دهه آخر صفر

مشغله فکری و کاری مادران کارمند، آنان را به استفاده هرچه بیشتر از غذاهای آماده برای کودکان سوق داده است به طوری که ناگزیر هستند در برنامه غذایی خود چند وعده غذای آماده را بگنجاند.

مادران شاغل بخوانند؛ غذاهای آماده کودک خوب است یا نه؟

تغذیه سالم، رکن اساسی رشد سالم یک کودک و پیشگیری از ابتلا به بیماری های زمینه ای و غیرواگیر آنان در بزرگسالی است؛ به همین دلیل کارشناسان تغذیه و بهورزان در خانه های بهداشت بویژه به نومادران آموزش می دهند که چگونه غذاهای مکمل سالم برای کودکانشان تهیه کنند.

اما برای مادران شاغل اندکی داستان متفاوت است؛ آنان به دلیل شرایط کاری مجبور هستند فرزندان خود را به مهدکودک بسپارند و حتی برای برخی وعده های غذایی به قفسه غذاهای آماده و کمکی کودکان در فروشگاه ها متوسل می شوند. اما آیا این غذاهای آماده به قدری سالم هستند که نیازهای تغذیه ای کودکان را برآورده سازند؟

اغلب شرکت‌های تولیدکننده غذاهای آماده کودکان در بسته بندی محصولات خود برای ترغیب مادران از عناوینی چون «ارگانیک»، «بدون شیرین کننده‌های اضافه شده»، «بدون مواد نگهدارنده» و «سالم» استفاده می کنند اما طبق یک مطالعه جدید که بیش از ۶۰۰ محصول از ۱۰ فروشگاه مواد غذایی برتر در ایالات متحده را مورد بررسی قرار داد، حدود ۶۰ درصد غذاهای کودک با استانداردهای تغذیه ای تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) مطابقت ندارند.

به گزارش وبگاه «وب‌مد» این مطالعه که به تازگی در نشریه Nutrients منتشر شده است، نشان داد ۷۰ درصد محصولات برای نوزادان و کودکان نوپا نتوانستند نیازهای پروتئینی سازمان را برآورده کنند و ۴۴ درصد قند موجود بیشتری داشتند.

دکتر الیزابت دانفورد، نویسنده اصلی این مطالعه که کارشناس سیاست سلامت غذایی و دانشیار دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل، که خود مادر دو فرزند خردسال است، این تحقیقات را انجام داده است؛ هنگامی که او از فروشگاه‌های بزرگ خرید می کرد، مجذوب گزینه های آماده برای خوردن در راهروهای غذای کودک شد و از روی کنجکاوی تمام محصولات غذایی کودک را جمع آوری کرد و پس از آن بود که بررسی ها را کلید زد.

منطبق نبودن غذاهای کمکی موجود در بازار با استانداردهای مورد نظر سازمان جهانی بهداشت پیامدهای کوتاه مدت و بلندمدت بر سلامتی کودکان دارد. دکتر دنیس دیاز پایان، استاد سیاست‌های سلامت با تخصص در تغذیه و نابرابری های بهداشتی در دانشکده جو سی ون می گوید: معرفی غذاها در آن سن، کام آینده آن ها را شکل می دهد و بر طعم ها و مواد اولیه ای که آن ها ترجیح می دهند تأثیر می گذارد.

دانفورد توصیه می‌کند که وقتی والدین برای بچه‌هایشان خرید می‌کنند، نگاهی گذرا به پشت بسته بیندازند تا ببینند کل قندی که از این وعده غذایی وارد بدن کودک می شود، چقدر است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.