تحولات منطقه

پیشرفت‌های فناوری دیجیتال باعث طراحی نمایشگرهای پیشرفته با شیشه‌های شفاف و عینک‌های هوشمند شده است. یکی از این فناوری‌ها استفاده از شیشه‌های "میکرو ال‌ای‌دی" اوپو و لنوو می‌باشد.

طراحی عینک‌های هوشمند و شیشه‌های شفاف لپتاپ / استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های"میکرو ال‌ای‌دی" در نمایشگرهای اوپو لنوو
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

پیشرفت فناوری‌های نوین دیجیتال، باعث طراحی و ساخت محصولات نوآوری می‌شود که در نوع خودش بی‌نظیر است. محصولاتی که با کاربردی شدن هوش مصنوعی تقریبا استفاده در تمام محصولات دیجیتالی نوپدید فراگیر شده است. از جمله این محصولات مانیتورها (نمایشگرها) لپتاپ‌ها و تلوزیون‌هایی با شیشه‌هایی شفاف و همچنین عینک‌های هوشمند، با کاربری‌های پیشرفته که جذابیت‌های خاصی را برای کاربران فراهم کرده می‌باشد. فناوری شیشه‌های "میکرو ال‌ای‌دی" در محصولات اوپو و لنوو یکی از همین تازه‌های دییجیتالی است.

شرکت فناوری اوپو به تازگی از جدیدترین محصول خود که یک عینک پیشرفته هست رونمایی کرده است. این عینک "ایر گلس ۳" نام دارد که یک نمونه اولیه از عینک‌های هوشمند با قابلیت‌هایی همچون واقعیت افزود می‌باشد. ظاهر این عینک‌ها در اندازه و جنس بدنه تقریبا مشابه عینک‌های معمولی هست، اما با جنس شیشه شفاف که دارای لنزهایی با قابلیت ارائه تصاویر رنگی است. بنابر ادعای اوپو این عینک سبک وزن‌ترین عینک واقعیت افزوده دوچشمی جهان می‌باشد. شرکت اوپو فناوری‌های زیادی را برای پیشرفت در ساخت محصول به کار برده است. از نازک کردن فریم (قاب) عینک تا نمایشگرهای اپتیکال نازک برای ارائه یک تجربه خوب دیداری، مهم‌ترین آن می‌باشد. همچنین اوپو برای برقراری تماس تلفنی و تعامل با اپلیکیشن‌های کاربردی و سایر نرم افزارها، بلندگوهایی را در روی قاب عینک هوشمند خود قرار داده است.

این شرکت فناوری–دیجیتال برای امنیت حریم خصوصی کاربران در هنگام استفاده از عینک و همچنین کیفیت تجربه استفاده از آن "فناوری میدان صوتی معکوس" را محصول خود استفاده می‌کند. با این فناوری فقط افرادی که از عینک هوشمند اوپو استفاده می‌کنند قادر به شنیدن صدای بلندگوهای آن هستند؛ اوپو مدعی شده کیفیت صدای بلندگو برای شنونده غنی و عمیق می‌باشد. ضمن اینکه کنترل و کاربری صفحات عینک از طریق قسمت لمسی قاب عینک انجام می‌شود.

مشخصات فنی عینک هوشمند اوپو

عینک هوشمند اوپو دارای ضریب شکست ۱.۷۰ می‌باشد که به میزان ضریب ۱.۵ شیشه بسیار نزدیک هست؛ این موضوع باعث کم شدن تاثیرات وضعیت رنگین کمانی در هنگام برخورد نور به شیشه‌های عینک است. این محصول هوشمند اوپو از "موج‌برهای رزینی" استفاده می‌کند که برای تصویر برداری فقط ۰.۸۸ میلی‌متر ضخامت دارد، و داده‌های تصویری از مینی پروژکتورهای میکرو ال‌ای‌دی که توانایی پردازش ۱۰۰۰ نیت روشنایی را در هر چشم دارند بهره‌مند است.     

