تحولات منطقه

رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بحث ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها به خراسان رضوی تفویض شده و حدود دو ماه است با تشکیل کمیته ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها در اداره کل صمت، این فرایند انجام می‌شود.

ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها به مشهد تفویض اختیار شد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، در پیگیری‌های قدس خراسان برای حل موانع صادرات گوهرسنگ‌ها و دست‌ساخته‌های طلا و نقره، از گلایه‌های جدی صادرکنندگان و تولیدکنندگان، مشکلات ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها در تهران با توجه به ظرفیت انجام آن در مشهد و خارج شدن گوهرسنگ‌ها و مواد اولیه تراش آن‌ها از فهرست واردات ممنوعه گروه چهار بوده که از زمستان ۱۴۰۱ تاکنون مورد پیگیری این رسانه قرار دارد.

اوایل دی ماه سال گذشته، امیررضا رجبی، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفت‌وگو با قدس خراسان عنوان کرد: ارزش‌گذاری طلا و نقره در تهران و در بانک مرکزی و ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها در حوزه وزارت صمت به صورت جداگانه انجام می‌شد و برای صادرات مصنوعات طلا باید صادرکننده مشهدی به تهران می‌رفت که عملاً این صادرات از حوزه استان خارج می‌شد. با پیگیری‌های صورت گرفته، ارزش‌گذاری طلا و جواهر به بانک کارگشایی مشهد تفویض و مشکل ارزش‌گذاری این بخش حل شد و با این تفویض اختیار، صادرات مصنوعات طلا و جواهر در گمرک مشهد قابل انجام است و در حال تدوین سازوکار ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها و تفویض اختیار آن به مشهد تا پایان سال هستیم.

با آغاز سال جدید و پیگیری این مطلب که آیا ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها به مشهد تفویض اختیار شده یا خیر، رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بحث ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها به خراسان رضوی تفویض شده و حدود دو ماه است با تشکیل کمیته ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها در اداره کل صمت، این فرایند انجام می‌شود.

تشکیل کمیته ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها در اداره کل صمت

محمدعلی امیرفخریان درباره چگونگی نحوه این ارزش‌گذاری اظهار کرد: در این زمینه از تخصص و تجربه تشکل‌های مرتبط از جمله خانه معدن، اتحادیه فیروزه‌تراشان و اتحادیه طلا و جواهر بهره‌گیری می‌شود و این ارزش‌گذاری در قالب یک کمیته انجام و نتیجه به گمرک برای اعمال ارزش کالای صادراتی اعلام خواهد شد.

قرارگیری اقلام مورد نیاز واحدهای تراش گوهرسنگ‌ها در فهرست گروه چهارکالایی ممنوع برای واردات به کشور از دیگر موارد در حال پیگیری در راستای حل مشکلات تولیدکنندگان گوهرسنگ‌ها در استان بوده که رئیس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این باره توضیح داد: برای اقلام مورد نیاز واحدهای تولیدی با توجه به سیاست‌های کلی دولت و نظام که بر حمایت از تولید تمرکز دارد، اولویت با تأمین اقلام مورد نیاز از ظرفیت‌های داخل کشور است. در صورتی که کالایی در کشور تولید نشود و محل تأمین آن در داخل کشور میسر نباشد، امکان واردات آن وجود دارد.

واردات موقت سنگ‌های گرانبهای ممنوعه 

وی با بیان اینکه برخی از سنگ‌های گرانبها در گروه چهار کالایی هستند و واردات آن‌ها ممنوع است، متذکر شد: اما واحدهای تولیدی به منظور ایجاد ارزش افزوده با هدف صادرات می‌توانند این اقلام را به صورت موقت وارد کنند و پس از انجام فرایندهای مختلف روی آن و استفاده در زیورآلات با ارزش افزوده بیشتر صادر کنند. از این رو این امکان برای واحدهای تولیدی وجود دارد که نسبت به ورود موقت سنگ‌های گرانبها حتی اگر در گروه چهار کالایی باشند، اقدام کرده و این اقلام را وارد و با ارزش افزوده بیشتر صادر کنند.

پنج مشکل اساسی از جمله ارزش‌گذاری طلا، نقره و گوهرسنگ برای صادرات با دو موضوع تفویض اختیار ارزش‌گذاری طلا و فلزات گرانبها از سوی بانک مرکزی به مراکز استان‌ها از جمله مشهد و تجمیع ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها در یک مرجع، خارج شدن گوهرسنگ‌ها و ابزارآلات و مواد اولیه فراوری گوهرسنگ‌ها و ساخت جواهرات از فهرست واردات کالاهای ممنوعه گروه چهارکالایی، تفکیک قوانین طلا از نقره با توجه به اختلاف قیمت بسیار این دو فلز گرانبها، حل مشکلات و اختلافات در زمینه میزان نقره ساخته شده برای صادرات و حذف استاندارد اجباری از صادرات فلزات گرانبها در هنگام صادرات و کنترل کردن استاندارد فرایند تولید از مطالبات جدی مطرح شده از سوی صادرکنندگان و تولیدکنندگان در زمینه طلا، نقره و گوهرسنگ‌ها بوده که با مطالبه رسانه‌ای مستمر از کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و نیز وزارت صمت و البته همگرایی فعالان اقتصادی مشهدی در این حوزه، تا این لحظه تسهیل و گشایش در سه مورد از موارد مطرح شده اتفاق افتاده و امیدواریم سایر مشکلات این حوزه ارزآور برای استان و کشور به زودی رفع شود و شاهد رونق کارگاه‌های تولیدی در زمینه تراش گوهرسنگ‌ها، ساخت جواهرات و تسهیل در صادرات این اقلام باشیم.

خبرنگار: طاهره فجرداودلی 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.