طرح کلی خداوند متعال در خلقت بشر، رشد در بستر تقابل است. بر همین اساس از روز اول جبهه حق علیه باطل، هدایت در برابر ضلالت، نور در برابر ظلمت، رشد در برابر غی از عناوینی است که خدای متعال در قرآن در کنار هم به کار برده است.
هر کدام از این جلوهها، جمعیت لازم دارد و باید دیده شود. همانطور که خدای متعال در آیه 238 سوره بقره «حافِظُوا عَلَی الصَّلَواتِ وَ الصَّلاةِ الْوُسْطی وَ قُومُوا لِلَّهِ قانِتین در تمامی نمازها و بهویژه نماز میانه مراقب باشید» بر اهمیت اقامه نماز بهخصوص نمازظهر تأکید کرده است، چرا که در بافت شغلی و جمعیتی مدینه، مسلمانها کمتر در نماز ظهر شرکت میکردند. به همین دلیل خداوند میفرماید با وجود اینکه مراقب تمام نمازها هستید، اما بیشتر مراقب نماز ظهر باشید چرا که جمعیت شما باید توسط شیاطین دیده شود.
امروز جمعیت یاران و یاوران حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا له الفدا، در راهپیمایی جهانی اربعین متجلی است. بنابراین خودِ دیده شدن و حاضر شدن، تکلیفی که بر ما دارد این است که تاحد امکان پا در این مسیر گذاشته و به پیادهروی اربعین بشتابیم. دیگر اینکه، سایر افراد را نیز با خود همراه کنیم. برخی افراد از ظرفیتهایی که در دسترس دارند، مانند هیئتها استفاده کرده و افراد و جمعیتی را با خود همراه کنند. به یاد داشته باشیم باید زمان سفر را کوتاه کرده و خود را در مهلکه شلوغیها قرار ندهیم. اما در عین حال باید تعداد، آمار و نفرات حاضر در همایش جهانی اربعین سال به سال افزایش پیدا کند.
اما اگر به هر دلیلی از رفتن معذرویم و نمیتوانیم حاضر شده و افراد دیگری را نیز با خود همراه کنیم، حتماً این تکلیف متوجه ما میشود که دیگران را به نیابت از خودمان و حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا له الفدا به این زیارت روانه کنیم، به هر میزان و تعدادی که توانش را داریم.
اجتماع جاماندگان اربعین در دل دشمنان رعب ایجاد میکند
اگر از اربعین جا ماندیم، با وجود اینکه شخص یا اشخاصی را هم به زیارت فرستادیم، تکلیف بعدی این است در این ایام عزا در همان شهر و مکانی که هستیم، اهتمام به اقامه عزا داشته باشیم. نکته مهم دیگر تکلیفی است که بر عهده مردمان شهرهای مسیر تردد زائران اربعین قرار دارد. افرادی که از شرق، شمال شرق، جنوب شرقی کشور و... به سمت عتبات حرکت میکنند، حتی زائرانی که ممکن است از کشورهای دیگر وارد مرزهای شرقی کشور شده و به سمت کربلای اباعبدالله(ع) حرکت کنند، مسیری را از داخل شهرهای کشور عزیزمان طی میکنند. سرویس دادن و در اختیار گذاشتن امکانات و خدمت به زائران اهل بیت(ع) و پذیرایی از زائران اربعین توسط اهالی شهرهایی که در مسیر زائران سیدالشهدا(ع) قرار دارند، بسیار پسندیده است.
در کنار تمام این اقدامات، مسئولان شهری باید خود را مکلف بدانند در مکانی که اجتماع بهتر دیده میشود و جمعیت به صورت چشمگیرتر امکان تجمع دارند، نما و نمادی از اربعین سیدالشهدا(ع) برگزار کنند، چرا که براساس کلام خدای متعال، نتیجه این اجتماعات ایجاد رعب و وحشت در قلوب دشمنان است.
همچنان که خداوند در آیه 2 سوره حشر میفرماید: «وَقَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْب» این حضور و اجتماعات جاماندگان، سبب ایجاد ترس در قلب شیاطین و دشمنان شده و اعلام آمادگی مسلمانان را برای حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا له الفدا به نمایش میگذارد.
در موسوعه کلمات امام حسین(ع)، امام چهارم حضرت سیدالساجدین(ع) از پدرش سیدالشهدا(ع) نقل میکند که پدرم فرمود: «یا وَلَدی یا عَلیّ وَاللهِ لا یَسْکُنُ دَمی حَتّی یَبْعَثَ اللهُ الْمَهدیَّ فَیَقْتُلَ عَلی دَمی مِنَ الْمُنافِقینَ الْکَفَرَةِ الْفَسَقَةِ سَبْعینَ اَلْفا» یعنی ای فرزندم، ای علی، به خدا قسم خون من از جوشش نمیافتد تا اینکه خدای متعال حضرت مهدی(عج) را برانگیزاند تا انتقام خون مرا از 70هزار نفر از منافقان و فاسقان بگیرد.
ان شاءالله خداوند متعال همه ما را جزو یاران و منتظران حضرت بقیه الله اعظم(عج) در لباس عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) قرار دهد.
نظر شما