تحولات منطقه

۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۲
کد خبر: ۱۰۰۱۱۶۳

یک مطالعه جدید نشان می دهد که تقریبا نیمی از مرگ و میر ناشی از سرطان و ۴ مورد از ۱۰ مورد ابتلا به سرطان با سبک زندگی افراد مرتبط است.

۴۰ درصد مرگ های سرطانی به دلیل سبک زندگی بد است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که سیگار همچنان بزرگترین خطر سرطان زا است و در ۳۰ درصد مرگ و میرهای ناشی از سرطان و ۲۰ درصد موارد ابتلا به سرطان نقش دارد.

اما به گفته محققان، اضافه وزن، نوشیدن الکل، ورزش نکردن، و نادیده گرفتن واکسن‌های پیشگیری از سرطان نیز خطر ابتلا به سرطان یا مرگ ناشی از سرطان را افزایش می‌دهد.

برای این مطالعه، محققان داده‌های سراسری سرطان در سال ۲۰۱۹ و عوامل خطر آن را برای تخمین تعداد موارد و مرگ و میر ناشی از عوامل خطر سبک زندگی تجزیه و تحلیل کردند.

نتایج نشان می‌دهد که سیگار باعث بروز ۵۶ درصد از سرطان‌های بالقوه قابل پیشگیری در مردان و ۴۰ درصد در زنان می‌شود.

دکتر «فرهاد اسلامی»، محقق ارشد و مدیر علمی ارشد تحقیقات نابرابری سرطان در انجمن سرطان آمریکا، می‌گوید: «تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان ریه ناشی از مصرف سیگار نگران کننده است.»

اسلامی افزود: «این یافته بر اهمیت اجرای سیاست‌های جامع کنترل دخانیات برای ترویج ترک سیگار و همچنین افزایش تلاش‌ها برای افزایش غربالگری برای تشخیص زودهنگام سرطان ریه تاکید می‌کند چراکه درمان می‌تواند مؤثرتر باشد.»

اضافه وزن در حدود ۸ درصد از سرطان‌های بالقوه قابل پیشگیری، مصرف الکل در حدود ۵ درصد، قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش خورشید حدود ۵ درصد و عدم فعالیت بدنی حدود ۳ درصد نقش داشته است.

اسلامی گفت: «مداخلات برای کمک به حفظ وزن سالم بدن و رژیم غذایی سالم می‌تواند به میزان قابل توجهی تعداد موارد سرطان و مرگ و میر را کاهش دهد، به ویژه با توجه به افزایش بروز چندین نوع سرطان مرتبط با اضافه وزن در افراد جوان.»

محققان دریافتند که از طریق انتخاب سبک زندگی سالم می‌توان از ابتلا به برخی سرطان‌ها به طور کامل یا تا حدودی جلوگیری کرد.

محققان تخمین می‌زنند که با واکسیناسیون علیه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) می‌توان از همه موارد سرطان دهانه رحم جلوگیری کرد.

محققان تخمین می‌زنند که نوع سبک زندگی همچنین با ۹۲ درصد از ملانوم ها (سرطان پوست)، ۹۴ درصد سرطان‌های مقعد، ۸۸ درصد از سرطان‌های ریه، ۸۵ درصد از سرطان‌های گلو و ۸۳ درصد از سرطان‌های دهان مرتبط است.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.