تحولات منطقه

برگزاری مراسم عزاداری و مذهبی توسط هیأت‌ها، همواره با خطرات و احتمال وقوع حوادثی همراه است. در چنین شرایطی، بیمه هیأت‌ها به‌عنوان یک راه‌حل مفید و ضروری برای جبران خسارات احتمالی و کاهش مشکلات مالی و حقوقی هیأت ها در صورت وقوع حادثه به شمار می‌آید.

چرا بیمه هیأت‌ها ضروری است؟
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم و سایر مناسبت‌های مذهبی، از جمله رسوم حسنه و پرشور در بین مردم ایران است. هیأت‌های عزاداری در این راستا نقش مهمی ایفا می‌کنند و با برگزاری مراسم‌های مختلف، به سوگواری و ترویج فرهنگ عاشورایی می‌پردازند.

باتوجه‌به اینکه در حین برگزاری مراسم عزاداری، احتمال وقوع حوادث مختلفی مانند برق‌گرفتگی، سقوط اجسام، آتش‌سوزی، و ازدحام جمعیت وجود دارد، بیمه هیأت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. بر همین اساس، بنیاد دعبل خزاعی در راستای حمایت از هیأت‌های مذهبی و ترویج فرهنگ عاشورایی، با همکاری شرکت بیمه کارا، طرح ویژه‌ای را برای بیمه هیأت‌ها ارائه داده است. این طرح بیمه‌ای، شامل پوشش‌های مختلفی از جمله بیمه مسئولیت، بیمه آتش‌سوزی و بیمه تجهیزات صوت و تصویر می‌شود.

امیر مقدسیان، قائم‌مقام بنیاد دعبل خُزاعی در خصوص بیمه مسئولیت مدنی بیمه‌گزار گفت: اگر در برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر در محل مورد بیمه یا همان هیأت به دلیل قصور یا سهل‌انگاری حادثه‌ای رخ دهد مثل سقوط اجسام از قبیل داربست‌های نصب شده، پنکه، لوستر، نمادهای مذهبی تا برق‌گرفتگی، سوختگی و حادثه‌ای که منجر به خراش کوچک تا فوت شود، تحت پوشش بیمه مسئولیت قرار می‌گیرد.

وی در رابطه‌ با بیمه آتش‌سوزی و بیمه تجیهیزات صوت و تصویر گفت: همان‌طور که از اسمش پیداست بیمه آتش‌سوزی، خسارت اموال مستقر در هیأت را پرداخت می‌کند. بیمه تجهیزات صوت و تصویر هم مختص خود تجهیزات صوت و تصویر است که پوشش‌هایی از قبیل نم زدگی و شکستگی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

قائم‌مقام بنیاد دعبل تأکید کرد: بیمه تجهیزات صوت و تصویر یک‌ساله است؛ اما در بیمه مسئولیت مدنی که در دو طرح ارائه می‌شود، هیئت‌ها مخیر هستند و می‌توانند به‌صورت دوماهه محرم و صفر یا سالانه خرید کنند.

ضرورت بیمه هیأت‌ها برای جبران خسارات احتمالی

مقدسیان با تأکید بر اهمیت بیمه هیأت‌ها افزود: حادثه خبر نمی‌کند. عملاً تجربه سالیان گذشته نشان داده که در اثر وقوع اتفاقات غیرمنتظره دادگاه‌ها بعضاً مسئول هیأت یا آن شخصی که مجوز هیأت به نام او است را مقصر شناسایی می‌کند؛ لذا ممکن است به دلیل سهل‌انگاری یا خستگی ناشی از برگزاری مراسم برای عزاداران یا حتی ارکان هیئت اتفاقی رخ دهد.

وی ادامه داد: شاید به لحاظ جانی نتوان جبران خسارت کرد؛ اما به لحاظ مالی بیمه می‌تواند خسارت‌های مالی را جبران کند؛ لذا با بروز هرگونه اتفاق غیرمنتظره‌ای، مسئول هیأت مقصر شناخته می‌شود که با بیمه مسئولیت می‌تواند جبران خسارت کرده تا از جیب هزینه نکند.

