تحولات منطقه

رئیس هجدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان با اشاره به ۵ استان رکورددار سوءتغذیه کودکان، علل بروز بدغذایی در کودکان را تشریح کرد.

چرا کودک مان غذا نمی خورد؟ / علل بدغذایی کودکان
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، علی‌اکبر سیاری امروز در نشست خبری هجدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان اظهار کرد: کمک به بهبود تغذیه کودکان در کشور از اهداف برگزاری این کنگره است. یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در این همایش به آن پرداخته می‌شود، تغذیه کودکان و شیرخواران و سوءتغذیه است.

وی افزود: سوءتغذیه در کودکان به دو دسته تقسیم می‌شود یکی کمبود مواد پروتئینی و قندی و ریزمغذی‌های موردنیاز برای رشد کودک است. دوم چاقی است که یک اپیدمی جهانی در دنیاست که ریشه آن در بیش‌خواری و تغذیه ناسالم و کم‌تحرکی است.

رئیس هجدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان با اشاره به این‌که شیوع کرونا به دلیل افزایش کم‌تحرکی، چاقی در کودکان را افزایش داد، ادامه داد: اگر بخواهیم چاقی مدیریت شود باید چهار تخصص پزشک، کارشناس تعذیه، روانشناس و کارشناس تربیت بدنی در همکاری با یکدیگر در درمان کودکان چاق، فعالیت کنند.

سیاری در پاسخ به سوالی مبنی بر استان‌های دارای بیشترین آمار سوءتغذیه کودکان تصریح کرد: سوءتغذیه کودکان بیشتر در سیستان بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان و خراسان جنوبی شایع است و استان گیلان نیز رتبه اول چاقی کودکان را دارد.

رئیس هجدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ادامه داد: بخشی از علت سوءتغذیه به فقر اقتصادی و بخشی به فقر علمی و فرهنگی باز می‌گردد، ثابت شده در خانواده مادرانی که سواد تغذیه‌ای مناسبی دارند میزان سوءتغذیه کمتر است. آنچه در کنار وجود و تولید غذا و میزان دسترسی به غذا اهمیت دارد، انتخاب درست مواد غذایی برای کودکان است. گاها شاهد دسترسی مردم به مواد غذایی هستیم اما در زمان خرید غذا، مواد غذایی مناسبی را انتخاب نمی‌کنند.

وی درباره علل بدغذایی کودکان نیز تشریح کرد: کودکان بدغذا یا دچار اختلالات تغذیه‌ای به چند گروه تقسیم می‌شوند، برخی کودکان هیچ غذایی مصرف نمی‌کنند که بخشی از آن، به نوع برخورد مادر بازمیگردد برای مثال مادران دچار وسواس، گاها اصرار دارند کودک حتما از نوع خاصی غذا استفاده کند و یا به وزن بیشتری برسد که این امر باعث بدغذا شدن کودکان می‌شود. مادران باید توجه داشته باشند که هر کودکی در مسیر خود رشد می‌کند و باید طبق کارت رشد کودکان، افزایش وزن آن‌ها پیش برود. این موارد در مراکز بهداشت به مادران آموزش داده می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.