به گزارش قدس آنلاین، روزنامه صهیونیستی یدیعوتآحارونوت، شنبه جزئیاتی از توافق سه مرحلهای پیشنهادی اسرائیل و آمریکا به جنبش حماس را اعلام کرد. توافق سه مرحلهای مطرح شده به شرح زیر بوده و ۱۲۴ روز طول خواهد کشید:
مرحله نخست؛ ۱- آتشبس ۴۰ روزه، ۲- آزادی ۳۳ اسیر اسرائیلی، ۳- آزادی ۸۰۰اسیر فلسطینی، ۴- بازگشت مردم غزه به خانههای خود در شمال نوار غزه.
مرحله دوم؛ ۱- آتشبس ۴۲ روزه، ۲- بقیه اسرای اسرائیلی آزاد میشوند، ۳- اسرای فلسطینی آزاد میشوند.
مرحله سوم؛ ۱- آتشبس ۴۲ روزه، ۲- تمامی اجساد اسرای اسرائیلی مبادله میشوند، ۳- تمامی اجساد اسیران فلسطینی مبادله میشوند، ۴- خروج ارتش اسرائیل از نوار غزه.
زیادهخواهی صهیونیستها
پایگاه خبری المیادین بهنقل از برخی مقامات ارشد فلسطینی گزارش داد مذاکرات بهدلیل مخالفت رژیم صهیونیستی با آتشبس دائمی با مانع بزرگی مواجه شده است؛ این در حالی است که آمریکا و اسرائیل تلاش میکنند حماس را به عنوان عامل شکست مذاکرات کنونی در قاهره معرفی کنند و توپ را در زمین مقاومت غزه بیندازند.
محسن پاکآیین، دیپلمات پیشین کشورمان در گفتوگو با قدس درباره روند مذاکرات میان حماس و رژیم صهیونیستی، گفت: مذاکرات در حال حاضر به بنبست رسیده و عامل اصلی شکست مذاکرات هم زیادهخواهی رژیم صهیونیستی است. بر اساس آنچه از مفاد پیشنهادی مقاومت منتشر شده، مواضع حماس منطبق با موازین بینالمللی و مبتنی بر عقلانیت است. مقاومت خواهان آتشبس و ترک مخاصمه در وهله نخست و در ادامه، اقدام برای از سرگیری روند تبادل اسرا شده، اما رژیم صهیونیستی که صرفاً به دنبال خریدن فرصت از قِبل مذاکرات است، درصدد است اسرا را بدون پذیرش آتشبس آزاد کند؛ به این معنا که با آزاد شدن اسرا از فشارهای داخلی که در حال حاضر با آن دست به گریبان است، بکاهد و در ادامه، حملات را از سر بگیرد، اما بهطورقطع مقاومت با چنین مسئلهای موافقت نخواهد کرد.
تحرکات معنادار آمریکا
پاک آیین در ادامه، تحرکات واشنگتن در روزهای اخیر را تلاش برای اعمال فشار بر مقاومت دانست و اظهار کرد: در روزهای گذشته رسانههای آمریکایی مثل سیانان و فاکسنیوز تلاش کردند حماس را عامل به بنبست رسیدن و شکست احتمالی مذاکرات جلوه دهند و از طرف دیگر، دستگاه دیپلماسی آمریکا با اعمال فشار از طریق برخی کشورهای عربی همچون عربستان، قطر و مصر تلاش میکند روند مذاکرات را به سمت و سویی سوق دهد که خواستههای اسرائیل را برآورده کند. درواقع همانطور که از ابتدای جنگ شاهد هستیم، تلاش آمریکاییها حمایت تمام قد از رژیم صهیونیستی است و این حمایت چه در زمینه تسلیح این رژیم و چه در زمینه مذاکرات همچنان ادامه یافته است.
