به گزارش قدس آنلاین، هادی سینایی اظهار داشت: آفت جوانهخوار بلوط عود کرده و به جان جنگلهای زیبای دنا افتاده و مسئولان و متولیان امر بهویژه مسئولان ارشد دولتی تا دیر نشده باید تدبیری اتخاذ کنند، زیرا در غیر این صورت خسارت جبران ناپذیری به سرمایههای آیندگان (منابع طبیعی) وارد خواهد شد.
وی از مسئولان دولتی خواست که به داد جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد برسند و افزود: واقعیت امر لاروهای آفت جوانهخوار بخشی کوچکی از درختان روستای بن زرد شهرستان دنا را دربرگرفته و بهشدت در حال پیشروی هستند و ضروری است قبل از گسترش این بیماری برای مقابله و کنترل چارهاندیشی کرد.
سخنگوی حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد، ابراز کرد: ضروری است قبل از آن که این آفت در محدوده وسیعتری جغرافیایی بیشتری را در بر بگیرد و از کنترل خارج شود و قبل از آن که لاروها به مرحله تکامل برسند و از جوانهخوار به برگخوار برسند، تدبیر اورژانسی اندیشیده شود.
سینایی، خاطرنشان کرد: درختان درگیر آفت در یک محدوده کمتر از ۱۰۰ متری و نزدیک به جادهاند که میشود با تراکتور سمپاشی کرد، اما اگر بیخیال آن شویم، امروز و فردا کنیم و این آفت درختانی را که کوهها و صخرهها وجود دارند را در برگیرد، دیگر دیر خواهد شد و باید ما شاهد زجر کشیدن این درختان تنومند بیش از ۵۰۰ سال عمر باشیم.
وی درخت بلوط را سدی در مقابل گرد و غبار و خشکسالی دانست و ادامه داد: هر اصله درخت بلوط سالانه میتواند دو تن گرد و غبار را در خود رسوب داده و هوای تلطیفی را هدیه دهد.
نظر شما