سعید عقلی با اشاره به میزان سوخت تامین شده توسط وزارت نفت در نیروگاهها، اظهار داشت: سوخترسانی به نیروگاهها اعم از گاز و گاز مایع بر عهده وزارت نفت است و در سال جاری در مجموع روزانه به طور متوسط ۷.۵ میلیون مترمکعب/لیتر سوخت اعم از گاز و سوخت مایع به نیروگاهها بیشتر تحویل داده شد که مجموع آن برابر با ۳۳۱ میلیون مترمکعب لیتر سوخت بود که ۹۱ درصد آن گاز است.
وی با اشاره به میزان تامین گاز صنایع افزود: نسبت به سال گذشته روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب گاز بیشتر تحویل صنایع میدهیم که حدود ۱۰ میلیون مترمکعب از افزایش گاز تحویلی، صرف تولید برق خود صنایع میشود.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: طبق آمار تا ۳۱ تیرماه، روزانه به طور متوسط ۱۶۹ میلیون مترمکعب گاز به صنایع تحویل داده شد که این عدد در سال گذشته ۱۴۹ میلیون مترمکعب گاز بود.
عقلی گفت: در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمد نیز روزانه به طوری متوسط از ابتدای امسال تا کنون ۲۳۶ میلیون مترمکعب گاز تحویل دادیم که این عدد در سال گذشته برابر با ۲۲۶ میلیون مترمکعب در روز بود، البته این افزایش گاز تحویل مربوط به صنایع بر عمده است.
وی بیان داشت: در بخش فولادیها ۳۰، سیمان ۵۰ و پتروشیمیها ۱۰ درصد امکان صرفهجویی گاز در کشور وجود دارد.
مدیر راهبری شبکه گاز کشور ادامه داد: در بخش کاشی و سرامیک ۵۰ درصد امکان صرفهجویی وجود دارد؛ همچنین در بخش تولید برق کشور ۶۰ درصد از حرارتی که صرف تولید برق میشود، هدر میرود که ۳۰ درصد آن قابل صرفهجویی است.
عقلی گفت: در بخش کشاورزی به خصوص گلخانه و دامداریها در حدود ۶۰ میلیون مترمکعب روزانه در ایام پیک و فقط در فصل سرما استفاده میکنند که میتوان با استفاده از انرژی حرارتی صنایع دیگر این میزان مصرف را صرفهجویی کرد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
نظر شما