد تراز بسیاری را در این کشور دیدم، مساجد مصر همواره مملو از جمعیت برای اقامه نماز جماعت و جمعه هستند، در این مجال به چند خاطره از نماز جمعه اشاره می کنم که درس‌آموز به ویژه برای ما که ادعای شیعه بودن داریم اما در عمل در برخی موارد کوتاه آمده ایم.

وی تصریح کرد: به یاد دارم یکبار برای شرکت در نماز جمعه رفته بودم و دیدم روی یک کاغذ نوشته اند: بخش ناشنوایان. این بسیار قابل توجه بود، به چشم دیدم که ناشنوایان می آیند و شخصی به زبان اشاره سخنان خطیب جمعه را برایشان ترجمه می کند، در ایران چنین چیزی نداریم.

حجت الاسلام زمانی ادامه داد: همچنین یکبار روز جمعه به همراه جمعی از دوستان در حال سفر از قاهره به استان دیگری بودیم که ظهر شد و هنگام نماز، دیدم اتومبیل ها از هر دو طرف جاده توقف کرده و سیل جمعیت سمت مسجد رفتند، وقتی ما نیز برای اقامه نماز وارد مسجد شدیم دیدیم که نماز جمعه است، یعنی مساجد جاده ای مصر هم دارای نماز جمعه است.

وی خاطرنشان کرد: یکبار نیز روز جمعه به قصد تفریح سمت یکی از روستاهای خارج از شهر در روانج رود نیل شدیم، برای عبور باید از کنار زمین کشاورزی می گذشتیم و بسیار احتیاط کردیم که مبادا محصولات کشاورز لگد شود با این وجود شخصی که آنجا زراعت می کرد نگاه سرد و بعضا تلخی به ما داشت، به هر سوی ما مستقر شدیم و هنگام نماز شد، لذا من به عنوان امام جماعت ایستادم و همراهان نیز پشت سرم قامت بستند، پس از نماز این شخص در حالی که برای ما چای نعناع آماده کرده بود چندین مرتبه عذرخواهی کرد و در پاسخ به ما که علت این پوزش را جویا شده بودیم گفت: وقتی به اینجا آمدید چون جمعه بود به شما سوء ظن پیدا کردم که چراکه اگر کسی روز جمعه به نماز جمعه نرود جز کافر نیست اما وقتی دیدم به نماز ایستادید متوجه شدم که کافر نیستید!

منبع: خبرگزاری شبستان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.