  قابلیت دستیار صوتی هوشمند عینک اوپو

دستیارصوتی تمام هوشمند جدید هوش مصنوعی اوپو که توسط خود این شرکت طراحی شده روی مدل زبانی " اندس جی‌پی‌تی " می‌باشد.  این مدل زبانی برای کارهای سخت تر و جستجوی اطلاعات و جمع آوری داده‌ها و استفاده از برنامه‌های کاربردی برای سفر قابلیت مناسبی دارد. نکته‌ای که وجود دارد این است که هوش مصنوعی روی خود عینک نصب نمی‌باشد و برای استفاده از آن باید با نرم افزارهای موجود در تلفن هوشمند وصل شود. انجام تماس صوتی، پخش آهنگ و نمایش تصاویر رنگی از دیگر توانایی‌های این عینک است. شرکت اوپو اعلام کرده، در نسخه‌های بعدی این عینک قابلیت‌های ناوبری ترجمه متون و ارائه اطلاعات متناسب سلامت بدن را اضافه کند. اوپو قصد قبل از عرضه نسخه نهایی محصول چند نمونه دیگر را نیز امتحان کند و هنوز هیچ تاریخ زمانی مشخص یا بازه زمانی را برای عرضه محصولش اعلام نکرده است. ضمن اینکه وزن این عینک ۵۰ گرم می‌باشد که برای کاربری راحت‌تر در استفاده طراحی شده است. ضمن اینکه هنوز قیمت حدودی محصول نیز مشخص نشده است.

طراحی عینک‌های هوشمند و شیشه‌های شفاف لپتاپ / استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های"میکرو ال‌ای‌دی" در نمایشگرهای اوپو لنوو

شرکت فناوری-دیجیتال لنوو به تازگی از یک لپ‌تاپ کاملا شفاف شیشه‌ای با فناوری جنس شیشه "میکرو ال‌ای‌دی" رونمایی کرده است. این لپتاپ پیشرفته، پس از یک سال از رونمایی مدل توسعه ای لپتاپ‌های هوشمند با فناوری‌های تازه می‌باشد. لنوو سال گذشته نیز از یک مدل لپتاپ که قابلیت خم شدن را داشت رونمایی کرده بود که رونمایی مدل جدید این محصول در نمایشگاه فناوری بارسلون اسپانیا، نگاه‌ها را دوباره به شگفتانه‌ای این محصول خیره کرده است. این لپتاپ با صفحه نمایش خاص خود، به کاربران این توانایی را می‌دهد که پشت صفحه نمایش را ببیند. " تینک‌بوک ترنس‌پارنت دیس‌پلی " نام این محصول جدید شرکت لنوو می‌باشد.

مشخصات محصول جدید شرکت لنوو

این لپتاپ صفحه نمایش" ۱۷.۳ " اینچی دارد که می‌توان پشت آن را دید. صفحه نمایش این لپتاپ از فناوری میکروال‌ای‌دی بدون حاشیه بهره‌مند است که تا ۵۵ درصد شفافیت نمایش را در حالت تنظیم پیکسل‌های در زمان غیر رنگی یا خاموش بودن مانیتور، ارائه می‌دهد. شفافیت نمایشگر این لپتاپ، با روشن شدن آن کمتر می‌شود تا جایی که سطح آن به صورت کاملا سفید مات به ۱۰۰۰ نیت روشنایی (تا حداکثر) می‌رسد. در حال حاضر تنظیم دستی صفحه نمایش مات (نسخه اولیه لپتاپ) وجود ندارد. لنوو اعلام کرده، در نسخه‌های بعدی این قابلیت را اضافه خواهیم کرد.  

