مهدی انصاری، با اشاره به اینکه صابون تریاک به صورت قاچاق در کشور توزیع میشود، اظهار داشت: امروز در برخی مکانهای عمومی هم ممکن است مواد مخدر به فروش برسد. صابون تریاک نیز به همین صورت به طور قاچاق وارد بازار شده است.
وی افزود: چنانچه در بازرسیهای میدانی مشاهده شود که این کالا در حال فروش است، آن را جمعآوری و به مراجع قضائی معرفی میکنند؛ اما حضور این کالا در بازار، دلیلی بر دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو نیست.
انصاری همچنین با اشاره به دسترسی آسان به این محصولات در برخی مکانهای عمومی، گفت: اگر به برخی مکانهای عمومی بروید، ممکن است حتی مواد مخدر به شما عرضه کنند! در این مکانها بسیاری از کالاها فروخته میشوند. آیا فروشندهای که در این مکانها ساندویچ عرضه میکند تحت نظارت است؟ هرچند نظارتهایی وجود دارد، اما اقدامات ما در این زمینه محدود است. ما اطلاعرسانی میکنیم تا مردم از استفاده از اینگونه محصولات خودداری کنند و فریب تبلیغات را نخورند.
وی با بیان اینکه هیچ ماده مخدری برای مصرف در فرآوردههای آرایشی، بهداشتی و غذایی مجاز نیست، تأکید کرد: اگر این محصولات خاصیت درمانی داشته باشند، باید در دسته داروها قرار بگیرند و مصرف آنها تنها با نسخه پزشک ممکن است و در مراکز مشخصی عرضه میشوند. هرکسی نمیتواند ادعا کند که کالایی دارای اثرات درمانی است و مردم از آن استفاده کنند.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو همچنین افزود: هیچ منبع علمی و اثباتشدهای وجود ندارد که فرآوردهای حاوی تریاک بتواند بهصورت موضعی اثری مانند شفافسازی پوست داشته باشد. به همین دلیل توصیه نمیکنیم که افراد تحت تأثیر چنین تبلیغاتی قرار گرفته و برای مشکلات خود به این محصولات روی آورند.
نظر شما