تحولات منطقه

نماینده مجلس: برای حمایت از مردم به سمت افزایش معافیت مالیاتی حقوق رفتیم تا همه کارمندان و کارگرانی که حقوق زیر ۲۴ میلیون تومان در ماه می‌گیرند؛ از پرداخت مالیات حقوق معاف شوند و به همین دلیل سقف معافیت مالیاتی آنان را تا سه برابر تورم افزایش دادیم.

معافیت مالیاتی حقوق کارمندان و کارگران تا سه برابر تورم/ مالیات بر عایدی درآمد از شورای نگهبان به مجلس برگشت
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

مالیات جزو مهم‌ترین منابع درآمدی دولت‌هاست. اما نباید تصور کنیم که هر چقدر سقف دریافت مالیات را افزایش دهیم به نفع کشور است. مالیات‌ستانی حساسیت‌های خاصی دارد و باید ریزه‌کاری‌هایی را مدنظر قرار داد. به طور مثال، این مسئله اهمیت دارد که از اقشار خاصی حمایت به عمل بیاید و مالیات‌گیری از اقشار دیگری مدنظر باشد.

در راستای اعمال عدالت مالیاتی و حمایت از حقوق‌بگیران و مشاغل خرد، در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به افزایش سقف معافیت مالیاتی این اقشار مبادرت شد. از سوی دیگر، حقوق‌بگیران به صورت پلکانی مشمول پرداخت مالیات می‌شوند. به نحوی که افراد با حقوق بالاتر بیشتر مالیات می‌پردازند و حداقل‌بگیران از پرداخت مالیات معاف هستند.

تولید نیز بخش دیگری است که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به لحاظ مالیاتی مورد حمایت قرار گرفت. در همین راستا، کاهش ۵ درصدی مالیات تولید مصوب شد. به زعم بسیاری، به منظور کاهش سوداگری در کشور نیاز است به حمایت حداکثری از بخش تولید بپردازیم و هر چقدر در این زمینه حمایت مالیاتی داشته باشیم، به نفع کشور است.

حقوق تا ۲۴ میلیون تومان معاف از مالیات  است

نظرات محمد بیات، نماینده خمین در مجلس را در خصوص مسائلی همچون کاهش ۵ درصدی مالیات تولید، افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران و مشاغل خرد، تصویب ادامه یافتن طرح نشان‌دار کردن مالیات توسط مودیان در سال آینده و تمرکز بر مالیات‌ستانی از پردرآمدها در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در ادامه می‌خوانید.

بیات با اشاره به این موضوع که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب شد که حقوق تا ۲۴ میلیون تومان معاف از مالیات باشد و این اتفاق خوبی است، تصریح کرد: تلاش کردیم در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوبات خوبی در زمینه حمایت از حقوق‌بگیران و مشاغل خرد داشته باشیم. با توجه به شرایط تورمی که در کشور وجود دارد، حمایت از اقشار حقوق و دستمزدبگیر اهمیت زیادی دارد. اگر این حمایت‌های مالیاتی از آنان به عمل نیاید، نمی‌توانند با تورم فعلی به رفع نیازهایشان بپردازند.

وی ادامه داد: نیاز است هزینه‌ها و مصارف اقشار مختلف جامعه را متعادل کنیم. در شرایطی که هزینه‌ها به صورت روزافزون افزایش پیدا می‌کند، باید سقف معافیت مالیاتی را برای حقوق‌بگیران افزایش می‌دادیم. در شرایط فعلی، برای حمایت از مردم به سمت افزایش معافیت مالیاتی حقوق رفتیم. در بودجه ۱۴۰۴ شاهد این هستیم که معافیت مالیات حقوقی رشدی ۱۰۰ درصدی داشته است تا همه کارمندان و کارگرانی که حقوق زیر ۲۴ میلیون تومان در ماه می‌گیرند؛ از پرداخت مالیات حقوق معاف شوند و این رویکرد در جهت توجه به معیشت مردم بوده است و به همین دلیل سقف معافیت مالیاتی آنان را تا سه برابر تورم افزایش دادیم.

کاهش ۵ درصدی مالیات بخش تولید در لایحه بودجه

این نماینده مجلس گفت: درست است که افزایش حقوق به بالا رفتن نقدینگی در کشور منجر می‌شود. اما به منظور متعادل‌سازی درآمدها و هزینه‌های حقوق‌بگیران باید این افزایش حقوق را در نظر می‌گرفتیم.

وی ادامه داد: حمایت از تولید نیز ضرورت دارد. به همین دلیل به کاهش ۵ درصدی مالیات بخش تولید در لایحه بودجه ۱۴۰۴ اقدام کردیم. کارآفرینی، اشتغال‌زایی و تحرک اقتصادی در گروی تولید است و حمایت از این بخش باید در دستور کار باشد.

این نماینده مجلس گفت: وقتی هزینه‌های بخش تولید را کاهش می‌دهیم، به ویژه زمانی که کاهش مالیات را در این بخش اعمال می‌کنیم، در واقع به جذاب‌سازی این بخش مولد اقتصاد می‌پردازیم. به این ترتیب، بستری برای سوق دادن سرمایه‌ها به بخش تولید به وجود می‌آوریم و در نهایت سوداگری را از رونق می‌اندازیم. با توجه به اهمیتی که تولید در اقتصاد ملی دارد، باید حمایت مالیاتی از این بخش با جدیت در دستور کار باشد.

بیات گفت: در حوزه‌های مختلف ما این موضوع را مدنظر داشتیم که بر مالیات‌ستانی از دانه‌درشت‌ها و پردرآمدها متمرکز شویم و معافیت مالیاتی را برای کم‌درآمدها اعمال کنیم. سیاست‌های مجلس در حوزه بودجه این بود که پردرآمدها تقویت و کم‌درآمدها تضعیف نشوند. تلاش کردیم سیاست‌گذاری‌ها طوری باشد که اقشار آسیب‌پذیر و کم‌درآمد مورد حمایت قرار بگیرند و هر چقدر سطح درآمد بالاتر می‌رود، به موازاتش پرداخت مالیات افزایش پیدا کند.

مالیات بر عایدی درآمد از شورای نگهبان به مجلس برگشت خورد

وی ادامه داد: مالیات بر عایدی درآمد از شورای نگهبان به صحن مجلس برگشت خورده است. این موضوع اگر تعیین تکلیف شود، میزان فرار مالیاتی بسیار کاهش پیدا می‌کند. اگر بتوانیم مالیات‌ستانی را از افراد پردرآمد داشته باشیم و آن را به نفع اقشار ضعیف جامعه به کار بیندازیم، هدف اصلی دریافت مالیات را محقق کرده‌ایم. هدف نهایی باید این باشد که درآمدهای مالیاتی دولت به نفع اقشار پایین جامعه به کار بیفتد.

این نماینده مجلس گفت: یکی از بهترین طرح‌هایی که طی سال‌های اخیر در کشور اجرا شد، همین نشان‌دار کردن مالیات توسط مودیان بود. در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب کردیم این طرح سال آینده هم اجرایی شود. وقتی مردم در محل مصرف مالیات‌ها مشارکت داده می‌شوند، با انگیزه بیشتری اقدام به پرداخت مالیات می‌کنند و مردمی‌سازی نظام مالیاتی کشور رخ می‌دهد. این روندها در نهایت به نفع کشور است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.