مهدی اربابنیا با اشاره به اینکه سال گذشته شاهد فصل هشت کاوشهای تپه ازبکی بودیم، اظهار کرد: تا کنون تنها ۱۰ درصد از محوطه تپه ازبکی مورد کاوش قرار گرفته و فعلاً برنامهای برای انجام کاوش جدید نداریم.
وی ادامه داد: وقتی محوطهای تاریخی کاوش میشود؛ بناها و اشیایی از زیر خاک بیرون میآید که حفظ و نگهداری آنها به زیرساخت و امکانات خاصی نیاز دارد.
وی گفت: فعلاً شرایط کاوش جدید در محوطه ازبکی وجود ندارد و تمرکز ما بر حفظ و نگهداشت فضاهایی است که قبلاً کاوش شده و از خاک بیرون آمده است.
اربابنیا با اشاره به اقدامات در حال انجام برای بهبود وضعیت محوطه ازبکی توضیح داد: ما به دنبال ایجاد مسیر گردشگری در این محوطه هستیم تا گردشگران بتوانند از مسیری مشخص وارد این مجموعه شده و پس از بازدید خارج شوند.
وی با تاکید بر اینکه محوطه ازبکی وسعت زیادی دارد و ایجاد مسیر مناسب از سرگردانی گردشگران پیشگیری میکند، گفت: بنا داریم در مسیر گردشگری تابلوهای راهنما که اطلاعاتی از فضاهای کاوش شده در اختیار گردشگران قرار میداد، نصب کنیم تا بازدید کنندگان بتوانند اطلاعات جامعی از این محوطه و آنچه که هزاران سال پیش در این فضا در جریان بوده کسب کنند.
معاون میراث فرهنگی البرز افزود: پیگیر خرید انشعاب برق برای این محوطه هستیم و بخشی از اعتبارات آن ابلاغ شده است.
اربابنیاتاکید کرد: با پایان فصل هشتمکاوشها، خاک و نخالههای اضافی از محوطه جمع آوری شده و با انتخاب پیمانکار مناسب برخی اقدامات از جمله مرمت بخشهایی از محوطه در حال انجام است.
وی تاکید کرد: ما به دنبال فراهم آوردن شرایط مناسب برای بازدید هر روزه از این محوطه هستیم که این امر نیازمند ایجاد تخصیص اعتبار برای ایجاد زیرساخت مناسب است.
نظر شما