یکی از دلایلی که باعث شده است شرکت لنوو از صفحه نمایش‌های "میکرو ال‌ای‌دی" بجای "اوال‌دی" استفاده کند، به دلیل رزولوشن پایین  P۴۸۰هست که ارائه نمایش با کیفیت را برای محصول جدید لنوو محدود می‌کند؛ این در حالی است که وجود میزان رزولوشن P۷۲۰ در لپتاپ های ۱۷.۳ اینچی (با فناوری میکرو ال‌ای‌دی) علاوه بر اینکه کیفیت قابل قبولی را برای خوانش متون ارائه می‌دهد، در نوع خودش یک ویژگی بسیار پیشرفته نیز می‌باشد. این نشان دهنده اهمیت وجود پنل‌های نمایش تصویر با کیفیت، در محصولات دیجیتالی است چرا که همیشه یکی از چالش برانگیز ترین موضوعات مقایسه کیفیت دستگاه‌ها و گجت‌های دیجیتالی میزان رزولوشن نمایشگرها می‌باشد. این موضوع در نمایشگرهایی مانند لپتاپ و کامپیوتر که برای نوشتن متون و خوانش آن استفاده می‌شود اهمیت بیشتری نسبت تلوزیون‌های خانگی دارد.

ناگفته نماند شرکت لنوو یک صفحه کلید لمسی کاملا تخت به‌جای صفحه کلید دکمه‌ای برای استفاده راحت‌تر کاربرانی طراحی‌های هنری انجام می‌دهند قرار داده است. با این کیبورد لمسی، پایه لپتاپ علاوه بر عملکرد کیبوردهای معمولی به عنوان تبلت نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این کیبورد همچون یک نمایشگر است که برای طراحی می‌توان از قلم مخصوص طراحی استفاده و با نزدیک کردن آن به سطح صفحه کلید لمسی طراحی‌های هنری را انجام داد؛ با دور کردن قلم از صفحه کیبورد طراحی نیز ناپدید می‌شود. همچنین یک طراح می‌تواند بدون اینکه چشمانش را از صفحه کلید بردارد محیط مقابلش را طراحی و یا نقشه کند. البته نکته منفی این قابلیت، استفاده از صفحه کلید کاملا صاف و تقریبا خشکی می‌باشد، که کمی برای تایپ کردن سخت‌تر است. با این قابلیت‌ها می‌توان گفت که محصول جدید لنوو از جذابیت خاصی برای هنرمندان برخوردار است.

نمایشگر جدید لنوو از دوربین کوچکی در قسمت پشت لپتاپ‌اش استفاده می‌کند تا بتواند اشیاء آن طرف دستگاه را تشخیص دهد. ضمن اینکه، لنوو از هوش مصنوعی در نمایشگر محصول جدیدش برای افزایش میزان دقت نرم‌افزارهای لپتاپ بهره‌مند است.

لپتاپ "تینک بوک" لنوو، محصول کاربردی در پنج سال آینده  

شرکت لنوو اعلام کرده است، قصد دارد لپتاپ "تینک بوک" را تا پنج سال آینده تجاری سازی و به یک محصول کاربردی با فناوری فوق العاده پیشرفته (شیشه شفاف) تبدیل خواهد کرد. این شرکت به عنوان یکی از شرکت‌هایی می‌باشد که از نمایشگرهای شفاف برای محصولات خودش استفاده می‌کند. طبق اعلام این شرکت نمایشگر شفاف لپتاپ تینک بوک، نوعی واقعیت افزوده می‌باشد.

لازم به ذکر است، سابقه استفاده از شیشه‌های شفاف برای مانیتورها، توسط شرکت سامسونگ (سال ۲۰۱۰ ) مرسوم شد و در ادامه نیز شرکت‌های"حمل و نقل ریلی" و فروشندگان فروشگاه‌ها در چین و ژاپن برای نمایش ویترین جذاب فروشگاه‌های خود از این نوع شیشه‌ها استفاده کردند. سال ۲۰۱۵ نیز شرکت لنوو برای اولین بار از این شیشه‌های شفاف در تلفن‌های همراه ساخت خود استفاده کرده بود. شرکت "ال جی" نیز در نمایشگاه فناوری‌های دیجیتال لاس وگاس آمریکا از تلوزیون‌های" اوال‌دی" خود رونمایی کرده بود. قیمت نهایی این لپتاپ نیز هنوز اعلام نشده است.

حمید اسدی خبرنگار تحریریه جوان قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.