همه هیأت‌ها می‌توانند بیمه شوند

مقدسیان در پاسخ به این سؤال که «آیا همه هیأت‌ها می‌توانند از بیمه هیأت استفاده کنند»، گفت: هیأت‌های سراسر کشور به‌علاوه مواکب می‌توانند از بیمه برخوردار شوند. حتی موکب‌هایی که برای ایستگاه صلواتی برپا می‌شوند یا تردد هیأت‌ها در خیابان می‌توانند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.

وی تأکید کرد: برخی هیأت‌ها دسته‌های عزاداری در خیابان دارند یا برخی جلوی درب هیأت ایستگاه‌های صلواتی دارند، لذا بیمه هر نوع حادثه‌ای را در حین برگزاری مراسم در طول محرم و صفر پوشش می‌دهد. در خصوص بیمه هیأت، نرخ اضافه‌ای بابت هیأت‌هایی که دسته‌های عزاداری به بیرون می‌برند، اخذ نخواهد شد. حتی اگر خادم و خدمتگزار هیأتی برای نصب بنر به سر خیابان برود و اتفاقی برای او رخ دهد، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

سقف تعهد بیمه هیأت

مقدسیان با تأکید بر اینکه هیأت‌ها در سقف پوشش بیمه مخیر هستند، گفت: بیمه تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان هزینه پزشکی و سه نفر دیه فوت و نقص‌عضو را پوشش می‌دهد که این مبلغ نسبت به ماه حرام و ماه عادی متفاوت است. اگر حادثه در ماه عادی باشد برای هر نفر یک میلیارد و دویست و اگر حادثه در ماه حرام (ذی‌القعده، دی الحجة، رجب و محرم) اتفاق بیفتد بیمه به‌ازای هر نفر یک میلیارد و ۶۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کند.

وی درباره شرایط ثبت‌نام توضیح داد: افراد با مراجعه به سامانه بیمه کارا که متعلق به بنیاد دعبل است، اطلاعات مسئول هیأت به‌عنوان بیمه‌گزار را وارد می‌کنند و طی ۲۴ ساعت بعد از پرداخت حق بیمه، بیمه‌نامه صادر می‌شود.

معجزه بیمه در لحظات سخت

مقدسیان با ارائه آماری از هیأت‌های بیمه شده گفت: تاکنون قریب به ۳۵۰ هیأت در سامانه کارا ثبت‌نام کرده‌اند که بیمه‌نامه ۲۷۸ هیأت، بیمه مسئولیت و ۵۶ هیأت، بیمه آتش‌سوزی است.

قائم‌مقام بنیاد دعبل خزاعی با اشاره به تجربه هیأت‌های بیمه‌شده در زمان حادثه گفت: «سال گذشته هیأتی در تهران به دلیل سقوط یک میله داربست منجر به فوت یکی از شرکت‌کنندگان شد و نزدیک به یک میلیارد تومان برای هیأت خسارت تعیین کردند که بخشی از آن را شرکت داربست و نزدیک به ۶۰۰-۷۰۰ میلیون تومان را مسئول هیئت مقصر شناخته شد که این مبلغ از طریق شرکت بیمه پرداخت شد.»

وی به مورد دیگری از حوادث سال گذشته در هیأت اشاره کرد و گفت: «سال گذشته آتش‌سوزی در یک هیأت بوشهر منجر به سوختگی کامل یک آشپز شد که دیه آن از طریق بیمه به خانواده متوفی پرداخت شد.»

بیمه هیأت‌ها، گامی ضروری برای برگزاری مراسمی امن و بدون دغدغه

مقدسیان با اشاره به‌ضرورت بیمه هیأت‌ها مطرح کرد: «بعضی افراد مقید هستند که هیأت‌های عزاداری تحت پوشش ذوات مقدسه اهل‌بیت است؛ تردیدی در این مسئله نیست و ما هم چنین اعتقادی داریم، اما ممکن است حادثه بنا به دلایلی همچون سهل‌انگاری یا خستگی رخ دهد؛ لذا طبیعتاً هیأت‌ها می‌توانند با یک اطمینان خاطری حداقل برای جبران مالی خسارت‌های احتمالی برای همه شرکت‌کنندگان در هیئت پوشش بیمه‌ای خریداری کنند و از وقوع حوادث قریب‌الوقوع پیشگیری کرده یا در صورت وقوع حوادث حداقل خیلی فکر جبران خسارت‌های مالی نباشند.»

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.