انتخابات

از نظر قانون، سرباز فراری کسی است که دفترچه سربازی گرفته و یگان خدمتی او مشخص شده باشد اما از رفتن به خدمت سربازی امتناع می کند.

آیا ۳.۵ میلیون «سرباز فراری» در کشور داریم؟

در جریان آخرین مناظره انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری چهاردهم که امروز سه شنبه برگزار شد، یکی از کاندیداها (امیرحسین قاضی زاده) به بخشی از برنامه خود درباره حل مسئله سربازی پرداخت و گفت: "دیوار سخت سربازی اجباری را برای همیشه از مقابل جوانان ایرانی برخواهم داشت و ابتدا با ایجاد طرح فروش خدمات سربازی تکلیف سربازان فراری را مشخص خواهم کرد و بعد هم سربازی اجباری را با سربازی حرفه‌ای جایگزین خواهم کرد."

همچنین قاضی زاده هاشمی بیان کرد: "در کشور ۳.۵ میلیون سرباز فراری داریم که چندین سال از مدت خدمت سربازی آن ها گذشته است، وضعیت این سربازان را با همفکر ستادکل نیروهای مسلح تعیین تکلیف کرده و سرباز حرفه‌ای را جایگزین سربازی اجباری خواهم کرد."

این درحالیست که تعداد ۳.۵ میلیون نفر «سرباز فراری» عنوان درستی نیست و درحقیقت ما در کشور با حدود ۳ میلیون نفر «بلاتکلیف» مواجهیم که این تعداد از نگاه ستادکل نیروهای مسلح به ۳ دسته اصلی تقسیم می‌شوند.

افرادی که هنوز کارت سربازی قدیمی دارند و کارت هوشمند نگرفته اند، افرادی که به دلیل شرایط معیشتی یا جسمی نامناسب مشمول معافیت‌های پزشکی، کفالت و... هستند که هنوز اقدامی برای دریافت کارت معافیت نکردند و تعدادی نیز متعهدین خدمت آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و... هستند که اقدامی برای دریافت کارت پایان خدمت نکرده‌اند را به اصطلاح فرد بلاتکلیف گفته می شوند.

در واقع به هر فردی که وضعیت خدمت سربازی خود را تعیین تکلیف نکرده باشد (به هر دلیلی) فرد «بلاتکلیف» گفته می شود و نه «سرباز فراری».

از نظر قانون، سرباز فراری کسی است که دفترچه سربازی گرفته و یگان خدمتی او مشخص شده باشد اما از رفتن به خدمت سربازی امتناع می کند؛ چنین فردی سرباز فراری است.

گفتنی است که بر اساس اطلاعات کسب شده کمتر از یک میلیون نفر سرباز غایب داریم که در قیاس با جامعه مشمولان تعیین تکلیف شده (دارای کارت پایان خدمت یا کارت معافیت) از سال ۱۳۵۵ تا سال ۱۳۸۵، عدد بسیار ناچیزی است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیرحسین ۱۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    0 0
    این چه تحلیل ضعیفیه . کسی که بدلیل مشکلاتی که داشته سربازی نرفته و شرایط دریافت معافیت هم نداشته که نتونسته معاف بشه سرباز غایب محسوب میشه . از نظر محرومیت های اجتماعی هیچ فرقی بین سرباز غایب و فراری جود نداره و سرباز غایب هم چنانچه بیش از یکسال غیبت داشته باشه فراری محسوب میشه. وجود بیش از سه میلیون سربازی فراری کاملا آمار درستی هست
  • مهدی ۱۷:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۶
    0 0
    آماری که آقای قاضی زاده دادن کاملا امار درستی هست که خود ستاد کل هم تایید میکنه این امار رو . تمام کسانی در موعد مقرر به سربازی نرفتن سرباز غایب محسوب میشن و غایبین رو نمیشه دسته بندی کرد . تعداد افرادی که هنوز کارت پایان خدمت هوشمند نگرفتن بسیار ناچیزه در ایران شاید پنجاه هزار نفر باشه بدلیل اینکه کارت‌های هوشمند از سال 90 جایگزین کارت‌های قدیمی شده و کارت‌های قدیمی اعتباری ندارن. تمام افرادی که غایب هستن از خدمات شهروندی و به قول اقای قاضی زاده از زیست شهروندی خودشون محروم هستن