به گزارش قدس انلاین، عبدال دیانتی نسب اظهار کرد: کهگیلویه وبویراحمد بدلیل داشتن منابع آبی متعدد، از آبان تا اسفند ماه هر سال میزبان پرندگان مهاجر خواهد بود که با بیماری بودن این پرندگان مهاجر، خطر به ویژه در کمین شکارچیان پرندگان است و ضروری است هر گونه تلفات را به سامانه رایگان ۱۵۴۰ گزارش دهند.
دیانتی نسب یادآور شد: تالاب های "بَرم اَلوان" بهمئی، "مور زرد" ذیلایی همچنین رودخانه های "بِشار"، "زهره، "تنگ سرخ" و سدهای کوثر ، "مارون"، "امام زاده قاسم" و "چم شیر" ۱۰ سایت پرنده پذیر استان است که سالانه میزبان پرندگان مهاجر زیادی هستند.
وی با اشاره به خطرهای این بیماری مشترک تاکید کرد: آنفلو آنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری مشترک بین انسان، دام و پرنده است، کشندگی بالایی دارد که خودداری از شکار و نگهداری پرندگان مهاجر و بومی آبزی از مهمترین توصیه های بهداشتی برای جلوگیری از مبتلا شده به این بماری است.
سرپرست حفاظت محیط زیست تصریح کرد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری فوق حاد ویروسی است که پرنده آلوده به ویروس، آلودگی را از طریق ترشحات دفع میکند و شیوع این بیماری محدود به فصل خاصی نیست.
وی تاکید کرد: سامانه ۱۵۴۰ یک سامانه رایگان و پل ارتباطی مردم با محیط زیست بوده که مردم؛ در صورت مشاهده هر گونه تلفات، موضوع را به اطلاع محیط زیست برسانند.
حدود ۵۲۰ گونه پرنده در ایران متعلق به ۱۹ راسته، ۷۸ خانواده و ۲۱۵ جنس است که از این تعداد، ۱۶ رسته، ۵۲ خانواده و حدود ۲۴۰ گونه در استان کهگیلویه و بویراحمد زیست می کنند.
در این استان ۶ منطقه حفاظت شده و یک پارک ملی وجود دارد که مناطق حفاظت شده "خائیز و سرخ"، "خامین"، "دیل"، "تنگ سولک" و "سیوک" در منطقه گرمسیری و مناطق حفاظت شده "دنای" غربی و شرقی و "پارک ملی دنا" در منطقه سردسیر استان قرار دارد و این مناطق، پرندگان متنوعی را با خاستگاه جغرافیای متفاوت در خود جای داده است.
نظر شما