نوآوریهایی که با کمک هوش مصنوعی ایجاد میشوند، هیچ پایانی ندارند. از جمله نوآوری های کاربردی مثل ساخت دوربینی برای افراد علاقه مند به شعر و خلاقیتهای هنری-بصری که میخواهند تصاویر را با متنهای انگیزشی و اشعار صوتی گوش کنند. همچنین ساخت سمعکی که صداها را به نوشتههایی بر روی موبایل تبدیل میکند و برای افراد سالخورده و یا افرادی که توانایی شنوایی کمی دارند مناسب میباشد.
شرکت چینی "آی فلای تک" سمعکی جدیدی را در بازار داخلی چین عرضه کرده است؛ سمعکی که مجهز به قابلیتهای متنوعی همچون بهره صوتی"۶۵" دسیبل، تشخیص حرکت صحنه با کمک هوش مصنوعی و کمک شنوایی زیرنویس با هوش مصنوعی از جمله این قابلیتها است. این سمعک با داشتن فناوری مدل بزرگ شناختی "استار فایر" و سامانه هوشمند تشخیص حرکات صحنه، با کمک هوش مصنوعی توسط این شرکت فناوری دیجیتال چینی ساخته شده است. این نوآوری ها باعث میشوند دستگاه به طور خودکار با محیط اطراف خود هماهنگ شود و سروصدای ناشی از باد، ترافیک خیابانها و یا صدای صحبت های افراد نزدیک به خودش را کاهش می دهد. این موضوع سبب میشود کاربران بدون نیاز به تنظیمات دستی حالتهای کم یا زیاد کردن صداهای محیط پیرامون خود را تنظیم کنند.
زیر نویس صداها بر روی نمایشگر موبایل
این سمعک با داشتن فناوری "استار فایر" برای افرادی که با وجود سرو صداهای محیط به سختی میتوانند بشنوند مناسب میباشد. جالب تر اینکه این فناوری قابلیت زیرنویس بر روی نمایشگر را برای استفاده راحتتر از این وسیله فراهم میکند. به این شکل که کاربر میتواند صداها را به متن محاورهای تبدیل کند و آن را بر روی صفحه نمایش تلفن همراه نشان میدهد. به این شکل کاربر اطلاعات مهم را میتواند بر روی نمایشگر ببیند.
اما اولویت اصلی سمعک "آی فلای تک" راحتی استفاده کاربر از آن است. همچنین میتوان از این وسیله به عنوان یک هدست بلوتوثی تک گوش و یا دو گوش استفاده کرد که می تواند برای پاسخ دادن به تماسها و شنیدن موسیقی گزینه مناسبی میباشد. باتری این گجت هوشمند ۱۴ ساعت شارژ را برای استفاده مداوم نگه میدارد و با اتصال قاب شارژر میتواند ۵۰ ساعت شارژ نگه دارد. ضمن اینکه، استفاده از فناوری "آنتی باکتریال یون نقره( ۹۹.۹)" برای پاکسازی محصول برای مدت طولانی، یکی دیگر از مزیتهای جانبی برای کاربران میباشد. لازم به ذکر است قیمت این محصول از ۲۷۰۰ یوآن ( حدودا ۳۸۰ دلار ) تا ۴۰۰۰ یوآن ( حدودا ۵۶۳ دلار ) اعلام شده است.
ساخت دوربینی با فناوری"استارترک" برای ثبت احساسات
فناوری هوش مصنوعی به غیر از توانایی نوشتن ایمیل، پاسخ دادن به سوالات کاربران و تولید محتوا اکنون میتواند با قابلیت ساخت تصاویر سخنگو و آوازه خوان، حرکات انسانی را پیش بینی، بازسازی و حتی قضاوت کند. فناوری "استار ترک" یکی از فناوریهای هوشمندی میباشد که این قابلیت را به وجود آورده است. این یک پروژه لایه باز است که با روحیه هنرمندانه و خلاقانه درهم آمیخته شده که از مرزهای هر دو بخش فراتر میباشد.
فناوری "استارترک" این امکان را به کاربران میدهد که با دوربین های شعر که شبیه دوربینهای عکاسی پولاروید معمولی می باشد دادههای تصویری را به اشعار انگیزشی و متنهای روانشناسی جذاب تبدیل کند. این دوربین به جای ثبت عکس تصاویری شفاف و روشنی را ثبت و توصیف میکند. این دستگاه با کمک یک نمایشگر رایانهای "رزبری پای" و "چت جی پی تی-۴" شرکت اوپن ای آی ساخته شده است، در واقع شکلی از ترکیب سختافزار و نرمافزار هوش مصنوعی میباشد.
ثبت، پردازش و تجزیه تحلیل تصاویر به صدا
رایانه "رزبری پای" پس از پردازش محتوای عکس، اطلاعات بصری آن را استخراج میکند و سپس در مرحله بعدی به سامانه هوش مصنوعی انتقال میدهد. این مدل هوش مصنوعی جنبههای مختلف عکسها را ازجمله الگوها، رنگها، عناصر برجسته و حتی حالات احساسی بنیادین منتقل شده را تجزیه تحلیل میکند.
ناگفته نماند که پروژه ساخت این دوربین ثبت احساسات در اصل به عنوان یک سرگرمی شروع شد تا فناوری هوش مصنوعی و خلاقیت هنری را با هم ترکیب کند. اما محققان پس از آزمایش مدلهای هوش مصنوعی متنوع با فناوری "چت جی پی تی-۳" به موفقیتهایی رسیدند؛ سپس واکنش های مثبت از نحوه ترکیب این دو صنعت باعث شد که پژوهشگران نمونه اولیه ساخته شده را ارتقا دهند و محصول نهایی آن را مطابق با نیاز بازار بسازند.
حمید اسدی – خبرنگار تحریریه جوان قدس
نظر شما