به گزارش قدس آنلاین، در این بیانیه که یک نسخه آن به رویت خبرنگار ایرنا رسیده، آمده است: ارائه قطعنامه علیه کشوری که اخیراً به دلیل درگذشت غم انگیز رئیس جمهور و وزیر امور خارجهاش از عزای رسمی بیرون آمده است، خارج از آداب دیپلماتیک است. رویارویی سیاسی در سایه تلاش های بین المللی برای رسیدگی به پرونده هسته ای ایران، در چنین بستر ویژه و حساسی سازنده نیست.
این بیانیه میافزاید: ما از ادامه تعامل ایران با آژانس در مورد مسائل پادمانی بارز استقبال و از سفر مدیرکل آژانس به ایران در ماه گذشته و همچنین تحرکات مثبت برای گفتوگوها و همکاریهای بیشتر قدردانی میکنیم. در جریان سفر اخیر مدیرکل به ایران، دو طرف توافق کردند که ارتباط خود را در مورد ادامه اجرای بیانیه مشترک مارس ۲۰۲۳ حفظ کنند و آنها در شرف بحث در مورد همکاری بیشتر هستند. در چنین زمانی، فرانسه، آلمان و بریتانیا به دنبال پیشبرد پیش نویس قطعنامه هستند که نتیجه معکوس خواهد داشت.
در ادامه میخوانیم: نویسندگان این پیشنویس از هر بهانهای علیه ایران استفاده کردند تا مسائلی را که قرار است در همکاریهای معمول بین آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران حل شود، زیر ذرهبین قرار دهند. این قطعنامه با هدف سوء استفاده از وقفه موقت در همکاری بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و بدون توجه به تعاملات اخیر بین مدیرکل و مقامات ایرانی، تنظیم شده است. این قطعنامه همچنین یک سابقه بسیار بد برای نظام پادمانی آژانس بین المللی انرژی اتمی ایجاد می کند.
کشورهای گروه همفکر تاکید کردند: اولویت شورای حکام باید تشویق و حمایت قوی از آژانس و ایران برای تعامل و بازگرداندن موضوع هستهای ایران به مسیر درست، از طریق گفتگو و همکاری سازنده است. حقایق ثابت میکنند که رویارویی و فشار برای حل اختلاف مساعد نیست و بر همکاریهای میان آژانس و ایران تاثیر منفی میگذارد.
این بیانیه همچنین میافزاید: رویکرد غیرسازنده و تقابلی از سوی نویسندگان قطعنامه، این پیام را به جامعه بینالمللی ارسال میکند که برخورداری از یک اکثریت ساده (ساختگی) برای تحمیل و سوء استفاده از فرآیند تصمیمگیری در شورای حکام کافی است. این قطعنامه در صورت تصویب، اشتباه محاسباتی دیگری خواهد بود که ناگزیر به تقابل می انجامد.
نویسندگان بیانیه تصریح کردند: ما از طرفهای مربوطه میخواهیم که این حرکت سیاسی را کنار بگذارند و پرونده هستهای ایران را بهطور منطقی و مسئولانه پیگیری کنند. حل مسئله هستهای ایران مستلزم فراهم کردن زمان و فضای لازم برای آژانس و ایران به منظور انجام تلاشهای سازنده بیشتر است.
در پایان بیانیه آمده است: ما از همه کشورهای عضو می خواهیم که نقش سازنده ای را ایفا کنند و در برابر هرگونه تلاش برای سیاسی کردن مسائل پادمانی مقاومت کنند. ما باید به جای تقابل از همکاری حمایت کنیم. در این راستا، ما از کشورهای عضو می خواهیم که از این قطعنامه حمایت نکنند.
این بیانیه مشترک امروز (چهارشنبه) از سوی بلاروس، چین، روسیه، ونزویلا، نیکاراگویه، سوریه، زیمبابوه و ایران در نشست شورای حکام قرائت شد.
گفتنی است، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان، دوشنبه شب در اقدامی غیرسازنده پیشنویس قطعنامهای را به شورا ارائه و درخواستها برای افزایش همکاریها میان ایران و آژانس را تکرار کردهاند.
جمهوری اسلامی ایران نیز هشدار داده است که هرگونه اقدام سیاسی در شورای حکام، با واکنش متناسب، موثر و فوری مواجه خواهد شد
نظر شما