تحلیلگر مسائل بینالملل درباره احتمال حمله زمینی اسرائیل به رفح در صورت شکست مذاکرات کنونی تصریح کرد: در زمینه احتمال حمله به رفح آمریکاییها تنها لفاظی میکنند و هیچ سندی دال بر مخالفت یا حمایت نکردن آمریکا از حمله اسرائیل به رفح وجود ندارد و به نظر میرسد این لفاظیها تنها برای توجیه چهره خودشان در داخل و هموار کردن مسیر به واسطه نزدیک شدن به موعد انتخابات داخلی آمریکاست. از طرفی دولت افراطی نتانیاهو به دلیل شکستهای پیاپی به شرایط انتحار رسیده و در حال حاضر هر اقدامی از این رژیم ممکن است سر بزند، اما قطعاً حمله احتمالی به رفح، واکنشهای متعدد جهانی را به دنبال خواهد داشت.
شکست خورده جنگ در پی پیروزی در مذاکرات
مصیب نعیمی، کارشناس مسائل منطقه نیز در گفتوگو با قدس با بیان اینکه جنگ در غزه از نظر صهیونیستها با یک بنبست مواجه شده، اظهار کرد: آنچه در حال حاضر رخ میدهد آغاز یک سناریو مشترک از سوی واشنگتن و تلآویو است؛ آمریکا تلاش میکند خود را به عنوان یک واسطه معرفی کند که برای برقراری آتشبس تلاش دارد و صهیونیستها به عنوان طرفی که به دلیل محقق نشدن شروط و امتناع حماس از پذیرش آتشبس، آمادگی پذیرش آتشبس را ندارند، هدف هم این است در این مرحله بدون دادن هیچ تعهدی، زمینه را برای آزادی اسرای صهیونیستی بهگونهای فراهم کنند که شرایط برای ادامه جنگ فراهم باشد.
نعیمی افزود: از آن سو حماس حتی حاضر شد با یک آتشبس پنج ساله موافقت کند که این شرط حماس نیز مورد موافقت صهیونیستها قرار نگرفت و آنها تنها با برقراری یک آتشبس موقت که ضمانت آن را واشنگتن برعهده بگیرد، موافقت کردند، در حالی که حماس تضمین واشنگتن را معتبر نمیداند و در این مرحله خواستار خروج نیروهای نظامی اسرائیل و ارائه یک ضمانت نوشته شده از سوی تعدادی از کشورهای منطقه و فرامنطقهای شده است.
کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: درواقع نتانیاهو درصدد است آنچه تاکنون از طریق نظامی موفق به دستیابی به آن نشده را از طریق مذاکره بدست بیاورد و راه را برای ادامه جنایات تلآویو هموار سازد و با آزاد کردن اسرای صهیونیست، خود را به عنوان پیروز جنگ غزه جلوه دهد؛ مشخص است چنین خواستهای مورد موافقت حماس و سایر گروههای مقاومت در غزه قرار نخواهد گرفت.
حمله به رفح از چند هفته پیش آغاز شده است
وی درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به رفح در صورت شکست مذاکرات کنونی نیز تأکید کرد: البته حملات رژیم صهیونیستی به رفح آغاز شده است و روزی نیست شاهد حمله هوایی و توپخانهای به بخشهایی از منطقه رفح نباشیم، اما قطعاً حمله زمینی به رفح یعنی جایی که میلیونها فلسطینی از مناطق دیگر غزه به آنجا پناه بردهاند، هولناک خواهد بود.
نعیمی اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص مخالفت واشنگتن با حمله زمینی احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح را هم در راستای سناریو تقسیم نقش میان واشنگتن و تلآویو دانست و تأکید کرد: مخالفت آمریکا با برقراری آتشبس دائم و تأکید بر برقراری آتشبس موقت درواقع گویای مخالف نبودن آنها با ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه است و این اظهارات مقامات آمریکایی به دلیل انتخابات پیش رو و ترمیم وجهه آمریکا نزد افکار عمومی جهانی است که بهشدت به دلیل حمایت از نسلکشی اسرائیل در غزه تخریب شده است.
نظر شما