وحدت عماد ارتقای کمّی و کیفی محصولات رسانهای کانونهای خدمت رضوی در سراسر کشور و شناسایی و شبکهسازی خادمیاران تولیدکننده محتواهای رسانهای مرتبط بافرهنگ و سیره رضوی را از اهداف این جشنواره برشمرد.
محورهای جشنواره رسانهای «خدمت رضوی»
عماد، محورهای موضوعی این جشنواره را نیز خدمت رضوی، سیره رضوی، زائر و زیارت، وقف و نذر و شهید خدمت ذکر کرد و افزود: در بخش موضوعی خدمت رضوی مواردی همچون تبیین و بررسی مفهوم خدمت کریمانه در سیره رضوی، معرفی مصادیق عینی خدمت رضوی در عرصههای مختلف عملیاتی کانونهای خدمت رضوی، ترویج خدمت کریمانه به نیازمندان به نام مبارک امام رضا (ع) و روایت خادمیاران از لحظات شیرین خدمت به نام حضرت علی بن موسیالرضا (ع) و برکات و آثار آن در زندگی روزمره موردتوجه قرار گرفته است.
عماد به محور دوم این جشنواره اشاره کرد و گفت: در حوزه سیره رضوی نیز موضوعاتی همچون شخصیت و زندگانی حضرت امام رضا (ع)، تبیین و بررسی مصادیق مختلف فرهنگ و آموزههای سیره وجود مبارک حضرت امام رضا (ع) در محصولات رسانهای با تأکید بر بررسی نسبت مفاهیم بنیادین و مسائل روز با آموزههای رضوی بهویژه در حوزه عدالت و ظلمستیزی، گفتوگو، اخلاق و تعامل با ادیان، جهاد، مبارزه و مقاومت و موضوع ایثار و شهادت مدنظر است.
معاون مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی تصریح کرد: شرکتکنندگان در این جشنواره باید در تولید آثار خود در محور زائر و زیارت، علاوه بر تبیین، تجلیل و نمایش آثار و برکات زیارت امام رضا (ع) در زائرانی که به اشکال مختلف حضوری و غیرحضوری (زیارت از بعید) با بارگاه منور رضوی ارتباط برقرار میکنند، به موضوع زیارت اولیها، حس کودکان و نوجوانان در زیارت، زیارت در نگاه اقوام و اقلیتهای مذهبی، زیارت و هویتیابی نسل جوان و نوجوان و مستندنگاریهای سفر به مشهد مقدس توسط زائران بینالمللی نیز توجه کنند.
عماد خاطرنشان کرد: وقف و نذر رضوی محور دیگر این جشنواره است که آثار ارسالی در این حوزه باید با موضوعات بررسی آثار و برکات موقوفات و نذورات به ساحت مقدس امام رضا (ع)، ترویج سنت حسنه وقف و نذر در راستای خدمترسانی به زائران و مجاوران و نیازمندان، روایتهای وقف و نذر واقفان و ناذران و علل و انگیزههای وقف و نذر تولید شود.
وی، موضوع شهید خدمت را محور دیگر این جشنواره ذکر کرد و افزود: بررسی نقش و خدمات خادمالرضا (ع) شهید ابراهیم رئیسی در عرصه گستراندن پهنه خدمت رضوی به سراسر کشور از موضوعات قابلتوجه در این بخش از جشنواره است.
بخشهای اصلی جشنواره
وی همچنین به بخشهای اصلی جشنواره اعم از تولیدات خبری و تحلیلی، تولیدات مجازی از جمله فیلم، مستند و نماهنگ اشاره کرد و گفت: در بخش تولیدات خبری و تحلیلی، آثار خادمیاران در خصوص محورهای موضوعی جشنواره بهویژه اطلاعرسانی خدمات و دستاوردهای کانونهای خدمت رضوی در نقاط مختلف کشور عرضه شده که در این موارد به رقابت خواهند پرداخت.
معاون مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی افزود: این بخش در حوزههای خبر، گزارش، مصاحبه، سرمقاله، مقاله و یادداشت مطبوعاتی، گزارش خبری رادیویی، گزارش خبری تلویزیونی، عکس خبری (تک عکس و گزارش تصویری) و اینفوگرافیک تعریف شده است.
عماد با بیان اینکه در حوزه فضای مجازی توجه اصلی بر تولیدات خادمیاران سراسر کشور در بستر فضای مجازی است و محصولات تولید شده در قالببندی متناسب با فضای مجازی موردتوجه خواهد بود، ابراز کرد: برایناساس این حوزه شامل بخشهایی همچون صفحه و کانال در شبکههای اجتماعی، پادکست، برنامه رادیویی ترکیبی، نمایش رادیویی و... گزارش ویدئویی ویژه فضای مجازی (خبری یا غیرخبری)، پستهای محتوایی با محوریت هشتگهای #چهارشنبه_های_امام_رضایی، #همه_خادم_الرضاییم و... میشود.
وی، به موضوعات بخش فیلم کوتاه، مستند و نماهنگ اشاره کرد و گفت: در این بخش تولیدات چندرسانهای در قالبهای فیلم کوتاه و مستند، پویانمایی و موشنگرافیک (شامل استوری موشن، رئال موشن و..) نماهنگ (شامل نماهنگهای یکدقیقهای، ریلز و...) که متناسب با محورهای موضوعی جشنواره تولید شدهاند، به رقابت خواهند پرداخت.
مهلت ارسال آثار تا ۱۵ شهریور
معاون مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی تصریح کرد: آخرینمهلت ارسال آثار ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ است و غربالگری اولیه آثار و داوری نهایی نیز ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر ۱۴۰۳ انجام خواهد شد، اختتامیه جشنواره و معرفی برگزیدگان نیز در تاریخ ۲۱ مهر ۱۴۰۳ همزمان با سالروز و لادت امام حسن عسکری (ع) برگزار میشود.
عماد با اشاره به جوایز ارزنده این جشنواره گفت: به نفرات برتر هر بخش از جشنواره تندیس، لوح تقدیر و جوایز نقدی اهدا خواهد شد؛ همچنین کلیه برگزیدگان برای حضور در مراسم اختتامیه، میهمان آستان قدس رضوی در شهر مشهد مقدس خواهند بود.
نظر شما