تحولات لبنان و فلسطین

گاهی حواس‌پرتی‌های کوچک روزانه که از نظر بسیاری افراد بی‌اهمیت شمرده می‌شود، می‌تواند به آلزایمر همیشگی تبدیل شود؛ به همین علت بسیاری از محققان درصدد مطالعه، روش‌های تقویت حافظه برآمدند.

روش‌های تقویت حافظه جوانان/ جوانان هم آلزایمر می‌گیرند؟

فراموشی‌های روزانه مثل گم کردن کلید خانه یا سوییچ ماشین، فراموش کردن برخی اقلام لیست خرید، از یاد بردن نام یک دوست و مواردی از این قبیل در بیشتر مواقع فقط یک خستگی ذهنی ساده تلقی شده و نادیده گرفته می‌شوند اما لازم است بدانید که این فراموشی‌های به اصطلاح سطحی، می‌توانند سرآغاز مشکلات جدی حافظه باشند؛ لذا توصیه می‌شود با برخی تمرینات ساده روزانه، از پیشروی آن جلوگیری کنید.

در سال‌های اخیر بسیاری از محققان پژوهش‌های زیادی انجام دادند و روش‌های ساده‌ای را برای بهبود حافظه پیدا کردند که در این مطلب به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

بیخیال زیاد نشستن شوید

شاید در نگاه اول فعالیت جسمی ارتباطی با تقویت حافظه نداشته باشد؛ با اینکه طبق اعلام متخصصان، یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند حافظه را از فراموشی در امان نگه دارد، فعالیت منظم جسمانی است چرا که به دنبال این فعالیت، جریان خون افزایش پیدا می‌کند و موجب تقویت فعالیت‌های مغز و حافظه می‌شود. توصیه می‌شود فعالیت‌ جسمانی به صورت مداوم و روزانه، هر چند کوتاه، در روتین زندگی افراد قرار گیرد. به عنوان مثال برای هر فرد بزرگسال پیاده‌روی روزانه ۱۰ دقیقه برای کمک به حافظه کفایت می‌کند.

مغز را فعال نگه دارید

حتما می‌دانید که اگر برنامه منظمی برای فعالیت جسمی خود داشته باشید، پس از مدتی یک بدن ورزیده خواهید داشت. فعالیت‌های ذهنی هم دقیقا همین نتیجه را به همراه خواهند داشت و با گذشت زمان، ذهن فعال‌تر و قدرتمندتری تحویل خواهید گرفت. حل جدول، حفظ شعر و چیدن پازل از جمله فعالیت‌های ساده به شمار می‌روند اما اگر بخواهید کمی پیشرفته‌تر کار کنید، می‌توانید سراغ یادگیری یک مهارت جدید مثل نواختن ساز مورد علاقه‌تان بروید.

نظم اطرافتان را رعایت کنید

معمولا شلختگی خانه و پراکندگی وسایلتان باعث می‌شود بیش از حد معمول حواس پرتی سراغتان بیاید و بی نظمی اطرافتان به ذهنتان هم سرایت کند. توصیه محققان برای حل این مسئله، رسیدگی به محیط اطراف و پس از آن نوشتن کارهای روزانه، قرارها و اولویت‌بندی کردن آنهاست. با انجام این کار، شما یک مرجع مطمئن برای مواقع حواس پرتی‌تان ایجاد می‌کنید؛ اگر وسیله‌ای را گم کنید، جایگاه آن را در خانه می‌دانید و اگر کاری را از یاد ببرید، آن را در دفترچه روزانه‌تان پیدا خواهید کرد.

آسیاب کارها به نوبت!

یکی از دلایل افزایش فراموشی‌های روزانه، انجام چند کار همزمان است. تلاش کنید تا حد امکان از این کار خودداری کنید تا تمرکزتان بر یک کار باقی بماند و مجبور نباشید حواستان را میان چندین کار تقسیم کنید. اولویت بندی کردن کارهای روزانه، می‌تواند گزینه خوبی برای ایجاد یک ترتیب برای فعالیت‌هایتان باشد.

خواب و خوراکتان را دریابید

داشتن خواب کافی و تغذیه مناسب از پایه‌های اصلی تقویت حافظه به شمار می‌روند به صورتی که اگر هر یک از آنها دچار مشکل شود، اختلالاتی در روند کار حافظه به وجود خواهد آمد. میزان خواب کافی برای هر فرد بزرگسال حدود ۷ ساعت توصیه شده است و استراحت کمتر از آن باعث مختل شدن حافظه می‌شود. برخی رژیم‌های غذایی هم مثل میوه، سبزیجات، منابع سرشار از پروتئین مثل ماهی، لوبیا و مرغ به تقویت مغز کمک می‌کنند.

اگر احساس می‌کنید فراموشی‌تان شدیدتر از یک حواس پرتی روزانه است، حتما به پزشک مرتبط مراجعه و هر چه سریع‌تر از گسترش آن جلوگیری کنید. با توجه به اینکه بیشتر این حواس پرتی‌ها در سنین جوانی بروز می‌کنند، لازم است پیگیری و پیشگیری‌های لازم جهت کنترل آن صورت پذیرد.

منبع:  Mayo clinic

ترجمه: تکتم شریفی نژاد – خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.