محمد یعقوبی درباره توسعه فضای زیارتی این آستان مقدس گفت: کار عمرانی ساختمان اصلی این مجموعه در سال ۱۳۶۳ آغاز و در سال ۱۳۶۷ با دارابودن بقعه مرکزی و ۹ رواق به مساحت حدود یک هزار و ۲۵۰ مترمربع زیر بنا، مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
وی افزود: فعالیتهای عمرانی این زیارتگاه با هدف ایجاد فضاهای مطلوب به منظور رفاه حال زائرین گرامی و با پشتیبانی آستان قدس رضوی انجام می شود.
طرح جامع مجتمع فرهنگی شهید مدرس (ره)
یعقوبی با اشاره به این که اقدامات اولیه حوزه عمرانی با اجرای طرح جامع مجتمع فرهنگی شهید آیتالله مدرس (ره) به مساحت ۱۰ هکتار شروع شد، آماده سازی و زیر سازی ۸ هزار متر در صحن شمالی و جلوی کتابخانه، ساخت و بهره برداری از چهار آب نمای زیبا با اجرای نور پردازی نوین در صحنهای زیارتگاه، سنگ فرش صحن شمالی حدود ۶ هزار و ۳۰۰ متر مربع و زیبا سازی و اجرای فضای سبز در صحن شمالی و ورودی کتابخانه با حدود ۲ هزار متر مربع را، بخشی از فعالیتها در این زمینه برشمرد.
احداث صحن جنوبی
مدیر زیارتگاه شهید مدرس (ره) گفت: تملک و خرید ۲۳ هزار متر مربع در طرح جامع، ساخت و راه اندازی صحن جنوبی شامل زائر سرا، سوئیت، آشپزخانه عمومی، سه سالن اجتماعات برای مراسم های مختلف، نصب چهار پایه چراغ سنگی و آب نمای سنگی در این صحن و کاشیکاری متنوع در ایوانها نیز از دیگر اقدامات انجام شده در این زیارتگاه است.
ساخت موزه
وی با اشاره به راهاندازی موزه آثار و اسناد شهید مدرس (ره) در کنار آرامگاه ایشان، تصریح کرد: با آغاز اجرای مقدمات احداث این موزه در سال ۱۳۸۱، اقداماتی برای گردآوری اسناد، وسایل و تصاویر شهید مدرس (ره)، صورت گرفت و در روز دهم آذر ۱۳۸۳، هم زمان با شصت و هفتمین سالروز شهادت آیتالله مدرس (ره) و روز مجلس، این موزه به طور رسمی راهاندازی و به روی عموم باز شد که در فضایی ۲۰۰ متری در سه بخش خدمات ارائه میدهد.
احداث کتابخانه
یعقوبی، راهاندازی کتابخانه این مجتمع فرهنگی با زیربنایی حدود یک هزار و ۶۰۰ مترمربع، محوطه سازی و ایجاد فضای سبز در صحن شمالی به مساحت چهار متر مربع برای اسکان زائران و بهسازی مزار شهدا و آغاز احداث سالن چندمنظوره در مساحتی بالغ بر ۲ هزار مترمربع با همکاری مجلس شورای اسلامی را هم از دیگر فعالیتهای عمرانی در جوار مرقد شهید آیت الله مدرس (ره) برشمرد.
نظر شما