تحولات منطقه

دنیا برای حل مشکلات و چالش‌های اجتماعی ـ سیاسی هیچ راه حلی جز، گفت‌وگو و مذاکره ندارد.

جوهر دین برای همزیستی مسالمت آمیز انسان‌ها است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب مؤسس و رئیس هیئت امنای دانشگاه ادیان و مذاهب نشست علمی «همزیستی مسالمت آمیز و مسئولیت اجتماعی رهبران ادیان» برگزار شد.

به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری دفتر مقام معظم رهبری در هندوستان، نشست علمی «همزیستی مسالمت آمیزومسئولیت اجتماعی رهبران ادیان» با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن نواب برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب در این نشست که با حضور جمعی از علما و اساتید حوزه و دانشگاه ایران و هند برگزار شد گفت: جوهر دین برای همزیستی مسالمت آمیز انسان‌ها است و دنیا برای حل مشکلات و چالش‌های اجتماعی ـ سیاسی هیچ راه حلی جز، گفت‌وگو و مذاکره ندارد، زیرا جنگ هیچ وقت، هیچ مسئله‌ای را در طول تاریخ حل نکرده است.

در ادامه این نشست دکتر فرید الدین فریدعصر رایزن فرهنگی کشورمان نیز اظهار داشت: یکی از مشترکات بارز همه ادیان، تأکید بر احترام به مقدسات یکدیگر است. بر اساس آموزه‌های دینی، خداوند پیامبرانش را برای رفع اختلاف و ظلم و ستمکاری به دیگر انسان‌ها مبعوث ساخت. پیروان حقیقی ادیان هرگز به دنبال خونریزی و نزاع و درگیری نبوده‌اند، بلکه این زیاده خواهان و طواغیت بودند که با سوءاستفاده از نام دین و به کام شیاطین دست به قتل و غارت زده‌اند.

وی افزود: در راستای ایجاد فضای همبستگی بین پیروان ادیان مختلف، چنین گفت‌وگوهای بین ادیانی لازم و ضروری است.

همچنین در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی مهدوی‌پور بر اهمیت و راهبردی بودن موضوع جلسه تاکید کرد و گفت: رهبران ادیان مختلف وظیفه خطیری بر عهده دارند که در جامعه، صلح و دوستی را ترویج کنند تا انسان‌ها در آرامش و آسایش کنار یکدیگر با صلح زندگی کنند.

در بخش دیگر این نشست سوامی سارنگ از روحانیان برجسته هندوها در شهر لکهنو گفت: مشکل امروز جهان این است که عده‌ای در حال یهودی‌سازی دین و سیاست هستند، وگرنه دین فطری با کسی سر جنگ ندارد. با توجه به اینکه همه ادیان روی محبت و ایجاد همدلی تاکید دارند، وظیفه اصلی رهبران دینی این است که با هم متحد شوند تا بتوانند جامعه را به‌درستی هدایت کنند.

گفتنی است در پایان این نشست نیز، دیگر سخنرانان بر لزوم تقویت گفت‌وگو و تعامل بین ادیان برای رسیدن به درک مشترک و کمک به همزیستی و صلح بین پیروان ادیان تأکید کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.