تحولات منطقه

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) از رشد ۲۵ درصدی پذیرش دانشجوی ورودی جدید در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ این دانشگاه، خبر داد.

رشد ۲۵ درصدی پذیرش دانشجوی ورودی جدید در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

دکتر مرتضی رجوعی در نشست «هم‌اندیشی، سیاست‌گذاری و آینده‌پژوهی فرهنگی» که با حضور دکتر محمدمهدی ذوالفقارزاده، مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونان، مدیران، اعضای هیئت‌علمی، کارشناسان و دانشجویان فعال فرهنگی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) در سالن شهید چمران واحد برادران این دانشگاه برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: در حالی که با کاهش تقریبی سه‌درصدی جمعیت دانشجویی در کشور مواجه هستیم، تعداد دانشجویان ورودی جدید دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) در سال تحصیلی جدید، رشد ۲۵ درصدی داشته است.
وی در ادامه سخنانش عنوان کرد: دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) یکی از مجموعه‌های منتسب به آستان قدس رضوی است که در سال ۱۳۷۳ توسط تولیت فقید این آستان مقدس باهدف اساسی تأمین نیروی انسانی دستگاه‌های موردنیاز آستان قدس رضوی تأسیس شد.
به گفته رجوعی، طی سه دهه فعالیت دانشگاه هر کدام از تولیت‌های معزز آستان قدس رضوی برنامه‌ها، مأموریت و اهداف راهبردی را برای دانشگاه ترسیم کردند که خط سیر همه آن‌ها یکی است، اما دانشگاه در ۱۰ سال گذشته نسبت به دو دهه فعالیت آغازین، شاهد تحولات جدی‌تری بوده است.

تولید علم و کسب مرجعیت علمی

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)، گفت: مأموریت اصلی این دانشگاه دارای دو رکن اساسی، «تولید علم و کسب مرجعیت علمی در حوزه‌های دارای اولویت آستان قدس رضوی» که مشخصاً در حوزه زیارت، وقف، نذر، اماکن متبرکه چه در داخل کشور و چه در شبکه اعتاب مقدسه جهان اسلام است، حایز اهمیت است.
وی افزود: رکن دوم مأموریتی دانشگاه امام رضا (ع)، تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص و دارای رابطه عاطفی و فکری با اسلام با تأکید بر دانش‌اندوزی، پژوهشگری و مهارت‌افزایی برای نظام مقدس اسلامی است.
این عضو هیئت‌علمی دانشگاه، تصریح کرد: برای تحقق مأموریت‌های دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) در ۱۰ سال اخیر دو برنامه عملیاتی پذیرش دانشجو به‌صورت تک جنسیتی و پذیرش دانشجو به شیوه نیمه‌متمرکز و از طریق مصاحبه فرهنگی و گزینش، در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) از سال ۱۳۹۱ به دو واحد خواهران و برادران تقسیم شد و پذیرش دانشجو در تمام مقاطع تحصیلی به‌صورت تک جنسیتی است.
رجوعی خاطرنشان کرد: اکنون واحد خواهران و برادران دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) باگذشت یک دهه فعالیت علمی و آموزشی، با ایجاد فضای مناسب علمی، فرهنگی و تربیتی در مقایسه با سایر پردیس‌های مستقل دانشگاهی، مجموعه‌هایی پویا و درحال‌توسعه است و توانسته به یک دانشگاه پیشرو و مرکزی برای پرورش استعدادهای جوانان مؤمن، متخصص و انقلابی در راستای پاسخگویی به نیازهای کشور، تبدیل و مورد تحسین جامعه قرار گیرد.

دانشگاهی مأموریت‌گرا با رویکردهای فرهنگی و تربیتی

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) تصریح کرد: درواقع دانشگاه منتسب به عالم آل محمد(ص)، باید دانشگاهی مأموریت‌گرا با رویکردهای فرهنگی و تربیتی باشد، ازاین‌رو جهت تحقق این مهم طی سه سال اخیر پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی به شیوه نیمه‌متمرکز و از طریق مصاحبه و گزینش، در حال انجام است.
وی با بیان اینکه دانشگاه‌های متعددی در کشور پذیرش دانشجو از طریق مصاحبه و گزینش دارند، عنوان کرد: دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) تنها دانشگاه شهریه پرداز است که پذیرش دانشجو بر اساس مصاحبه فرهنگی و گزینش، ‌پذیرش دانشجو دارد.
رجوعی با اشاره به آماری از پذیرش دانشجو در سال تحصیلی جدید، گفت: پذیرش دانشجو به شیوه نیمه‌متمرکز و بر اساس مصاحبه فرهنگی و گزینش برای سال تحصیلی جدید، در هفت رشته در واحد خواهران و چهار رشته در واحد برادران اجرا شد که ۵۰ درصد دانشجویان ورودی کارشناسی را شامل می‌شد، اما بر خلاف پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته نه‌تنها با کاهش دانشجو مواجه نشدیم بلکه، ۲۵ درصد افزایش دانشجو در ورودهای جدید داشته‌ایم.
رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) با تأکید بر این مطلب که سیاست ما، مأموریت‌گرایی و بازارگرایی است، خاطرنشان کرد: در شهر مقدس مشهد به‌عنوان پایتخت معنوی ایران اسلامی، خانواده‌ها نسبت به تربیت فرزندان خود در محیط‌های امن بسیار حساس هستند و از اینکه فرزندانشان در واحدهای امن و مستقل دانشگاهی تحصیل کنند، استقبال می‌کنند.

هر دانشجو، عضو یک تشکل

دکتر رجوعی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حوزه فرهنگی، دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)، اعتقاد راسخ دارد که هر دانشجو عضو یک تشکل باشد. ازاین‌رو در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی متناسب با نیاز و خواسته دانشجویان ۵۰ کانون فرهنگی و انجمن علمی ایجاد شده تا همه سلایق برای فعالیت و نقش‌آفرینی دانشجویان، پوشش داده شود.

امتداد اجتماعی فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی

وی با اشاره به امتداد اجتماعی فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی دانشگاه، اذعان کرد: فعالیت‌های این تشکل‌های دانشجویی صرفاً منحصر به فضاهای دانشگاهی نیست، بلکه بخشی از این فعالیت‌ها در حوزه شهری است که با رویکرد جریان‌سازی، شبکه‌سازی و حل مسائل و مشکلات شهری برنامه‌ریزی می‌شود.
به گفته وی، دانشجویان دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) تلاش دارند تا ضمن تقویت جایگاه دانشجویی، در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی نیز به نحو مطلوب نقش‌آفرین بوده و در عرصه‌های مختلف فعال و مثمرثمر باشند.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.