به گزارش قدس آنلاین، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه شب گذشته پس از دیدار و مذاکره با همتای بلاروسی خود در مینسک در سخنانی خطاب به خبرنگاران به این نکته اشاره کرد که مسکو هیچ مذاکره زیرزمینی در مورد وضعیت اوکراین انجام نمی دهد، هیچ درخواستی از روسیه در مورد دومین کنفرانس حل و فصل اوکراین تا کنون وجود نداشته است. غرب مذاکرات بر اساس چارچوب های عادلانه را رد می کند و رئیس جمهور اوکراین هم از انجام مذاکرات خودداری می کند.
در همین زمینه، اردیبهشت امسال روزنامه آلمانی دی ولت با استناد به پیش نویس توافقنامه گزارش داد که اوکراین مذاکرات صلح با روسیه را به دلیل لزوم تبدیل زبان روسی به عنوان زبان دوم این کشور، کنار گذاشته است.
همچنین بر اساس گزارش اسپوتنیک، مسکو و کی یف طی مذاکرات سال ۲۰۲۲ در استانبول در آستانه دستیابی به توافق صلح بودند، در حالی که ظاهرا اوکراین با تبدیل روسی به زبان دوم دولتی، لغو تحریم های متقابل، کنار گذاشتن دعاوی در دادگاه های بین المللی و ممنوعیت قانونی نازیسم موافقت نکرد.
این در حالی است که برخلاف ادعای روزنامه آلمانی نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه چندی پیش گفت که ریاست اوکراین آماده حل و فصل مناقشه با روسیه بود، اما تحت فشار آمریکا تسلیم شد و این کار را نکرد.
این روزنامه اعلام کرد، اگر فشار آمریکا بر کسانی که در راس اوکراین قرار دارند، نبود این وضعیت پیش نمیآمد. حتی خود سران اوکراین نیز آماده امضای پیمان صلح بودند و به روسیه پیشنهادهای کتبی دادند.
اما یک هفته پیش خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد: زلنسکی پس از کنفرانسی در سوئیس که با محوریت «صلح» اما بدون حضور روسیه برگزار شد، گفت: «اگر روسیه به تمامیت ارضی ما احترام بگذارد، ما آماده هستیم تا از فردا مذاکرات با روسیه را آغاز کنیم.»
سوئیس از ۱۵ تا ۱۶ ژوئن میزبان کنفرانسی درباره اوکراین در استراحتگاه بورگن اشتوک بود. ولادیمیر خوخلوف، سخنگوی سفارت روسیه در برن، در ماه آوریل به اسپوتنیک گفت، روسیه دعوتنامهای دریافت نکرد، اما حتی اگر دریافت کرده بود، در این کنفرانس شرکت نمی کرد.
روسیه به طور مداوم اعلام کرده است، اگر اوکراین دستاوردهای ارضی نیروهای روسیه از زمان آغاز عملیات نظامی را به رسمیت بشناسد، برای مذاکرات صلح آماده است. با این حال، کییف با چنین شرایطی موافق نیست و خواستار خروج نظامیان روس از مرزهای بین المللی خود است.
در ادامه گزارش اسپوتنیک آمده است، از سوی دیگر زلنسکی به دنبال وقوع جنگ، قانونی را در کشورش به تصویب رساند که هرگونه مذاکرات صلح با مسکو، تا زمانی که ولادیمیر پوتین در مقام ریاست جمهوری روسیه باشد، رد می کند. علاوه بر این، دوره ریاست جمهوری زلنسکی به اتمام رسیده و انتخابات تازهای برگزار نشده است، مسکو مشروعیت زلنسکی را زیر سوال می برد و تاکید دارد اگر بحث امضای سندی برای پایان جنگ مطرح باشد، اعتبار زلنسکی مساله است.
نظر شما