تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: طبق آمارهای بین‌المللی حدود ۸۸ درصد حوادث در اثر اعمال ناایمن،۱۰ درصد به خاطر شرایط ناایمن محیط کار و ۲ درصد نیز به دلیل عوامل غیرمترقبه اتفاق می‌افتد.

سبقت اعمال ناایمن از شرایط ناایمن

به گزارش قدس خراسان، بر همگان واضح و آشکار است که توسعه پایدار در کشور با تکیه بر سرمایه‌های انسانی و اجتماعی رقم خواهد خورد. در نتیجه حفظ این سرمایه‌ها به شکل شایسته باید در اولویت‌های هر جامعه و فرایند نظام‌مند قرار بگیرد تا ارتقای سطح کیفی کل امور کشور را به دنبال داشته باشد.

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در گفت‌وگو با قدس خراسان با اشاره به کاهش ۶ درصدی آمار حوادث ناشی از کار استان در سال ۱۴۰۲ گفت: براساس آمار، ۷۲۹ حادثه در سال ۱۴۰۱ و ۶۸۶ مورد در سال ۱۴۰۲ اتفاق افتاده که بررسی آن‌ها حکایت از کاهش ۶ درصدی این نوع حوادث دارد. 
محمدامین بابایی همچنین درباره عملکرد هفت ماهه ۱۴۰۳افزود: امسال نیز طبق گزارش، تعداد حوادث اتفاق افتاده و بررسی شده ۲۶۰ مورد بوده که به تفکیک در حوزه صنعت ۷۲ حادثه، معدن پنج حادثه، ساختمان ۱۲۹حادثه و سایر موارد ۵۴ حادثه رقم خورده که حدود نیمی از حوادث مربوط به کارگاه‌های ساختمانی و حدود ۷ درصد حوادث مرتبط با کارگران زن است.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ حادثه فوتی در سال گذشته گزارش شده است، تأکید کرد: تعداد حوادث فوتی هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۳، ۳۱مورد گزارش شده که به تفکیک صنعت چهار حادثه، معدن حادثه‌ای نداشته، ساختمان ۲۱ مورد و سایر حوادث ۶ مورد بوده است.
بابایی با اشاره به عامل مهم خطای انسانی سقوط از ارتفاع در بیشتر حوادث شغلی خاطرنشان کرد: طبق آمارهای بین‌المللی حدود ۸۸ درصد حوادث در اثر اعمال ناایمن،۱۰ درصد به خاطر شرایط ناایمن محیط کار و ۲ درصد نیز به دلیل عوامل غیرمترقبه اتفاق می‌افتد.

در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر، حضور مسئول حفاظت فنی الزامی است
بر اساس قوانین، واحدهای صنعتی و کارگاه‌های تولیدی در رعایت ایمنی و بهداشت محیط کار الزاماتی دارند که در این باره رئیس کمیسیون کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در گفت‌وگو با قدس خراسان گفت: هر مجموعه تولیدی یک کارشناس بهداشت حرفه‌ای دارد که به صورت پاره‌وقت در مجموعه‌های تولیدی حضور دارد و مسئولیت کنترل و نظارت بر وضعیت بهداشت پرسنل و محیط را عهده‌دار است.
جواد نیشابوری با اشاره به وظایف کارشناس بهداشت حرفه‌ای در زمینه پیشگیری از حوادث افزود: شناسایی مسائل و موضوعات مرتبط با بهداشت محیط و پرسنل، مستندسازی آیین‌نامه‌ها، انطباق دستورالعمل‌های بهداشتی کارگاه با قوانین و مقررات و شناسایی نقص‌ها و کمبودها در زمینه بهداشت از جمله وظایف این افراد است.
وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی بالای ۵۰ نفر نیز باید یک مسئول حفاظت فنی داشته باشند، اظهار کرد: این فرد باید توسط واحد تولیدی استخدام شود و به صورت دائمی در مجموعه کارگاه تولیدی حضور داشته باشد.
رئیس کمیسیون کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: وظیفه این فرد کنترل و نظارت بر وضعیت ایمنی پرسنل و محیط است. مسئول حفاظت فنی باید خطرات و ریسک‌های محیط کار را شناسایی و ارزیابی کرده، آمار و حوادث ناشی از کار و دلایل تکرار آن‌ها را تحلیل و بررسی کند و براساس آن به دنبال برنامه‌ریزی و اقدام باشد.
نیشابوری، تدوین و پیاده‌سازی کمیته تخصصی اچ‌اس‌ای را به عنوان یکی دیگر از وظایف مسئول حفاظت فنی نام برده و ادامه داد: این فرد در راستای پیشگیری از حوادث ناشی از کار، باید نیازسنجی و دوره‌های آموزشی مرتبط با ایمنی را برگزار کند.

 کارشناسان بهداشت حرفه‌ای و مسئولان حفاظت فنی در کاهش حوادث محیط کار نقش حیاتی دارند
با توجه به اینکه تجزیه و تحلیل ناکافی از عوامل انسانی حادثه‌ساز در محیط کار، نقش مهمی در بروز رخدادها دارد و همچنین از آنجایی که نادیده گرفتن ایمنی و جان انسان، هزینه‌های بسیار بالای جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت، نقش و شیوه عملکرد کارشناسان بهداشت حرفه‌ای و مسئولان حفاظت فنی در کارگاه‌ها بسیار حیاتی است.
بی‌شک بسیاری از حوادثی که اتفاق می‌افتند، قابل پیشگیری هستند در نتیجه ایمنی و بهداشت باید جزو بزرگ‌ترین اولویت‌های کاری مدیران، کارکنان و کارگران واحدها و کارگاه‌های تولیدی قرار گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.