به گزارش قدس خراسان، صبح روز سهشنبه ٢١ فروردین، یک سهشنبه دیگر از سهشنبههای افتتاح مدارس در روستای پسخوری بخش رضویه رقم خورد.
فرماندار مشهد در مراسم افتتاح یک مدرسه دو کلاسه در این روستا اظهار کرد: خدا را شاکریم که در آخرین روز ماه مبارک رمضان در بین مردم روستا حضور پیدا کردیم. جا دارد از مردم عزیز این روستا و آموزش و پرورش بخش رضویه بابت همتشان تشکر کنیم.
محسن داوری گفت: نه فقط مردم بخش رضویه بلکه تمام مردم شهرستان مشهد مظلوم هستند با وجود اینکه در جوار حرم مطهر رضوی ساکن اند. بخشهایی از شهرستان محروم واقع شده و این فقط به دلیل کم برخورداری نیست و به دلایلی مثل وسعت، مشغله و جمعیت امروز سرانه ما در شاخصهای مختلفی از متوسط کشور و استان پایینتر است و در بخشهایی عقب افتادیم. اما این نباید ما را ناامید کند. باید به داشتههای خود امیدوار باشیم. ما سرمایه بزرگی مثل مردم مقاوم و متدین ایران را داریم. باید به این سرمایه بزرگ افتخار کنیم.
وی افزود: امروز در این روستا که ۸۵ خانوار و ۳۵ دانشآموز دارد، یک مدرسه دو کلاسه افتتاح کردیم. اما فراموش نکنیم در قلب شهر مشهد در یک کلاس با ۲۰ متر وسعت ۴۰ دانشآموز تحصیل میکنند. بنابراین وضعیت دانشآموزان این روستا از شهر مشهد بهتر است. در هیچ کجای مشهد مدرسهای نداریم که کلاسی زیر ۳۵ نفر داشته باشد. اما در این روستا امروز مدرسهای را افتتاح کردیم که ۳۵ دانشآموز دارد. این یعنی ما به منطقه محروم و روستاها توجه بیشتری نسبت به شهر داریم و شک نکنید این دانشآموزان در آینده کشور نقشآفرین خواهند بود. امروز اقتدار جمهوری اسلامی به نخبگانی است که با علم خود در دنیا حرفی برای گفتن دارند.
امروز کل دنیا مقابل این تفکر است، تفکری که در روستا مدرسه میسازد تا وعده الهی محقق شود. دنیا از تحقق وعده الهی میترسد. این تفکر از مدرسه و مسجد نشأت میگیرد و ما باید این دو مرکز را تقویت کنیم.
داوری افزود: حضور مردم برکت دارد و موجی در جامعه ایجاد میکند. در این مدرسه نیز خیر دیگری پای کار آمده است. ما دیگر در مشهد مشکل منابع مالی برای مدرسه سازی نداریم و منابع را با کمک دولت و مردم تأمین کردیم. آنقدر مدرسه خواهیم ساخت تا مردم بگویند ما دیگر به مدرسه نیاز نداریم و این نهضت را هم در سختترین دوران متوقف نکردیم.
وی ادامه داد: مردم در این زمینه مطالبهگر باشند، هرچند باید امروز از مدرسهسازی فاصله بگیریم و به سمت انسان سازی برویم. ما تلاش کردیم تا مدیران و معلمان دیگر دغدغه تجهیزات نداشته باشد و برای تربیت دانشآموزان برنامه ریزی کند.
پس از آن مدیر آموزش و پرورش بخش رضویه مشهد گفت: این مدرسه دوکلاسه با کمک اداره نوسازی و خیر محترم مسعود صنعتیکار ساخته شده است. متراژ این مدرسه ۴۰۰ مترمربع است و با هزینه ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان توسط اداره نوسازی و ۴۰۰ میلیون تومان توسط خیر محترم ساخته شده است. این مدرسه در حال حاضر ۳۵ دانش آموز دارو و تعداد آن رو به افزایش است.
سید مهدی مصطفویان افزود: رضویه مظلوم است و روزه به روز به علت مهاجرت معکوس، جمعیت آن رو به افزایش و فضای فیزیکی تحصیل بسیار کم است. طرحی برای ساخت مجتمعهای آموزشی شبانه روزی در خط سرخس در چاهک یا ابروان، میامی و جاده فریمان داریم که نیاز به کمک مسولان دارد تا دانشآموزان ترک تحصیل کرده به مدرسه برگردند. تاکنون ۱۸ هزار دانش آموز ترک تحصیل کرده در این بخش داریم و تعداد آن افزایش خواهد یافت. دانش آموزان از اینجا برای ادامه تحصیل به مناطق دیگر نمیروند و ترک تحصیل میکنند. این طرح میتوانند از این معضل جلوگیری کند.
خبرنگار: محدثه مودی
نظر شما