به گزارش قدس خراسان، رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه دولت در شرایط سختی درحال اداره کشور است، گفت: لایحه بودجه ارائه شده توسط دولت محاسنی دارد که ما در جلسه بررسی کلیات به آن اشاره کردیم اما اشکالاتی نیز وجود دارد که در سال ۱۴۰۴ مارا با مشکل روبه رو می کند.
نصرالله پژمانفر با اشاره به مسئله اوراق مشارکت در لایحه بودجه افزود: این اوراق تاثیر بسیار منفیای ایجاد می کند، اگر قرار باشد ۷۰۰ همت تبدیل به عدد شده و در اقتصاد ما وارد شود، تنظیم این اوراق با شرایطی که امروز بانکها دارند، وضعیت نابسامانی ایجاد میکند.
افزایش حقوق ۲۰ درصدی با عدالت وقانون سازگار نیست
وی درباره افزایش حقوق کارمندان دولت ادامه داد: مسئله افزایش ۲۰درصدی حقوق کارمندان بازنشسته و حقوق بگیر، اساسا با مسئله عدالت و قانون سازگاری ندارد چراکه قانون پیشبینی کرده که افزایش حقوق چه برای شاغلین چه برای بازنشستهها باید بر اساس نرخ تورم باشد. نرخ تورم نقطه به نقطه حداقل ۳۴ درصد است و با افزایش ۲۰درصدی به عبارتی ما ۱۴ درصد کاهش حقوق را نادیده گرفته و سفره این افراد در کشور با مشکل مواجه میشود.
بانک مرکزی در تسهیلات غیرتکلیفی باید گزارش دهد
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به مسئله تسهیلات فرزندآوری و ازدواج تاکید کرد: با پیگیری کمیسیون سامانه تسهیلات امروز باز شده و به صورت آنلاین فعال است و کسی در صف انتظار بیرون سامانه نیست البته ممکن است گاهی سیستم بانکی در برخی ساعات با افزایش مراجعین، با کندی مواجه شود اما روند درخواست ها فعال است.
پژمانفر با اشاره به موضوع تسهیلات بانک ها گفت: این تسهیلات در زمینه ازدواج، فرزندآوری و اشتغال تکلیفی است و در زمینه قرض الحسنه، غیر تکلیفی؛ ما در کمیسیون اعلام کردیم که بانکها اول باید تسهیلات تکلیفی خود را پرداخت کرده و اگر منابع مازاد داشتند اجازه دارند تسهیلات غیر تکلیفی بپردازند.
وی با بیان اینکه بانکها درباره اعلام مقدار تسهیلات قرض الحسنه مقاومت می کنند، افزود: آنها مکلف هستند که بگویند چقدر تسهیلات قرض الحسنه دادند تا این مسئله روشن بشود که تسهیلات غیرتکلیفی آنها میتوانسته تسهیلات تکلیفی را پوشش بدهد یا خیر؟ بانک مرکزی مکلف است به ما گزارش بدهد ولی تا کنون اینکار را نکرده.
سال گذشته سهم ما از مازوت سوزی کاهش یافت
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بابیان اینکه در سال گذشته هیچ روزی در مشهد به عنوان آلودگی هوا تعطیل نشد، بیان کرد: دلیلش این بود که در کشور یک بی عدالتی در توزیع منابع سوخت نیروگاهها انجام میشد، در بعضی از نیروگاه ها تمام ۱۲ ماه از گاز استفاده میکردند ولی متاسفانه در بعضی از نیروگاه ها مانند طوس فقط سه ماه سهم گاز داشت و الباقی ماه ها باید مازوت میسوزاند. با پیگیری کمیسیون عدالت در این زمینه برقرار شد اعلام کردیم اگر گاز باید بسوزد باید برای کل کشور باشد و اگر ما مازوت سوزاندیم به عنوان مثال نیروگاه منتظر قائم اصفهان نیز مازوت بسوزاند در نتیجه سهم ما از مازوت سوزی در نیروگاهها کاهش پیدا کرد که امیدواریم انشاءالله امسال هم بتوان همین کار را پیش برد.
در مسئله منابع و مصارف، چند بانک مکلف به جبران شدند
پژمانفر افزود: ما در مشهد در تلاشیم که بین منابع و مصارف بانکها تعادل برقرار کنیم، امروز سهم استان ما در مقدار منابعی که در بانکها گذاشته میشود تقریباً ۷۰ درصد است که صرف ارائه تسهیلات به خراسان میشود و بیش از ۳۰ درصد این تسهیلات به استانهای دیگر اختصاص می یابد. طی جلساتی با بانک مرکزی اعلام کردیم این سهم عادلانه نیست و باید تا ۸۵ درصد افزایش یابد و با پیگیری های صورت گرفته چند بانک از جمله ملت، صادرات، ملی و رفاه مکلف به جبران شدند تا تسهیلات بیشتری به چرخه صنعت و کشاورزی و سایر نیازهای استان اختصاص یابد.
وی همچنین به مسئله پیگیری خط تابش تاکید کرد: طبق آخرین جلسات با سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت پالایش در حال پیگیری هستیم که این سازمان هرچه سریعتر بحث فاینانس برق مشهد را مصوب کند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس گفت: با پیگیری های صورت گرفته ۲۰۰ میلیارد تسهیلات برای موضوع پلوس آماده شد که توسط بانک صادرات و ایران خودرو پرداخت می شود تا این قطعه به صورت انحصاری در خراسان حفظ شود.
از توانیر خواستیم راه حل فنی ارائه دهد
پژمانفر در پاسخ به پرسش خبرنگار قدس مبنی بر ایرادات مصوبه توانیر برای عدم مشمولیت قطع برق واحدهای صنعتی که به ازای ۳۵ درصد مصرف برق خود نیروگاه خورشیدی احداث کنند، افزود: بحث ناترازی انرژی یکی از مسائل جدی کشور است که اقتصاد ما را به شدت تحت تاثیر قرار داده و قطعی برق صنایع، افزایش هزینه، کاهش درآمد و به مرور تعطیلی واحدهای صنعتی را به دنبال خواهد داشت و این مسئله نگران کننده است.
وی با اشاره به ضرورت درنظرگرفتن مشوق هایی برای صنایع در این زمینه گفت: با توجه به اینکه شهرک های صنعتی استان کوچک هستند، خطوط انتقال و افت انرژی در مسیر این شهرکها ضررده است و به این جمع بندی رسیدیم که به جای کشیدن خط انتقال، تسهیلاتی به واحدها ارائه شود تا خودشان نیروگاه تجدیدپذیر بزنند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس بابیان اینکه کار باید امکان عملیاتی شدن داشته باشد تاکید کرد: هنوز زیرساخت لازم برای اینکه در یک فیدر برق، برق یک واحد قطع شود و یک واحد دیگر نشود، وجود ندارد و این یک مشکل فنی است و ما از توانیر خواستیم این مسئله را بررسی کند و راه حل های فنی برای آن ارائه دهند.
سلب اختیار از مشهد در ارزش گذاری گوهرسنگها تخلف است
پژمانفر همچنین درباره مسئله سلب اختیار از مشهد درباره ارزش گذاری بر روی گوهرسنگ ها گفت: به نظر من در این مسئله تخلف کردند چون این تفویض اختیار مصوبه داشته و پیگیر این موضوع هستیم که دوباره این اتفاق بیفتد.
نظر شما